Pekáč nebo zapékací formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte změklé máslo, cukr a...
více o Francouzský jablkový koláč
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na...
více o Masopustní pletenky
Těsto: 1. Droždí rozmíchejte s trochou cukru a asi ve 3 lžičkách vlažné vody a nechte vzejít kvásek 2. Do mísy prosejte oba druhy mouky, přidejte sůl,...
více o Pizza velmi podobná té právé z pizzerie
Plech či formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte ricottu, vejce a vše prošlehejte,...
více o Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Troubu předehřejte na 170 °C. Promíchejte mandle s moukou a oběma cukry. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky.
Prsty spojte máslo s moukou do...
více o Milionářské řezy se slaným karamelem
Vychlazené mascarpone a smetanu s oběma cukry krátce vyšlehejte do hustého krému a naplňte jím cukrářský sáček s širší hubičkou.
Maliny rozmačkejte...
více o Ovocné tiramisu do skleničky
Předehřejte troubu na 190 ° C.
Utřete máslo a cukr.
Do krému přidejte mouku, sůl a zpracujte do hladka.
Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice...
více o Shortbread máslové sušenky
Mouky nasypeme se solí a cukry do mísy, promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, to zalijeme částí mléka s rumem a...
více o Kynuté buchty s ořechovou náplní
Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a rozdělte do misek podle druhu. Do hrnce dejte suroviny na marinádu a přiveďte ji k varu....
více o Čalamáda
Formu lehce vymažte máslem, na dno dejte arch pečicího papíru, odstřihněte pruh a přitiskněte ho na bok. Do food processoru dejte sušenky a pokrájené...
více o Borůvkový cheesecake
Připravte korpus. Do mísy robotu dejte mouku, cukr a pokrájené máslo, pomocí háku umíchejte drobenku. Přidávejte vodu a už jen prsty drobenku spojte v...
více o Křehký koláč s mascarpone a malinami
Batáty přepulte podélně, nakrájejte je na silnější plátky a povařte v osolené vodě, asi 5 minut. Poté je slijte a nechte zchladnout.
Z cibulek...
více o Batátové špízy s cibulkami ředkvičkami
Nejprve připravte griliáš. Pekáček o velikost asi 20 x 30 cm položte na prkénko, vyložte pečicím papírem a posypte sezamem. Cukr nasypte do kastrolu...
více o Grilované ovoce se sezamovým griliášem
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na...
více o Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu...
více o Zelný salát (nejen) s paprikou
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na drobně pokrájeném špeku dozlatova. Ke konci smažení přidáme dle chuti kmín a necháme ho rozvonět. Přisypeme na...
více o Dušené kapustové brambory
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou...
více o Řepánky z bramborového těsta
Před přípravou ponechte sýr Philadelphia, vejce a zakysanou smetanu v pokojové teplotě. Poté v míse ručně smíchejte sýr, zakysanou smetanu a 150 gramů...
více o Obrácený cheesecake
Do velkého hrnku dáme 0,2 l teplého (ne horkého) mléka, lžičku cukru krupice, kostku kvasnic. Mírně zamícháme a necháme naskočit cca 15 minut.
Do mísy...
více o Babiččina vánočka
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přilijte trochu teplého mléka, vsypte lžíci mouky a promíchejte. Cukr, mléko i mouku...
více o Kynuté lívance s malinami
Do kastrolu nalijte asi 3 mléka, vsypte rýži a přiveďte k varu. Na mírném plameni a za průběžného míchání uvařte rýži, pokud je třeba, přilévejte...
více o Rýžový nákyp s meruňkami
Prvním krokem je rozpuštění čokolády ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády jemně vmícháme máslo nakrájené na kostičky. Čokoláda by neměla být příliš...
více o Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Filet lososa opláchněte, dobře osušte a pinzetou vytáhněte případné kosti. Řepu nastrouhejte najemno, v misce smíchejte sůl a cukr.
Rybu dejte do...
více o Marinovaný losos - gravlax
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte oba cukry a špetku soli. Ve středu vytvořte prohlubeň a do ní nasypte rozdrobené droždí. Zalijte asi polovinou...
více o Klasický mazanec
Rozdrobené droždí rozetřete s cukrem na kašičku. Přilijte vlažné mléko, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Přidejte zchladlé máslo, vejce a prosejte...
více o Uzlíky s malinovým džemem
Předehřejte troubu na 175°C, formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Změklé máslo utřete s oběma cukry a poté postupně zašlehejte vejce, až...
více o Velikonoční beránek šlehačkový
Výpečky si připravíme dle vlastní chuti, tak jak jsme zvyklí a jak nám chutnají. U nás se k masu přidává hodně cibule, drcený kmín, pepř, někdy česnek...
více o Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Do malého rendlíku vložte vlašské ořechy nasekané na jemno a lehce je opražte. Přidejte med, promíchejte a ohřejte, aby se chutě propojily.
Jablka...
více o Jablka v županu s ořechy a medem
Do těsta na langoše budete potřebovat zchladlé vařené brambory ve slupce, uvařte si je tedy předem.
Nejprve si připravíme kvásek. Mléko ohřejeme na 40...
více o Bramborové langoše
Rajčata nakrájíme na klínky, rozložíme je na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme 10 g soli a 20 g krupicového cukru a dáme péct na 25-30 minut...
více o Polévka z pečených rajčat
Troubu předehřejte na 170°C. V pánvi si pomalu rozehřejte máslo. Připravte si nepřilnavý pekáč a vymažte ho máslem.
Smíchejte špaldovou mouku, prášek...
více o Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky
Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata....
více o Krůtí maso v pikantní pórkové omáčce
Piškot: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme....
více o Piškot s pudinkem pro děti i dospělé
Šípky omyjte, odřízněte bubáky a stopky, podélně je rozpulte a vložte do většího hrnce. Zalijte je vodou tak, aby byly zcela ponořené. Při mírné...
více o Šípková zavařenina
Zelí nakrájejte na větší kusy a dejte do velké mísy. Do kastrolu nasypejte sůl s cukrem, přilijte 0,5 l vody a přiveďte k varu. Míchejte do rozpuštění...
více o Čerstvé kimchi
Patizon oloupeme a vydlabeme z něj měkký vnitřek se semeny. Cibuli pokrájíme najemno a osmažíme lehce dozlatova na jemně pokrájeném špeku. Ke konci...
více o Dušené patizonové "zelí"
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme cukr (množství dle chuti), rozpuštěné máslo, kakao, vejce a vše dobře promícháme. Do tekutější...
více o Cuketový perník s ovocem
Nějakou dobu jsem se pokoušel naučit ideální domácí chléb a po vyzkoušení mnoha receptů jsem se dopracoval k následující receptuře. Je to rychlé,...
více o Žitný chléb Ondra
Do mísy robotu dejte obě mouky, cukr a špetku soli. Rozklepněte vejce, rozdrobte droždí a vlijte vlažné mléko a rozpuštěné a vychladlé máslo. Těsto...
více o Skořicové šneky
Na pánvi nasucho opražte mandlové lupínky a odložte je stranou. Jablka pokrájejte na kousky velikosti sousta, v pánvi rozpusťte máslo a jablka...
více o Rýžová kaše s jablky a mandlemi
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robotu, přidejte olej, mléko, oba cukry a ušlehejte do pěny, asi 2 minuty. Vmíchejte mouku s práškem...
více o Třešňová bublanina
Čočku dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím naložte zeleninu. Okurku nakrouhejte pomocí škrabky na zeleninu na „pentle“, cibuli očistěte a...
více o Čočka s bylinkami a uzeným masem
Nejprve začneme s přípravou želé: utrhneme si pěkné, velké, daleko od silnice vykvetlé květy bezu, které dáme do hrnce, společně s důkladně očištěnou...
více o Svěží dort / řez s bezinkovým želé
V kastrolu rozpalte sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Po pár minutách přidejte okapané zelí, osolte a opepřete. Zalijte 100 ml...
více o Kaplická cmunda
Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte zbylé ingredience a vypracujte hladké a lesklé těsto. Nechte v teple hodinu a půl...
více o Valašské hruškové frgály s badyánem