Oddělte bílky od žloutků. Ideálně v robotu našlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Mezitím ve větší míse rozmíchejte tvaroh s pudinkem a... více o Tvarožník se zázvorem a malinami
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a... více o Špekáčky na pivu
V míse smícháme nejdříve sypké ingredience na těsto, pak přidáme vejce a olej a nakonec mléko. Těsto nalijeme na menší plech a dáme péci do trouby na... více o Dort na plech
Začněte krémem. Pudink s mlékem dejte do misky nebo rendlíku a nad párou z něj uvařte hustý krém. Odložte, překryjte na povrchu fólií a nechte... více o Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Troubu rozehřejte na 200 °C, dva plechy vyložte pečicím papírem. Pomoučněte si pracovní plochu, těsta vyválejte na tenké pláty a každý za pomoci... více o Vanilkové řezy s citronovou polevou
Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně... více o Papas bravas
Polovinu mraženého ovoce dejte do mixéru, přidejte cukr a umixujte. Šlehačku ušlehejte dotuha. Většinu pusinek nalámejte na kousky. Do mísy dejte... více o Pusinkový pohár s ovocem
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme dle návodu na obalu hustý krém. Formu (já použila formu na srnčí hřbet ) vyložíme potravinářskou fólií a na dno... více o Rychlý pudinkový zákusek
Hladkou mouku rozšleháme se špetkou soli, cukrem, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla hladká a akorát tak hustá směs vhodná na palačinky. Na pánvi... více o Těsto na palačinky
Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou ... více o Svíčková dle Bělky Macík Trojanové
Máslo si nechte změknout při pokojové teplotě a utřete ho s cukrem. Postupně zašlehejte vejce. Přilijte olej a mléko. Nakonec přidejte zbylé... více o Americký snack cake
Klobásy nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je přendáme na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk... více o Rajské fazole s uzeninou
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké... více o Skořicové lívance - kynuté
Nejdříve si dáme do menší misky nebo hrníčku vlažnou vodu, ve které mícháme cukr, dokud se nerozpustí a následně nasypeme celý sáček sušeného droždí.... více o Vláčný žitný chléb
Změklý tuk utřeme s cukrem. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout. Těstem naplníme strojek a vytlačujeme... více o Kokosové cukroví tlačené strojkem
Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky. Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,... více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Na vál si prosejeme hladkou špaldovou mouku Pernerka v bio kvalitě a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z bio citronu. Rukama začneme... více o Linecké ze špaldové
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na... více o Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Griliáš můžete koupit už hotový nebo si jej připravit sami, a to i několik dní dopředu. Ořechy nahrubo nasekáme a opražíme. Pak si zvlášť roztavíme... více o Griliášový krém
Na pánvi se silným dnem zahřejeme na středním plameni cukr, dokud se úplně nerozpustí. Mícháme každých zhruba 20 sekund a hlídáme, aby se karamel... více o Slaný karamel
Všechny přísady kromě bourbonu dejte do mixéru a nechte mixovat, dokud nebude konzistence jemná a bez hrudek. Poté vylijte do hrnce a jemně... více o Veganský "vaječný" likér
Mouku nasypte do mísy, promíchejte s cukrem, solí a sušeným nebo rozdrobeným droždím. V kastrůlku rozpusťte máslo a přilijte k němu mléko, směs by... více o Briošky na hot dog
Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, sůl, droždí a dobře rozmíchejte. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přilijte k němu mléko a vše vlijte k mouce.... více o Burgerové housky (bulky)
Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji nechte zesklovatět. Klobásku oloupejte a nakrájejte. K cibulce přidejte kmín, a po cca osmi minutách přidejte... více o Zelňačka s paprikovou klobásou
Cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte olivový olej, cibulku nechte zesklovatět, přidejte tymián, rozmarýn, bobkový list, případně také olivovou... více o Fazolová polévka s klobáskou
Řapíkatý celer nakrájejte, orestujte na olivovém oleji, přidejte nakrájené papriky, celý česnek, bobkový list a restujte zprudka, ať paprika chytne... více o Polévka z paprik a rajčat
Vytvořte pizza těsto a nechte ho jeden den odležet. Připravte si domácí rajčatovou omáčku neboli „sugo“. Sugo uděláte z jedné konzervy drcených rajčat... více o Pizza Karantena
Do pyramidy nebo do kovového vajíčka si připravíme všechno koření V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme cibuli, mletý badyán, česnek, skořici, zázvor... více o Pho Bo polévka
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte oba cukry a špetku soli. Ve středu vytvořte prohlubeň a do ní nasypte rozdrobené droždí. Zalijte asi polovinou... více o Klasický mazanec
Připravte si lák. Všechny ingredience přiveďte k varu, 5 min povařte a poté nechte vychladnout. Nakrájejte cibulku a řepu. Vrstvěte do sklenice... více o Vejce nakládaná na červeno
Nejprve je potřeba brusinky přebrat a několikrát propláchnout ve vodě. Brusinky přemístěte do hrnce a podlijte vodou, přiveďte k varu. Během vaření se... více o Brusinkový kompot
Mrkev nastrouhejte najemno, banány rozmačkejte vidličkou, ananas nasekejte nadrobno, ořechy stačí posekat nahrubo. Ve velké míse vidličkou prošlehejte... více o Mrkvový dort s ananasem a banány
Oloupat cibuli, mrkev, kořen celeru (množství je cca stejné tj. podle velikosti cca stejně mrkve, cibule a kořenu celeru) poté vše nastrouhat na... více o Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Starší rohlík nebo housku pokrájíme na malé kostičky. Tvaroh v misce rozmícháme s citronovou kůrou, žloutky a měkkým máslem dohladka. Přidáme a dobře... více o Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Vyšleháme vejce a cukr, přidáme olej a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehaného těsta ještě vmíchám cca 3 lžíce máku a 2 na... více o Maková bábovka s mandarinkami
Připravíme těsto, v mezičase kynutí (cca 1,5 hod) připravíme ořechovou směs - mleté ořechy s cukrem svaříme s mlékem až vznikne hustá kaše, necháme... více o Ořechový květ / koláč
Pozor-mouku ve všech následujících krocích musíme nejdříve prosít přes síto. Recept je na velký bochník o váze okolo 1.2kg. Používám celozrnnou BIO... více o 100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
Kynuté Honzovy buchty jsou jednodušší než by se zdálo, ale vyžadují dostatek času na kynutí. Nejprve si připravíme kvásek. V misce rozetřeme kvasnice... více o Honzovy buchty
Tvaroh dejte do mističky, přisypte cukr krupici a vanilkový cukr, dobře je do tvarohu vmíchejte a nechte chvilku stát, aby se cukr mohl rozpustit.... více o Domácí pribináček smetanový
Oloupaná salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s majonézou, hráškem a jemně krájenou cibulí. Ochutíme hořčicí, octem, cukrem,... více o Pařížský salát podle ČSN
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a nechte dobře vychladnout. Studené brambory nakrájejte na menší kostky, cibuli a nakládané okurky nakrájejte... více o Bramborový salát na chlebíčky podle ČSN
Ze všech vajec (studených) rozdělím bílky a žloutky. Bílky vyšlehám s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny. Žloutky šlehám v jiné nádobce nejdříve s... více o Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta. Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou... více o Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento... více o Vepřové výpečky se zelím
Dejte do pánve wok přibližně 150 ml kokosového mléka a na středním plameni zahřívejte, dokud se mléko nezredukuje na průsvitný olej. Přidejte kari... více o Paneng kai
Mouku prosejeme do mísy, smícháme ji se solí, doprostřed uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí, trochu pocukrujeme a zalijeme troškou vlažného... více o Smetanové koláčky
Nejprve připravte marinádu. Kokosový cukr dejte do pánve se silným dnem a na středním plameni začněte zahřívat. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí,... více o Com Tam – Rýže se zeleninou a marinovanou krkovicí
Nejprve si z bílků vyšleháme pevný sníh. V další míse vyzšleháme cukr se změklým máslem, vanilkovým cukrem, solí, žloutky a pomalu přidáváme teplé (ne... více o Nejlepší vafle
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Poté předáme do mísy, nasolíme a pořádně rukama promačkáme. Necháme 10 minut odležet ( vybrečet ) a poté slejeme... více o Zelný salát s majoránkou
Uvaříme si silné kafe a do něj přidáme amaretto a stranou necháme schladnout (doporučuji dát do hlubokého talíře). Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté... více o Tiramisu se šlehačkou a mascarpone