Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, česnek, mrkev, brambory, cuketu a slaninu. Vmíchejte špetku...
více o Minestrone
Chystáme den předem: Granulát zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylijeme, napustíme novou a...
více o Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Na trošce oleje nebo sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidámeosmažit i na malé kostičky pokrájenou slaninu. Přidáme nasekaný...
více o Houbové topinky / tousty
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm velmi najemno nakrájenou cibuli. Po 3 minutách přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a po další minutě...
více o Špenátová pizza s kozím sýrem
Smíchejte zvlášť suché a zvlášť tekuté ingredience. Po řádném promíchání, obě směsi spojte a vyšlehejte v hladké těsto. Poté přelijte těsto do moukou...
více o Halloweenský perník
V misce rozmíchejte kakao s vroucí vodou, odstavte a nechte vychladnout. V jiné míse utřete cukr s máslem, pořádně rozšlehejte. Pak za stálého míchání...
více o Halloweenské cakepops
Pečivo pokrájíme na slabší plátky, švestky přepůlíme a vypeckujeme, pokud máme švestky velké, je lepší pokrájet je na menší kousky.
Žloutky vyšleháme...
více o Zemlbába se švestkami
Sušené jidášovo ucho namočíme do vařící vody na 30 min.
Nakrájíme sceděné jidášovo ucho, žampiony, tofu a všechnu zeleninu na malé kostičky.
Nakrájené...
více o Veganská ostrokyselá polévka
Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte 2 vejce s cukrem, pořádně spolu utřete, pak přidejte mouku, rozpuštěné máslo, ¾ hrnku mléka, prášek do...
více o Koláč z červených pomerančů
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Oba druhy smetany nalijte do kastrůlku, přidejte cukr a...
více o Panna cotta s lesním ovocem
Předehřejte troubu na 170 ° C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu.
V misce promíchejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva a sůl a...
více o Bezlepková bábovka
Předehřejte troubu na 170 ° C. Na mírném ohni ohřejte v kastrůlku mléko, jakmile se začne vařit, sundejte ze sporáku a vmíchejte máslo, čokoládu a...
více o Hrnková čokoládová bábovka s polevou
Předehřejte troubu na 170 ° C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. Ve střední misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V...
více o Hrnečková pomerančová bábovka
Předehřejte troubu na 170 ° C. Ve střední misce prosejte spolu mouku, prášek do pečiva a sůl a dejte stranou. V menším kastrůlku rozehřejte máslo,...
více o Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu.
Vložte suché přísady do mísy, promíchejte a dejte stranou. V...
více o Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu.
V malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a odložte...
více o Hrnková bábovka s vanilkou
Zelí nakrájejte na proužky, cibuli na jemno, rajčata, vejce a okurku na kostičky, vše dejte do mísy a přidejte kapari a lžičku oregana.
V jiné misce...
více o Řecký salát s olivami
Maso uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ho necháme vychladnout. V míse smícháme olivový olej s vínem, cukrem a brusinkami.
Do směsi naložíme maso a...
více o Grilovaná žebra s vínem a brusinkami
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme cca 3 dl vody, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky, které za...
více o Piškotové řezy s třešněmi
Předehřejte troubu na 180°C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky.
Máslo a cukr smíchejte ve velké míse a šlehejte do krémové a nadýchané...
více o Vanilkové cupcakes
Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky a odložte stranou.
Máslo a cukr promíchejte v elektrickém mixéru po...
více o Red velvet cupcakes
Den předem si připravte preferment(rychlý kvásek). Droždí rozmíchejte ve vodě (nebo sušené v mouce) a promíchejte s moukou a (333g) a vodou (333ml) v...
více o Burgerové bulky
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr/med a tymián. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme vystydnout. Mezitím rozmixujeme maliny a...
více o Malinovo-ostružinová limonáda
Meloun nakrájíme na kousky. Vymačkáme šťávu ze 2 citrónů, přidáme cukr/med. Vše společně rozmixujeme a smícháme s vychlazenou vodou. Následně vše...
více o Melounová limonáda
Zázvor najemno nastrouháme a vmícháme do vody. Přidáme cukr/med a vaříme cca 10 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme manga. Vše...
více o Mangová limonáda
Vodu povaříme, v horké vodě cukr/med necháme rozpustit a dáme vychladnout. Borůvky rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. K propasírované šťávě z...
více o Borůvková limonáda
2 kokosy povaříme ve vodě, množství vody odpovídá 2-3 šálkům. Kokosy vaříme, dokud skořápka nezměkne. Poté jí zbavíme hnědého povrchu a nakrájíme...
více o Kokosová limonáda
Pro přípravu nealkoholické sangríi si připravte větší skleněný džbánek. Nejdříve rozmixujte hroznové víno spolu s pomeranči (nemáte-li čerstvé ovoce...
více o Sangría bez alkoholu
Ovoce nakrájejte na kousky, dejte do připraveného džbánku a přilijte víno. Následně přidejte cukr/med, skořici, pomerančovou a citrónovou šťávu....
více o Sangría
Rebarboru očistíme od slupky a nakrájíme na kostičky. Promícháme v misce se skořicí a lžicí cukru.
Do kuchyňského mixéru vyklepneme vajíčka, přidáme...
více o Bezlepkový rebarborový koláč
Z rostlinného tuku, tvarohu a mouky vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části.
Nechte alespoň půl hodiny uležet v lednici.
Mezitím nastrouhejte...
více o Křehký jablečný koláč
Všechny přísady na bramborák smícháme dohromady a smažíme na oleji, na pánvi. Bramboráky děláme velké (o velikosti talíře).
Zelí dáme vařit do hrnce s...
více o Plněný bramborák
Jablka zbavíme jadřinců, oloupeme a nastrouháme do misky. Můžete si vybrat, zda je nastrouháte na jemno nebo nahrubo. Křen nastrouháme na jemno....
více o Vejmrda
Mouku vložte do misky, uprostřed udělejte důlek a přidejte droždí, přisypte cukr a 3 - 4 lžíce vlažné vody a smíchejte. Nechte kynout asi 10 minut,...
více o Flammkuchen
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky ramekin. Vymažte je máslem a vysypte cukrem, aby se vám suflé nepřichytilo a takto připravené...
více o Čokoládové suflé
Prorostlé vepřové pokrájíme na menší špalíčky a podlijeme vodou. Když se voda vyvaří, přilijeme směs ze sójové omáčky, vína, soli, cukru a zázvoru....
více o Vepřové maso v sójové omáčce s vejci
Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a...
více o Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Kozí sýr rozkrájejte na 12 kousků a každý obalte nejprve v mouce, v rošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Obalený sýr nechte odpočívat zhruba 20...
více o Salát s fíky a smaženým kozím sýrem
Droždí rozmíchejte v malé misce s vlažným mlékem, dejte stranou a nechte vzejít kvásek.
Ve velké míse smíchejte cukr, kardamom, sůl a mouku, ke směsi...
více o Kringel
Předehřejte troubu na 180°C. Vyskládejte si formu na muffiny papírovými košíčky a vršek formy vymažte máslem, aby se vám vršky košíčků nepřichytily....
více o Velikonoční muffiny z podmáslí
Z cukru, droždí a mléka uděláme kvásek.
Vše smícháme a necháme vykynout.
Připravíme si plech s pečicím papírem. Vezmeme část těsta, tu rozprostřeme po...
více o Kynuté těsto na pizzu
Nejdřív se pusťte do přípravy pita chleba. Mouku, sůl, cukr a olej dejte do mísy kuchyňského robotu. Droždí nejprve rozmíchejte v teplé vodě a poté...
více o Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle umeleme na strojku na strouhanku.
Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto, které dáme do ledničky...
více o Vánoční rozinkové cukroví
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte....
více o Sushi burger
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem.
Mouku přesijte do mísy a přisypte sůl a prášek do pečiva. V mixéru utřete máslo s herou a cukrem....
více o Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce
Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody
Přivedeme do varu a...
více o Čatní z červených blum