Připravte vejmrdu. Oloupejte křen a jablka, obojí nastrouhejte najemno a promíchejte. Ochuťte octem, cukrem a solí, pak dejte odležet do chladu....
více o Vinná klobása s vejmrdou
Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, cukr, špetku soli a citronovou kůru. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přilijte asi polovinu vlažného...
více o Vánočka ze šesti pramenů
Ranné zelí rozkrojíme na čtvrtky a poté pokrájíme na nudličky. Dáme do mísy, dle chuti osolíme, přidáme trochu cukru (postačí 1 plná lžíce) a rukou...
více o Jarní zelný salát
Odlijte si stranou 100 ml smetany a zbytek nalijte do hrnce s vysokým silným dnem. Přidejte cukr a promíchejte.
Vanilkový lusk na prkénku podélně...
více o Domácí vanilkový pudink
Mouky nasypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr a droždí, přidáme žloutek,...
více o Šneky s vanilkovou náplní
Nalijte mléko a smetanu do velkého kastrolu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a zlehka za občasného míchání zahřívejte, dokud směs nezačne pářit, ale...
více o Domácí vanilková zmrzlina
Máslo necháme v pokojové teplotě změknout. Přidáme všechen cukr a utřeme do pěny. Poté zašleháme jedno vejce po druhém.
Ve druhé misce smícháme mouku,...
více o Dort Red Velvet
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou...
více o Karamelový dort / řez
Oloupaný salám a okurky nakrájejte na stejnoměrné nudličky, přidejte zelený hrášek, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, ostatní chuťové přísady a vše...
více o Pochoutkový salát podle ČSN
Brambory uvařené ve slupce oloupejte za tepla a nechte je vychladnout. Vychladlé brambory rozkrájejte na stejnoměrné nudličky nebo kostky, přidejte...
více o Vlašský salát podle ČSN
Svižně zpracujte mouku, vejce, 125 g másla nakrájeného na kostičky a špetku soli. Přilijte 250 ml ledové vody a hněťte, dokud se těsto nespojí. Pak...
více o Kremrole podle cukrárny Myšák
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte...
více o Větrníky z cukrárny Myšák
Nejdřív upečte buflery. Troubu zahřejte na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků. Bílky s cukrem vyšlehejte za pomoci mixéru do krémového sněhu, ručně...
více o Indiánky z cukrárny Myšák
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní...
více o Pečená kachna s červeným zelím
V malé misce za pomoci lžíce rozetřete na hladkou kašičku rozdrobené droždí se lžící cukru. Přilijte polovinu teplého mléka (v mléce udržíte prst) a...
více o České buchty
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,...
více o Pražský koláč s opilými hruškami
Máslo si roztopíme v hrnci nebo mikrovlnné troubě a nalijeme v tekuté podobě do hrnku, aby trochu vychladlo.
Všechny suroviny mimo roztopeného másla a...
více o Maková buchto - bábovka
Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jogurt, promícháme. Přidáme změklé máslo s vanilkovým cukrem a solí, promícháme. Přidáme...
více o Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Studené nasekané máslo, prosátou mouku a sůl zpracujte v drobenku, do které přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání a vše rychle zpracujte v hladké...
více o Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Žloutky dáme do mísy, vyšleháme je s polovinou vanilkového (skořicového) cukru a cukrem krupicí, přimícháme zakysanou smetanu s mlékem a polohrubou...
více o Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, žloutky,...
více o Vláčný bramborový hřbet / buchta
Do mísy dejte jogurt, přidejte vajíčka, rum, nastrouhanou citrónovou kůru a vše důkladně dohladka rozmíchejte. Pak přidejte prosátou mouku smíchanou s...
více o Jogurtové koblížky se skořicí
V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme tvaroh, změklé máslo a opět důkladně prošleháme. Krupici promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do...
více o Tvarožník s drobenkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme ji se solí, doprostřed uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí, trochu pocukrujeme a zalijeme troškou vlažného...
více o Smetanové koláčky
Začněte přípravou knedlíčků. Mouku promíchejte s cukrem a lžičkou soli. V hrnku rozmíchejte droždí se lžící teplé vody a vše nalijte k mouce i s...
více o Rybí koláčky na knedlíku
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rybí i sójovou omáčku, víno a 2 lžíce cukru prošlehejte v malém pekáčku a doplňte vodou tak, aby bůček byl v omáčce...
více o Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Připravte těsto. V misce prošlehejte rýžovou mouku s kokosovým mlékem, vodou a kurkumou. Nechte alespoň půl hodiny odstát.
Krevety nasypte do misky,...
více o Vietnamské palačinky s krevetami
Dva bílky ušlehejte takřka dotuha, pak postupně přisypávejte adekvátní množství cukru a ušlehejte lesklý, pevný sníh. Nakonec přidejte škrob a už jen...
více o Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, pokrájejte na kousky a dejte do menší pánve. Z dobře omytého citronu nastrouhejte kůru, poté vymačkejte šťávu,...
více o Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience.
Hotové těsto nalijte do vyššího plechu...
více o Makovec s ledovou polevou
Maso dejte asi na půl hodiny do mrazáku, aby se vám lépe krájelo. Pak ho nakrájejte na tenké plátky. V míse smíchejte rybí omáčku, nasekaný česnek,...
více o Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh si dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel. Povidla si...
více o Tvarohovo-povidlové smaženky
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo...
více o Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. Vejce uvařte natvrdo a po vychlazení oloupejte.
V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a na...
více o Koprovka s vejcem
Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry,...
více o Lívanečky z máslové dýně
Očištěné zelí pokrájíme na slabé nudličky, dáme do mísy, osolíme, přidáme zhruba lžíci cukru a salát dobře v rukách promneme, aby mírně pustil šťávu....
více o Zelný salát s křenem a paprikou
Ve velké míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. V menší misce prošlehejte jogurt s cukrem, vejci, citronovou kůrou, vanilkou a olejem....
více o Citronový chlebíček s borůvkami
Droždí rozdrobte do hrnku, vidličkou umíchejte s cukrem na kašičku, pak přilijte polovinu vlažného mléka a dobře promíchejte. Nechte v teple vzejít...
více o Kynuté borůvkové knedlíky
Mléko promíchejte v míse s droždím a cukrem a nechte pár minut na teple stát, až se začnout tvořit bubliny. Ve velké míse zpracujte rukama mouku se...
více o Máslové briošky
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se solí a rozdrceným fenyklem.
Do odměrky nalijte 180 ml vlažné vody a promíchejte s droždím a cukrem. Nechte pár...
více o Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr a sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu...
více o Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Troubu předehřejte na 160 °C, formičky vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. V míse dohladka smíchejte slunečnicový olej, vejce a jogurt.
Ve druhé...
více o Mini bábovky s ostružinovou omáčkou
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody....
více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny. Postupně zapracujte kokosovou smetanu, až vznikne hladký krém. Z bílků vyšlehejte sníh a velmi...
více o Kokosové tiramisu
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte v mixéru s cukrem do světlé nadýchané pěny.
V míse smíchejte mouku, mák,...
více o Rybízový koláč