Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré.
Troubu zapněte na...
více o Jablkový koláč s drobenkou
Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Ten pak přidejte k ostatním surovinám, vypracujte těsto a nechte ho kynout na teplém...
více o Kynutý koláč s lesním ovocem
Smícháme kečup s worcestrovou omáčkou, citronovou šťávou a dalšími ingrediencemi a naložíme do marinády předem uvařená žebra. Necháme naložené přes...
více o Marináda na žebra
Smícháme pivo, kečup a citrónovou šťávu. Česnek rozmačkáme, cibuli nakrájíme a oboje přimícháme do tekuté směsi. Následně přidáme zbytek ingrediencí,...
více o Brazilská marináda
Nakrájíme všechny bylinky, chilli papričky a česnek rozetřeme. Smícháme olej s citronovou šťávou, přidáme bylinky, papričky a česnek a promícháme....
více o Pikantní marináda na maso
Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den...
více o Italská marináda
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle...
více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Všechny ingredience dejte do mixéru a důkladně promíchejte, dokud se dokonale nespojí. Dejte do uzavíratelného sáčku a naložte do něj naporcované kuře...
více o Pikantní jogurtová marináda na kuře
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy smíchané s necelou lžící oleje. Přidáme na špalíky pokrájený a krátce...
více o Salát (nejen) s chřestem a vejci
Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové šťávy, troškou jemně nastrouhané čerstvé citronové kůry a...
více o Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Jarní cibulku nasekáme na jemni. Povolené máslo smícháme s ostatními surovinami a necháme ztuhnout v chladu v misce nebo zabalené do válečku v alobalu...
více o Bylinkové máslo s jarní cibulkou
Chřest opláchneme, seřízneme konečky a v osolené vodě ochucené šťávou z půlky citronu krátce povaříme na skus. Pak scedíme a necháme okapat.
Během...
více o Máslový chřest (nejen) s vejcem
V míse utřete máslo s cukrem a citronovou kůrou. Postupně do těsta zašlehejte vejce a tvaroh. Nakonec už jen krátce vmíchejte mouku s práškem do...
více o Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Troubu rozehřejte na 190 °C. Hrušky oloupejte, překrojte na poloviny a pomocí lžičky vydlabejte jádřinec.
V rendlíku svařte za stálého míchání med,...
více o Pečené hrušky
Růžičkovou kapustu a ředkvičky pokrájejte na čtvrtky, květák rozeberte na malé růžičky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a zeleninu restujte pár...
více o Smaženka s restovanou zeleninou
Všechny ingredience na bircher müsli dobře promíchejte a v zakryté misce nechte přes noc odležet v ledničce. Jablko a hrušku zbavte jádřince, pokud...
více o Bircher müsli s pečeným ovocem
Máslo nechte rozpustit, smíchejte ho se studeným mlékem a rozšlehanými vejci. Postupně přimíchávejte mouku, prášek do pečiva, sůl a studenou perlivou...
více o Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Smetanu jemně našlehejte s cukrem, kozím sýrem a citronovou kůrou. Přidejte pár kapek citronové šťávy.
Jahody napíchejte na špejle a dejte grilovat s...
více o Grilované jahody s krémem z kozího sýra
Bagetu nakrájejte na kostičky a na chvíli, tak aby se příliš nerozmáčela, ji ponořte do marinády, poté ji uložte stranou.
Do marinády dejte na...
více o Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Mladé květy šeříku očistěte od hmyzu buď tak, že je vyklepete nebo necháte chvíli ležet na kuchyňské lince. Květy by se neměly oplachovat. Potom...
více o Šeříkový sirup
Vyložte pečící formu (nejlépe čtvercovou nebo obdélníkovou 20x30cm) pečícím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s cukrem, vanilkou a rozpuštěným...
více o Citronové cheesecake řezy s vanilkou
Obdélníkovou zapékací formu vyložte pečícím papírem. Moje měla rozměry 20x35cm.
Ingredience na těsto rukou zpracujte a natlačte na dno a stěny...
více o Malinový tart s mandlemi
Okvětní lístky pampelišek zalijte vodou a přikryté hodinu povařte na mírném ohni. Nálev nechte do druhého odstát v chladu, poté přeceďte, pořádně...
více o Pampeliškový sirup
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a důkladně vymačkejte rukou, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete a vmíchejte 1 vejce.
Na...
více o Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Jablka dobře omyjte, rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Zakápněte je citronovou šťávou a dejte do mísy.
Bagetu nalámejte na...
více o Salát s jablky a kadeřávkem
Do malé misky nalijte vlažné mléko a prošlehejte s rozdrobeným droždím a javorovým sirupem. Na teplém místě nechte vzejít kvásek, asi 5 minut.
Ve...
více o Veganské skořicové rolky
Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu. Přidáme vodku, gin, rum, tequilu, sekt, citrónovou šťávu a cukrový sirup Důkladně protřeseme a přecedíme do...
více o Long Island Ice Tea
Nejprve si připravíme Pico de Gallo. Nakrájíme rajčata, cibuli a jalapenos na drobno a smícháme. Přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Zamícháme a...
více o Hovězí quesadilla
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za...
více o Citronové / pomerančové poháry
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer,...
více o Koprová omáčka v netradičním pojetí
Rakytník kartáčkem očistěte pod tekoucí vodou. Povařte ho do měkka v troše vody, rozmixujte a propasírujte. Přidejte na kousky nakrájené hrušky s...
více o Zimní rakytníková vzpruha
Neloupané hrušky nakrájejte a vložte je do rendlíku na rozehřáté máslo. Přilijte javorový sirup a na mírném ohni částečně zredukujte. Vsypte třtinový...
více o Hruškové zimní pohlazení
Filety nakrájejte na podélné pásy a odložte do ledničky. Osušte je, osolte a opepřete. Filety protáhněte v mouce a její zbytek opatrně oklepejte. Z...
více o Ryba se špenátem a máslem
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky...
více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Zelí pokrájíme na slabé nudličky do mísy, mírně osolíme, dle sladkosti papriky a mrkve osladíme, přidáme zázvor podle toho, jak chceme mít salát...
více o Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelí pokrájíme na slabé nudličky, které dáme do mísy, mírně osolíme, dochutíme dle chuti medem a citronovou šťávou. Vše, nejlépe v rukách promícháme,...
více o Zelný medový salát s paprikou
Vlažné mléko ve větším hrnci dobře rozmícháme s cukry, solí, rozdrobeným droždím, moukou, citronovou kůrou a rumem. Vše odstavíme na teplé místo,...
více o Lívance s citronovým /pomerančovým krémem
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte na malé kostičky nakrájenou dýni. Vmíchejte kari a ještě 1 minutu...
více o Dýňový krém s kari
Nakrájenou cibulku s dýní zpěníme v hrnci na másle. Přidáme zázvor, hřebíček a kari. Přilijeme bílé víno a vývar, uvedeme do varu a ochutíme...
více o Dýňová polévka.......Danča
Palačinky: z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 20 - 30 minut. Jemně nastrouhanou...
více o Citronové / pomerančové palačinky
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout v ledničce, nejlépe do druhého dne. Z těsta vyválejte...
více o Perníčky
Jablečnou šťávu nalijte do šejkru. Přidejte 2 snítky rozmarýnu, citronovou šťávu a pár kostek ledu. Roymixujte, přelijte do sklenic a rozmarýn...
více o Jablečný koktejl s rozmarýnem
Maso ochuťte solí, pepřem, kmínem a chilli. Potřete olejem a uložte do vzduchotěsné krabičky alespoň na 2 hodiny do ledničky.
Na pánvi rozehřejte olej...
více o Losos se smetanou a kaviárem
Ořechy nasucho opražte a najemno nadrťte i se sušenkami. Obojí promíchejte s máslem a upěchujte na dno formy vyložené pečícím papírem. 10 minut pečte...
více o Cheesecake s kdoulemi
Troubu předehřejte na 160 stupňů, plech vyložte pečícím papírem.
mandle umelte najemno a smíchejte s moučkovým cukrem a kávou. Dotuha vyšlehejte bílky...
více o Pusinky s kávovým krémem
Množství dle potřeby: na jeden bílek dáváme 70 gramů moučkového cukru. Na nejnižší stupeň šlehače nebo metlou vyšleháme ve vodní lázni z bílků a cukru...
více o Bílkové pusinky
Hrubě nastrouhaná jablka dáme do kastrolu, přidáme cca 1 dl vody, osladíme a dochutíme dle vlastní chuti a dle sladkosti jablek. Pokud jsou jablka...
více o Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablka nakrájejte na větší kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Připravte si cibuli na opravdu jemné kostičky, aby v čatní nebyly...
více o Vánoční čatní
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem a tužkou si na něj předkreslete dva kruhy o průměru 16 cm.
Bílky vložte do perfektně...
více o Pavlova s pistáciemi a višněmi