cukr
Celá vejce dáme do mísy a s cukry je vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej s vlažným mlékem, promícháme, nasypeme mouku s kypřidlem a citronovou... více o Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina
V hrnci se silným dnem zahřívejte těsně pod bod varu smetanu. Pokud máte rádi chuť a vůni pravé vanilky, přidejte do ní rozříznutý vanilkový lusk.... více o Vánoční pohár se žloutkovým krémem
Oloupejte ananas a odstraňte vnitřní dřevité srdce plodu. V hrnci karamelizujte cukr. Až zhnědne, vmíchejte pomerančovou šťávu spolu s máslem,... více o Grilovaný ananas s vanilkovo-pomerančovou omáčkou
Nejprve upečte piškot. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky utřete s cukrem. Ke žloutkové směsi přisypte mouku a... více o Trifle s jahodami
Do food processoru nasypte mouku, cukr a na kostičky pokrájené studené máslo. Umixujte drobenku. Přidejte vejce a mixujte, dokud se obsah nádoby... více o Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami
Formu lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem, bok vyložte pruhem pečicího papíru. Dno formy obalte pevným alobalem. Sušenky rozmixujte,... více o Cheesecake s jahodami, bílou čokoládou a mákem
Žebírka nasolíme a okořeníme dle chuti. Já použil pouze pepř, ale vhodný je i drcený kmín, mletá paprika, česneková pasta... Vše dle vlastní chuti.... více o Žebírka na zelí
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně... více o Fazole v rajské omáčce s paprikou
Ušleháme do hladka mouku, cukr, vejce, olej, mléko, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dvě třetiny těsta rozetřeme na vyšší plech vyložený pečícím... více o Rychlá bublanina
Množství dle chuti a počtu strávníků. Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten... více o Švestkové těstoviny
Mouku smícháme v míse se skořicí, solí, cukrem a práškem do perníku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí,... více o Perníkoví šneci bez kynutí
Z teplého mléka, droždí a cukru založte kvásek a nechte jej vzejít. Poté přisypte mouku a špetku soli a vypracujte hladké těsto. nechte ho na teplém... více o Buchty na páře
Jablka nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat. K jablkům na jemno přistrouháme citronovou... více o Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou... více o Vepřo knedlo do ruky
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní. Připravte si... více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Do vlažného mléka s rumem (ve větším hrnci) rozdrobíme droždí, nasypeme cukry, přisypeme mouku a řádně promícháme. necháme stát na teplém místě, pod... více o Lívanečky se švestkovým pudinkem
Očištěná neloupaná jablka a hrušky pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr.... více o Jablečno-hruškový pečený čaj
Sypké suroviny smícháme v míse a následně vmícháme vejce, olej a podmáslí či kefír. Po řádném promíchání těsto nalijeme do máslem vymazaného a hrubou... více o Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Žloutky vyšleháme s cukry, přidáme mléko, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku s prášky do pečiva. Nakonec do těsta vmícháme bílky vyšlehané do... více o Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Troubu předehřejeme na 240°C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry... více o Zapečená jahodová zmrzlina
Do remosky nebo koláčové (dortové) formy cca 23 cm, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem si nasypeme asi 65%... více o Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Středně velkou cibuli si pokrájíme nadrobno a na kousku másla nebo oleji ji osmažíme dosklovata. K cibuli přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou, pouze... více o Dýňové zelí - sladkokyselé
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na... více o Dušené hlávkové zelí
Malý vyšší pekáček, dortovou formu nebo plastovou krabičku si vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. Dno poklademe vrstvou Lotusek a na tu budeme... více o Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Kouskem másla pomažte zhruba dvaceticentimetrovou formu na koláč nebo na dort a položte na ni pečící papír. V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a... více o Čokoládový Pedro dortík
Nejprve si očistíme a vypeckujeme švestky, které dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou...... více o Švestkový pohár
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Tu pak zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit, přisypeme na velkých... více o Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Dortovou formu o průměru cca 25 cm nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky přepůlíme a vypeckujeme. Do mísy nastrouháme... více o Makový koláč (makovník) se švestkami
Očištěné papriky pokrájíme na kostky (nudličky) a cibuli na půlkolečka nebo klínky, rajčata na čtvrtky a vše dáme do většího hrnce nebo kastrólu.... více o Lečo s hořčicí - bez zavaření
Remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a do... více o Perníkový koláč (nejen) z remosky
Mouky a cukry s kypřidlem, čerstvě strouhanou citronovou kůrou dle chuti a například i skořicí nebo plnější hrstí mletých ořechů či mandlí společně... více o Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Troubu předehřejte na 180 °C. Postupně promíchejte všechny igredience kromě švestek. Formu na muffiny vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno dejte... více o Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme olej s vodou, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, můžeme přistrouhat i trochu citronové kůry a vše... více o Broskvová bublanina / koláč (nejen z remosky)
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo s mlékem, můžeme přidat i dle chuti citronovou kůru nebo trochu rumu, přisypeme mouku... více o Buchta s makovými hrudkami (nejen z remosky)
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme trochu vody a osladíme dle chuti. Vše přivedeme k varu, krátce povaříme a do hrnce následně přilijeme... více o Třešňový nepečený dort
Maliny nebo ostružiny opláchneme pod studenou vodou a na cedníku s malými oky propasírujeme, abychom se zbavily semínek nebo případných zelených... více o Malinový / ostružinový koktejl
Omyté višně odstopkujeme a vypeckujeme, dáme do kastrolu nebo hrnce, zasypeme cukrem a na mírném plameni povaříme po rozpuštění cukru cca 5 minut. Kdo... více o Vareňje - višně v cukru
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i... více o Třešňový pohár
Vejce vyšleháme s cukry do bohaté pěny, ke které přilijeme rozpuštěné máslo schlazené mlékem. Promícháme a přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem,... více o Meruňkový koláč z remosky
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo a mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a solí a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme... více o Třešně v těstě (nejen) z remosky
Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo... více o Ovocný koláč / bublanina (nejen) z remosky
Jablka překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. Zalijte v hrnci cidrem a přisypte cukr. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a za občasného... více o Zapečená jablka v cideru s ostružinami
V míse ušlehejte vejce s cukrem a postupně přidávejte ostatní suroviny. Těsto nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou. Třešně obalte v... více o Třešňová bublanina
Jahody odstopkujeme, opláchneme a dáme do hrnce, kde je šťouchadlem na brambory trochu rozbijeme. Kdo chce, může jahody rozmixovat. Jahody v hrnci... více o Nepečený jahodový dort
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté.... více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové šťávy, troškou jemně nastrouhané čerstvé citronové kůry a... více o Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Troubu zahřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a soli ušlehejte pevný sníh, žloutky utřete s 1 lžící... více o Sladká vaječná roláda Švýcarka
V teplé vodě rozpusťte 1 lžičku cukru, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte se solí, vmíchejte cukr. Do kvásku zašlehejte vejce a... více o Židovská sváteční chala
Dýni rozkrojte a vydlabejte semínka. Upečte v troubě doměkka a rozmixujte na hladké pyré. Cukr prošlehejte s vejcem, javorovým sirupem, olejem a 200 g... více o Bílý dort s překvapením
Banány vidličkou rozmačkejte na kaši, přilejte olej a prošlehejte s cukrem a vejci. Přisypte mouku s práškem do pečiva a nakonec těsto nařeďte mlékem.... více o Banánoví mini beránci