Polohrubou mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažné vody, mírně...
více o Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně a...
více o Tvarohová buchta
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme teplou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků....
více o Svěží jablečný desert
Nejdřív si upečeme základní a vrchní korpus z prošívané deky:
Základní korpus: Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Postupně přelijeme vodu, olej...
více o Prošívaná deka krémem a banány
Připravíme si formu o velikosti 25 x 35 cm. Sušenky namočíme do mléka a poklademe je v dvojité vrstvě na dno formy.
Mléko dáme vařit, přidáme cukr,...
více o Pudinkový dezert bez pečení
Vodu s cukrem ohřejeme v hrnci. Teploměr vložte do vody a naměřte teplotu 121 stupňů. V misce mixérem vyšleháme žloutky a celé vajíčko a postupně...
více o Čokoládová pěna s jahodami
Mandle rozmixujeme na jemný prášek. Studené máslo nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prosátou mouku a vše promícháme. Do hmoty přidáme mleté...
více o Banánový dort s čokoládovou pěnou
1.Předehřejeme si troubu na 190 stupňů a formu na muffiny si lehce vymažeme máslem.
2.Mouku s práškem do pečiva prosejeme přes sítko, přidáme mléko,...
více o Čokoládovo-oříškové muffiny
1.Do robotové mísy si dáme všechny suroviny kromě mandlí a 1 vajíčka. Hákem necháme vymíchat těsto, aby bylo hladké a nelepivé.
2.Těsto vyklopíme na...
více o Sladké "Mandlovky"
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme...
více o Krůtí na smetaně
V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte...
více o Kynutý beránek
Smetanu zahřejte a polovinu vlijte do misky. Rozdrobte do ní droždí, promíchejte s vanilkovým cukrem a lžící hladké mouky a na teplém místě nechte...
více o Ptačí jidášky
Ve vlažném mléce rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Odvažte cukr a mouku. Do poloviny vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a mouky...
více o Věnec s brusinkami
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou. Zašlehejte vejce, pak tvaroh a...
více o Bezlepkový tvarohový mazanec
Troubu rozehřejte na 180 °C. Z poloviny vlažného mléka, vanilkového cukru a rozdrobeného droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve velké míse...
více o Mazanec s mandlemi
3 lžíce másla rozpusťte v hrnci a s moukou orestujte na světlou jíšku, zalijte vývarem a rozšlehejte.
Vařte asi 20 minut, poté oslaďte, přidejte...
více o Uzené s křenovou omáčkou
Do mísy robotu nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku, sůl a vajíčka.
Hákem umícháme hladké řídké těsto a necháme pod utěrkou na...
více o Lívance s cukrem a skořicí
Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíto to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu...
více o Korpus na dort
Oddělte žloutky od bílků.
Žloutky utřete s citronovou kůrou a 50 g cukru, bílky vyšlehejte s 50 g cukru na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojte. Pak...
více o Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Oddělte žloutky od bílků a utřete je s cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a solí a sníh zapracujte do žloutků. Vmíchejte...
více o Staročeský jablkový nákyp
Máslo necháme změknout a přidáme hnědý a bílý cukr.
Poté přidáme vejce a šleháme.
Přidáme do směsi mléko, mouku a kypřící prášek.
Když je těsto...
více o Lehké Cookies
Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí.
V...
více o Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Do mísy rozklepneme vejce , přilejeme mléko a rozšleháme.
Přidáme cukr a skořici.
Rozkrojíme rohlík na čtvrtiny , a namočíme v připravené zálivce tak...
více o Smažené rohlíčky se skořicí
Rýži proplachujte pod studenou vodou, až poteče úplně čistá. Nasypte do hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Vařte při nižší teplotě, dokud...
více o Šunkové maki rolky
Vodu, žloutek, ocet a sůl vyšlehejte a důkladně propracujte s moukou a tukem. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v ledničce, ideálně přes noc....
více o Kremrole paní Čermákové
Do mísy dejte tvaroh, cukr, vejce, rozpuštěnou Heru a vanilkový extrakt. Vše dohromady vyšlehejte dohladka.
Pomalu vmíchejte mouku s práškem do pečiva...
více o Vanilková bábovka z tvarohu
Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky....
více o Kynutý koláč s tvarohem
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku...
více o Citronovoborůvková bábovka
V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout,...
více o Brusinková bábovka s drobenkou
Mléko se smetanou svařte. Z 1 citronu nastrouhejte kůru, dužninu nakrájejte na malé kousky, ze zbytku vymačkejte šťávu. Jablka nakrájejte na měsíčky,...
více o Jablečný clafoutis s citrony
Vodu s octem svaříme, přisypeme čistý obraný rybíz a v octové lázni ho velmi krátce spaříme. Po spaření rybíz scedíme a nasypeme ho do cukerné lázně,...
více o Červený rybíz ala brusinky
Troubu zapněte na 175 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Prosejte mouku se špetkou soli, práškem do pečiva a kořením. Rozpuštěný kokosový olej...
více o Dýňové sušenky s čokoládou
Vanilkový lusk rozřízněte a špičkou nože vyloupněte semínka. Přidejte je do mouky stejně jako cukr, máslo a žloutky. Vypracujte drobenku a z té pak...
více o Mřížkové koláčky
Troubu zapněte na 150 °C. Dotuha vyšlehejte bílky s cukrem, poté zlehka vmíchejte mleté mandle a likér.
Pečicí papír potřete kouskem másla a lžící na...
více o Amaretti sušenky
Vyšlehejte bílky, cukr, extrakt, pak vmíchejte mandle. Troubu zapněte na 150 °C. Hmotu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30...
více o Mandlová roláda
Troubu předehřejte na 150 °C. V dokonale odmaštěné míse začněte šlehat při střední rychlosti bílky pokojové teploty se špetkou soli. Teprve když...
více o Žampiony z pusinek
Troubu zapněte na 170 °C. Čokoládu a máslo rozpusťte. Vejce šlehejte s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Pak přidejte čokoládu s máslem. Nakonec...
více o Čokoládový koláč s oříškovým bezé
Alespoň hodinu před pečením vytvoříme kuličky. Ingredience dobře propracujeme, necháme 30 minut v lednici a pak utvoříme 24 kuliček, které vložíme na...
více o Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami
Všechny ingredience smícháme dohromady, rozmixujeme a vylejeme na vysypaný plech. Do těsta naskládáme hrozny, nebo jiné ovoce. Pečeme ve vyhřáté...
více o Hroznová bublanina
Všechny ingredience smícháme dohromady, rozmixujeme. Trochu těsta si ubereme a přidáme lžíci kakaa - smícháme. A poté už jen lijeme do vysypané formy...
více o Skvělá bábovka
Jablka očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Promíchejte s citronovou šťávou, kořením a třtinovým cukrem.
Polovinu mléka smíchejte s krupicí a...
více o Krupicová kaše s jablky
Zeleninu na pastu nakrájejte na kousky, limetkové listy a citronovou trávu nasekejte, koření nadrťte v hmoždíři a vše rozmixujte s mlékem.
V hrnci...
více o Thajské žluté zeleninové karí
Z mouky a vajec uhněťte vláčné těsto. Můžete přidat trochu oleje.
Těsto vyválejte na tenké plátky a vykrojte tvary. Na polovinu z nich dejte jahody,...
více o Jahodové ravioli
Pláty lasagní povařte 5 minut ve vroucí vodě. Troubu předehřejte na 180 °C.
Mezitím smíchejte mascarpone se smetanou, nahrubo nastrouhanými jablky a...
více o Brusinkové lasagne
Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Zlehka vmíchejte vanilkový cukr, změklé máslo, prosátou mouku a prášek do pečiva. Nakonec mléko, kakao a na malé...
více o Bábovka ve skle
Nasekanou petržel a bazalku smíchejte s utřeným česnekem, nadrobno nasekanými filety ančoviček a kapary. Dochuťte octem, cukrem, citronovou šťávou a...
více o Hovězí steak se salsou verde
Batáty nastrouhejte na jemném struhadle.
Troubu předehřejte na 180 °C, dno formy vyložte pečicím papírem.
Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým...
více o Batátový koláč
Petržel nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s citronovou šťávou a javorovým sirupem.
Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte...
více o Chlebíček s petrželí
Řepu rozmixujte nebo najemno nastrouhejte.
Troubu zahřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte kokosem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva,...
více o Bábovka z červené řepy
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous...
více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré