Z uvedených surovin vypracujeme v míse těsto, z něhož lžící na vále vykrajujeme malé buchtičky, které plníme náplní, klademe na vymazaný plech,...
více o Zadělávané nekynuté buchtičky
Utřeme žloutky s cukrem a tvarohem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a olej. Z bílků vyšleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.
Formu na...
více o Tvarohová bábovka s jahodami
Všechny přísady dáme do misky, dobře promícháme a těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem, posypeme...
více o Fofr bublanina
Nejdříve si uděláme z mléka, cukru, droždí a špetky mouky kvásek. Změklý tuk vymícháme s vejci na kašičku, přidáme mouku promíchanou s práškem do...
více o Křehké šátečky
Smícháme mouku s rozměklým tukem a šlehačkou. Vzniklé těsto dáme vychladit do lednice. Po vychlazení vyvalujeme kruhové placky asi 0,5 cm silné a...
více o Tvarohové rohlíčky
Očištěné a omyté jahody nakrájíme na menší kousky a dáme do zapékací misky prohřát společně s máslem. Z bílků a cukru ušleháme sníh, do kterého...
více o Zapékané jahody II.
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Plech vyložíme pečícím papírem,...
více o Meruňkové řezy III.
Suroviny na těsto vložíme do mísy a dobře je promícháme metlou. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na pečící papír, poklademe...
více o Rychlý jogurtový koláč s ovocem
Suroviny na těsto smícháme a dobře promícháme metlou. Těsto nalijeme na plech, poklademe libovolným ovocem (kompot, čerstvé nebo mražené ovoce),...
více o Rychlý ovocný koláč III.
Všechny ingradience na bábovku kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou.
Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu...
více o Rychlá bábovka
Vejce, mouku, cukr, šlehačku, prášek do pečiva vložíme do mísy vše dobře promícháme. Těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech.
Koláč...
více o Bleskový koláč
V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka cukru a...
více o Babiččina vánočka
Pískový cukr, žloutky, vanilkový cukr, mléko a slazené mléko slejeme do hrnce, pečlivě promícháme žloutky v hrnci, vaříme na mírnem ohni. Při stálem...
více o Koňak III.
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, polohrubou mouku a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v...
více o Patnáctiminutová roláda
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný plech...
více o Řezy se šlehačkou
Brambory, šunku a cibuli nakrájíme na jemné, ne příliš dlouhé nudličky, dáme je do mísy a přidáme k nim nudličky nakrájené lehce vymačkané okurky....
více o Pravý vlašský salát
Bílky ušleháme s částí cukru, jemně přimícháme zbylý cukr, mouku, nakrájené kandované ovoce, ostatní přísady a nakonec máslo.
Pečeme ve vymazané formě...
více o Biskupský chlebíček VII.
**Těsto**: Cukr, máslo,vejce, med, mléko nahřejeme nad vodní párou a třeme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, před dochladnutím přidáme jedlou...
více o Medovník VIII.
Ušleháme sníh, postupně přidáváme cukr, pak žloutky a mouku.
Těsto rozetřeme na dobře pomaštěný plech (pečící papír) a upečeme v “mírné” troubě. Po...
více o Roláda piškotová
Celá vejce třeme nebo šleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme nastrouhanou čokoládu a mouku. Zlehka zamícháme a dáme do hodně vymazané a vysypané formy....
více o Čokoládové řezy
Heru necháme rozpustit a do vychladlé přidáme všechny přísady a vypracujeme těsto, které na 1 hodinu uložíme do lednice.
Pak tvarujeme malé placičky,...
více o Vločkové placičky - cereální
Do kefíru zakvedláme vejce, rum, máslo, pak sypké přísady a nakonec oloupaná, na plátky pokrájená jablka. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme...
více o Lívanečky Vlasty Buriana
Do čtvercové nádoby naskládáme vedle sebe piškoty, lžící zaléváme vychladlým silným espresem do kterého jsme si mohli přidat i likér. Piškoty musí být...
více o Originální italské tiramisu
Ze 4 žloutků, vanilkového cukru, pískového cukru a citronové kůry ušleháme těsto. Do něj vmicháme mírně našlehanou šlehačku a pak přidáme sníh z bílků...
více o Bábovka se šlehačkou
Dáme do mísy mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a promícháme. Pak přidáme olej, kefír, kokos, rozinky.
Těsto vlijeme do vysokého plechu, vymazaného...
více o Kefírová buchta III.
Mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem, kakaem a opatrně vmícháme podmáslí, olej, vejce a strouhaný kokos. Hlubší plech vymastíme máslem a vysypeme...
více o Rychlé kokosové řezy
Cukr a žloutky třu do pěny, pak pomalu přilévám olej, přisypu mouku s práškem do pečiva, mléko,/kakao ....../ a nakonec vmíchám sníh z bílků.
Peču...
více o BUCHTA !!! - prý moc dobrááá
Omytou cuketu nastrouháme nahrubo. Dáme ji do mísy a přidáme žloutky, cukr, olej, mletý mák a promícháme. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s...
více o Cuketový makovec
Pudink uvaříme dle návodu a ve studené vodě jej za pravidelného míchání vychladíme. Smetanu ušleháme a opatrně ji vmícháme do vychladlého pudinku....
více o Pudink se šlehačkou
Suroviny na tmavé těsto smícháme a vyválíme placku, kterou vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Na ni dáme náplň z tvarohu, mléka, vanilky a rozinek,...
více o Tvarohové řezy trojbarevné
Nejdříve smícháme nahrubo nastrouhanou mrkev se 3 vejci, dále přidáme cukr a rozpuštěné máslo a vše promícháme, potom přidáme mouku a prášek do pečiva...
více o Mrkvový koláč
Nejprve připravíme první světlé těsto - šleháme 4 bílky a postupně přidáváme 4 lžíce krupicového cukru. Do pevného sněhu vykopíme 4 žloutky a opatrně...
více o Dvoubarevná roláda II.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a kakaem. V mléce rozšleháme vejce, cukr a olej a nalijeme do mouky. Důkladně vše promícháme a těsto rozetřeme na...
více o Banánový dort
Dno i stěny dortové formy vyložíme piškoty. Do vlažného mléka namočíme želatinu a necháme ji nabobtnat. V míse smícháme jogurt, cukr, rozpuštěnou...
více o Jogurtový dort s jahodami
Košíčky: mouku prosijeme na vál, přidáme žloutek, máslo, cukr a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těstem naplníme vymazané formičky,...
více o Angreštové košíčky
Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáme cukr, lehce vmícháme mouku a kokos. Hmotu naneseme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně teplé...
více o Kokosové řezy III.
Žloutky našleháme s 1 lžící cukru a za stálého míchání přidáváme sýr. Zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků a opatrně vmícháme do utřených žloutků se...
více o Tiramisu IV.
Dobře utřeme žloutky se 6 lžicemi cukru a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone. Do větší misky s rovným okrajem, naskládáme piškoty, které rovnoměrně...
více o Tiramisu pravé Italské
Karamel: Cukr nejprve nasucho opražíme v hrnci. Do rozpáleného cukru vlijeme za stálého míchání vodu, stáhneme z ohně, rozmícháme a pak vrátíme na...
více o Karamelové kostky
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme moučkový cukr, přímícháme žloutky a nakonec zlechka vmícháme mouku.
Těsto rozetřeme na vymazaný,...
více o Bublanina
Ovesné vločky opražíme bez tuku za stálého míchání na pánvičce. Pražíme asi 3 minuty, pak přidáme pískový cukr a pražíme další 2 minuty.
Takto...
více o Ovesné vločky pražené s cukrem
Cukr ušleháme se žloutky. Postupně se přidá olej, mléko, prášek do pečiva, mouka a nakonec se vmíchá ušlehaný sníh.
Poté vylejeme na vymazaný a...
více o Slavnostní buchta
Postup: Utřít žloutky, cukr a kakao a nakonec lehce vmísit ušlehané bílky. Vylít na dobře vymaštěný a posypaný plech (nebo pečicí papír)a nechat péci...
více o Roláda BLESKOVÁ
Nejdříve si uvaříme silnou kávu,kterou necháme vychladnout.Dobře utřeme žloutky s cukrem a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone.Do větší misky s...
více o Tiramisu VII.
Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut....
více o Kuře na červeno
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně přidáváme vanilkový cukr, skořici, kakao, osolenou mouku, prášek do pečiva, červené víno a dobře...
více o Vinný koláč
Ingredience zpracujeme v míse a dvěmi lžičkami děláme hrudky, které vkládáme do rozpáleného oleje tak, aby byly ponořené. Rychle vyjímáme a obalujeme...
více o Fritule