Vejce uvaříme na hniličku nebo natvrdo, vložíme do studené vody a po vychladnutí oloupeme, podélně překrojíme na poloviny, rozložíme po třech půlkách...
více o Vejce s bylinkovou zálivkou
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích...
více o Kapr smažený se sýrem
Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem...
více o Kapr ve víně se žampiony
Porce kapra osolíme, pomoučíme a okmínujeme. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách dočervena. Těsně před podáváním porce přelijeme...
více o Kapr po mlynářsku
Banány oloupeme, podélně rozkrojíme na půlky a rozložíme na pánev nebo zapékací misku vymaštěnou částí dávky másla. Posypeme směsí cukru smíchaného se...
více o Zapečené banány