Na troše rozpuštěného sádla osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přidáme mleté maso dle vlastního výběru (já použil mletou...
více o Mletá směs s fazolemi
Vepřový bok dáme vařit s uvedenými ingrediencemi na předvaření. Cibuli necháváme celou, s první tmavou košilkou a stroužky česneku rozmáčkneme plochou...
více o Nakládaný kořeněný bůček
Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem...
více o Vepřové dušené v zelenině
Očištěné, omyté žaludky necháme okapat. Pokud chceme menší kusy, můžeme je přepůlit. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme lehce...
více o Kuřecí žaludky v zelenině
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje. přidáme osmažit i pokrájenou uzeninu dle chuti. Po osmažení vmícháme mladou neloupanou...
více o Cuketová směs s rajčaty
Plátky ovčího sýra osolte a posypte kořením. Nechte asi půl hodiny odležet, pak ogrilujte z obou stran. Můžete zabalit do alobalu a grilovat v něm....
více o Grilovaný ovčí sýr
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout.
K rozšťouchaným bramborám přidáme vejce, drobně pokrájená, od...
více o Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
Nejdříve si udělejte přípravu. Oloupejte a nakrájejte rajčata na malé kousky, nakrájejte cibuli, připravte česnek a na malé proužky nakrájejte zelí....
více o Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Nejdřív se pusťte do přípravy pita chleba. Mouku, sůl, cukr a olej dejte do mísy kuchyňského robotu. Droždí nejprve rozmíchejte v teplé vodě a poté...
více o Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce.
Mleté maso dáme do...
více o Rajské kapustové závitky
Na malém množství oleje osmažíme mírně osolené libové vepřové mleté maso, ke kterému přidáme osmažit na plátky pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou...
více o Mletá směs s nudlemi
Žebírka si nasolíme a dle chuti posypeme kořenící směsí čubrica. Remosku nebo pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, naplníme na větší kusy pokrájenou...
více o Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
Stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti necháme cca 30 minut odležet. Pak je zaprášíme cca lžičkou...
více o Kuřecí směs se zeleninou
Z kapusty si opatrně odloupneme vrchní listy, které krátce spaříme v osolené vodě a poté necháme okapat. Musí jen povadnout, ale zůstat by měly pružné...
více o Kapustové měšce na zelenině
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny.
Nakrájenou cibulku, kešu a...
více o Indické kuře Tikka Masala
Špenát opereme a osušíme. Odkrojíme zbytky stopek a listy překrájíme na menší kousky. Nasypeme do mísy.
Ředkvičky omyjeme, očistíme od kořínků a listů...
více o Špenátový salát barevný
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme dozlatova, přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso (lze použít i šunku) .
Uvařené těstoviny na skus...
více o Těstoviny se špenátem a uzeným masem
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé...
více o Bulharská musaka -Olga
Pangasia necháme trochu povolit a otřeme od vody. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávu, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme bylinkami. ...
více o Pangasius v sýrovém kabátku
Připravíme si náplň: na oleji necháme zesklovatět cibuli a pórek. Pak přidáme rozmrazenou drůbeží sekanou a společně dusíme. Ke konci dušení přidáme...
více o Cuketa zapečená s drůbeží sekanou
Mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme šišky.
Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na ni...
více o Sarmale se zelím
Kernotto uvaříme dle návodu, brokolici uvaříme al dente. Do misky vršíme kernotto, brokolici sýry, krabí tyčinky nakrájené, kukuřici. Posypeme...
více o Brokolicové kernotto
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánev dáme rozhřát olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka nebo cibuli na kostičky a necháme...
více o Brambory na paprice III.
Nakrájíme cibuli a mladou cibulku i s natí na jemno a přidáme do mísy k mletému masu. Dále přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření (dle chuti)....
více o Dědečkova tufťata
Lilek se dobře omyje, uřízne se mu zelená šťopka a nakrájí se na délku, ne na šířku - na tenké plátky. Pomaže se olejem nejlépe olivovým a a potře se...
více o Zapečený lilek II.
Papriku umyjeme a vykrojíme semena se stopkou.
Nakrájíme si na jemno cibuli (jen jednu), smícháme s mletým masem, rýží, prolisovaným česnekem....
více o Plněné papriky v rajčatové omáčce
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, všechno koření a chvilku podusíme se 4 lžícemi čertovské omáčky( použila jsem tu, co jsem vyrobila podle...
více o Čertovské rizoto
Rozmícháme 1/2 tvarohu s 1/2 zakysané smetany, přidáme mléko a vymícháme hustší, hladký krém. Přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, ze které jsme...
více o Okurkový salát alá tzatziky
Mleté maso rozmícháme se všemi ingrediencemi. Cuketu podélně v jedné třetině nakrojíme a vydlabeme vnitřek. Cuketu naplníme masovou směsí, dáme na...
více o Cuketa plněná
Na olej dáme pomleté maso, 1/2 pokrájeného pórku, žampiony malinko osolíme, popepříme a přidáme čubricu a necháme dusit. Když je potřeba podlijeme...
více o Čína pro babičku
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme česnek, čubricu, čínu, sojovku, olej. Vše smícháme. Nejdříve naložené maso zprudka asi 5...
více o Kuřecí topinka
Vše nakrájíme na kousky a vrstvíme do pekáče. Snažíme se vrstvy barevně hezky střídat. Na vrstvu s masem přijde čubrica. Nesmí se jí dát ale mnoho!...
více o Kuřecí překvapení "Hofi"
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kabanos nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme čubricu...
více o Francouzské brambory II.
Vymícháme mleté maso s kořením a vejci, spojíme strouhankou a naplníme směsí cibuli, ve které jsme vyřízli střed.
Upravenou cibuli vložíme do pekáčku...
více o Zapékaná cibule