Hříbky nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte nadrobno. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na plátky.
Velkou pánev trochu vymažte olejem a...
více o Italský hříbkový salát
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s...
více o Proužky portobello ve strouhance
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C...
více o Lišky na bílém víně s kotletou
Do mísy prosejte mouku s oběma cukry a solí. Pak do mouky nastrouhejte na hrubém struhadle dobře vychlazené máslo. Přidejte žloutky a rychle zpracujte...
více o Křehký koláč s krémem a hruškami
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku).
Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran...
více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie...
více o Mandlový koláč s hruškami
V míse smícháme rajský protlak, med, olivový olej a citronovou šťávu. Do marinády naložíme kuřecí stehna a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Do...
více o Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Máslo rozpusťte a nechte částečně vychladnout.
Promíchejte mouku s práškem do pečiva, solí, mákem, přidejte máslo. Ušlehejte bílky s cukrem a...
více o Piegusek čili makovec
Do hrnce nalijte 420 ml vody, přidejte oloupané a na malé kostky pokrájené broskve i med. Nejprve 4 lžíce. Ovoce přiveďte k varu, snižte teplotu a 3...
více o Broskvová limonáda s melounem
Namelte maso. Smíchejte ho s uvařenou rýží, vejcem, jednou hrstí nadrceného tymiánu, osolte a opepřete.
Mezitím očistěte papriky od jádřinců a naplňte...
více o Plněné papriky s knedlíkem
Z prosáté mouky, cukru, mandlí a nakrájeného másla vypracujte drobenku, pak do ní zapracujte vejce a rukama rychle, aby máslo moc nepovolilo,...
více o Mandlové koláčky s třešněmi
Okurky podélně rozřízněte a vykrajovátkem na jádřince z nich vyloupněte kuličky.
Rozdělte je do sklenic přelijte 50 ml ginu, dosypte ledovou tříští,...
více o Okurkový gin fizz
Šalvěj a kopr velmi jemně nasekejte. Vychlazenou okurku nastrouhejte, trochu vymačkejte (ale ne moc).
Promíchejte s jogurtem a podle chuti s...
více o Bylinkové tzatziki
Rajčata spařte a oloupejte, okurku oloupejte a nakrájejte, kapii zbavte semen.
Chléb namočte do vody. Vše vložte do mixéru s česnekem, 1 lžičky soli a...
více o Zlaté gazpacho
Jako první si v pánvi dozlatova osmahneme na másle a olivovém oleji krevety - lehce osolené, opepřené a hodně posypané sušeným česnekem. Krevety dáme...
více o Salát s krevetami a ředkvičkami
Omyté ovoce rozdělte, část si nechte na ozdobu a zbytek vložte do úzké a hluboké nádoby. Přidejte jahodovou marmeládu, šťávu z citronu a sirup z agáve...
více o Domácí ovocná limonáda
Kuřecí maso potřete prolisovaným česnekem, pořádně z obou stran osolte a opepřete. V pánvi s kovovou rukojetí zahřejte olej a kuřecí maso na něm z...
více o Salát frisée s fenyklem a kuřetem
Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a brambory vařte téměř doměkka, asi 20 minut.
Karotky zatím...
více o Rukolový salát s novými bramborami
Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem...
více o Ledový salát s okurkou a mátou
Oba melouny zbavte pecek a nakrájejte na kostky. Oranžový meloun cantaloupe vložte do mixéru.
Přidejte 1 lžičku medu a 1 lžíci citronové šťávy a...
více o Melounový nanuk
Ostružiny překrájejte na poloviny nebo menší kousky. Asi třetinu vložte do vyšší nádoby.
Přilijte jablečný mošt a citronovou šťávu. Společně...
více o Nanuk jablečný s ostružinami
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a...
více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte...
více o Losos a krémové citronové brambory
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi...
více o Salát Caesar
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte...
více o Rybí krém bourride
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance.
Rozehřejte máslo s olejem a...
více o Smažený bílý chřest
Nakrájenou rebarboru smíchejte s jahodami, cukrem a citronem a nechte odležet. Smíchejte vločky, mouku, všechny cukry, sodu a sůl.
Prsty zapracujte...
více o Jahodovorebarborový sypaný koláč
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka.
Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte...
více o Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Hovězí maso (může být zadní i přední) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, oslíme a...
více o Třešňová omáčka
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte...
více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří....
více o Jahodový džem podle Dity P.
Rajčata dejte asi na dvacet minut do mrazáku. Pak je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte pokrájený celer a hoblinky parmazánu.
Ve sklenici...
více o Rajčatové carpaccio
Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké....
více o Kuřecí špízy Jirky Babici
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a na závěr přidáme oříšky smíchané s kakaem. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a...
více o Kočičí očka
Kuřecí maso nakrájíme na menší řízky, které vložíme do zapékací misky. V misce utřeme majonézu s hořčicí, bílým vínem a citrónovou šťávou. Ochutíme...
více o Zapékaná kuřecí prsa
Nejdřív si upečeme základní a vrchní korpus z prošívané deky:
Základní korpus: Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Postupně přelijeme vodu, olej...
více o Prošívaná deka krémem a banány
Zelený chřest omyjeme a bílý oloupeme a omyjeme. Chřest dáme povařit na skus do osolené vody na 5 - 8 minut, dle jeho tloušťky. Chřest můžeme povařit...
více o Chřest s bešamelovou omáčkou
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme...
více o Krůtí na smetaně
Do mísy nebo robotu prosejte mouku. Přidejte na kousky nakrájené máslo, žloutky, tuzemák, citronovou kůru a šťávu a vypracujte pevné těsto.
Zabalte ho...
více o Boží milosti F.O.O.D.
Řepu si omyjeme (neokrajujeme) a dáme vařit. Vaříme přibližně 15-20 minut.
Bulvy necháme vychladnout, okrájíme slupku a nastrouháme najemno.
Vymačkáme...
více o Pomazánka z červené řepy I.
3 lžíce olivového oleje smícháme se lžičkou medu a šťávou z poloviny citronu. Osolíme, opepříme a vmícháme do omyté rukoly.
Do hrnce si nalijeme vodu...
více o Rukolový salát se ztraceným vejcem
Oddělte žloutky od bílků a utřete je s cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a solí a sníh zapracujte do žloutků. Vmíchejte...
více o Staročeský jablkový nákyp
Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí.
V...
více o Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Okurku oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Přidejte citrónovou šťávu, cukr a vodu.
Vše řádně rozmixujte. Smoothie dochuťte dle...
více o Okurkové smoothie
Rýži proplachujte pod studenou vodou, až poteče úplně čistá. Nasypte do hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Vařte při nižší teplotě, dokud...
více o Šunkové maki rolky
Okurku omyjte, odřízněte špičky a nakrájejte na dlouhé podélné plátky, dobře to půjde třeba škrabkou na sýr. Řapík celeru nakrájejte na tenké plátky,...
více o Křupavý salát se šunkou
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku...
více o Citronovoborůvková bábovka
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku,...
více o Tvarohovojablečná bábovka