Řepu oloupejte, pokrájejte na poloviny nebo čtvrtiny. Položte na arch alobalu, zakápněte olejem a balzamikem, osolte, opepřete, zabalte a dejte na... více o Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev a petržel očistěte a podélně rozkrojte. Vložte do pekáčku, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte podle... více o Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a... více o Polévka z pečené kořenové zeleniny
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a lístky z tymiánu. V misce prošlehejte vejce s olejem, mlékem a citrusovou kůrou. Tekutou... více o Citronovo-pomerančová bábovka s tymiánem
Ranné zelí rozkrojíme na čtvrtky a poté pokrájíme na nudličky. Dáme do mísy, dle chuti osolíme, přidáme trochu cukru (postačí 1 plná lžíce) a rukou... více o Jarní zelný salát
Zelí nakrouhejte na proužky, cibuli nakrájejte najemno. V kastrolu se silným dnem rozehřejte sádlo nebo olej a krátce na něm orestujte nadrobno... více o Brusinkové zelí
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte... více o Pečená husa s brusinkovým zelím
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Dýni vydrhněte, rozkrojte, vydlabejte semínka a pokrájejte... více o Pečená dýně s čočkovým salátem
Studené nasekané máslo, prosátou mouku a sůl zpracujte v drobenku, do které přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání a vše rychle zpracujte v hladké... více o Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Smíchejte ingredience na krém a dejte ho na 1 hodinu chladit do ledničky. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mrkev očistěte a nastrouhejte najemno. Vejce... více o Mrkvové muffiny
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla si je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na... více o Koprové krevety s těstovinami
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, žloutky,... více o Vláčný bramborový hřbet / buchta
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rybí i sójovou omáčku, víno a 2 lžíce cukru prošlehejte v malém pekáčku a doplňte vodou tak, aby bůček byl v omáčce... více o Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Batáty dobře omyjte a podélně nakrájejte na měsíčky, zelí nakrouhejte na nudličky, vše rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zelí by mělo být v... více o Pečená zelenina s cizrnou a kadeřávkem
Nejprve si kuřecí prsa uvaříme ve vodě tak, aby byla dokonale měkká. Poté je přemístíme na talíř nebo prkénko a roztrháme vidličkou na vlákna. Ve... více o Tacos
Bulgur nasypte do mísy, zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody, přiklopte a nechte 15 minut nasáknout tekutinu. Cukety podélně rozkrojte, potřete... více o Grilované cukety s bulgurem
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a pokrájejte na větší kousky. Dejte do zapékací mísy, zalijte citronovou šťávou a přidejte hřebíček. Perníčky nadrobte... více o Hruškový crumble s perníkem
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience. Hotové těsto nalijte do vyššího plechu... více o Makovec s ledovou polevou
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev a jablko najemno nastrouháme a přidáme k ní všechny ostatní suroviny. Těsto nalijeme do papírem vystlané... více o Mrkvový koláč s tvarohovým krémem
Předehřejte troubu na 165 ° C. Po upečení česneku smíchejte hnědý cukr, ananasovou šťávu, vodu, teriyaki omáčku a sójovou omáčku společně v kastrolu a... více o T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
Jablka oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, zbavte jádřinců a namočte do mísy s vodou a trochou citronové šťávy. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a... více o Tarte tatin (obrácený koláč)
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka,... více o Rýžový nákyp
Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. Vejce uvařte natvrdo a po vychlazení oloupejte. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a na... více o Koprovka s vejcem
Lososa pokrájejte na porce, potřete olejem, osolte, opepřete a zprudka opečte na nepřilnavé pánvi, z každé strany 2 minuty. Rybu nechte vychladnout,... více o Vrstvený salát do sklenice
Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry,... více o Lívanečky z máslové dýně
Tento recept je buď na 2 menší nebo 1 větší vánočku. Na fotografii jsem dělala menší vánočky z dvojité dávky. Jako první si připravíme kvásek:... více o Babiččina domácí vánočka
Rajčata pokrájejte na poloviny, avokádo rozkrojte, zbavte pecky, vydloubněte ze slupky lžící a nakrájejte na kousky. Piniové oříšky nasucho opražte na... více o Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do... více o Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Ve velké míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. V menší misce prošlehejte jogurt s cukrem, vejci, citronovou kůrou, vanilkou a olejem.... více o Citronový chlebíček s borůvkami
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na menší kousky a rozložte na plech nebo velký pekáč. Přidejte ostatní ovoce, citronovou šťávu, cukr i... více o Pečený čaj
Dejte vařit vodu do širšího hrnce, fazole důkladně prolijte v cedníku horkou vodou, aby povolily, chřestu odlomte dřevnaté konce, cibuli pokrájejte na... více o Těstoviny s fazolemi edamame a chřestem
Rajčata rozkrojte a vydlabejte semínka. Dužninu pokrájejte na malé kostičky. Okurku oloupejte, podélně rozkrojte a lžičkou vykrojte semínka. Zbytek... více o Rajčatová salsa
Troubu předehřejte na 220 °C a nastavte na grilování. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ze všech stran, až je slupka černá, asi... více o Omáčka z pečených paprik
Troubu rozehřejte na 180 °C. Celou palici česneku dejte na plech do trouby a pečte 35 minut. Nechte vychladnout, vymačkejte stroužky do misky a... více o Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Troubu předehřejte na 160 °C, formičky vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. V míse dohladka smíchejte slunečnicový olej, vejce a jogurt. Ve druhé... více o Mini bábovky s ostružinovou omáčkou
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody.... více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Ve velké míse dohladka smíchejte krémový sýr, zakysanou smetanu, moučkový cukr a citronovou šťávu, stačí vařečkou nebo v robotu za nízkých otáček.... více o Cheesecake do skleničky
Do velkého hrnce dejte napůl překrojenou cibuli a česnek, cukr, papriku, tymián, ocet, 1 lžíci soli a pepř, přidejte žebra a zalijte vodou tak, aby... více o Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Červenou čočku necháme alespoň půl hodiny naloženou ve vodě. Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky nebo plátky a smažíme na mírném plameni ze všech... více o Veganský Buddha Bowl
Máslo vyšlehejte spolu s cukrem a vejci. Přidejte mouku smíchanou s kakaem a mletými mandlemi a vypracujte těsto. Těsto rozválejte na zhruba 5 mm... více o Vánoční sobíci
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, které se brzo rozpékají nebo... více o Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Připravíme si naši veganskou domací majonézu. Recept najdete na mém profilu. Do misky vložíme nalámané tofu, přidáme olej, mletou papriku, majonézu,... více o Veganská budapešťská pomazánka
V míse smíchejte mouku, krupici, cukr, skořici a sůl. Postupně přidávejte změklé máslo, nakonec vmíchejte podmáslí. Míchejte, dokud se vše společně... více o Švestková galetka
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené... více o Křehké sněhové vločky
Špenát dejte do mísy. Jahody i salátovou okurku omyjte a nakrájejte na plátky. Mátu nasekejte nahrubo a vše přidejte ke špenátu. Suroviny na zálivku... více o Špenátový salát s jahodami
Nejprve připravte olivovou majonézu. Do mixéru dejte 75 g oliv, žloutky, ocet, hořčici a ančovičku a rozmixujte na hladkou pastu. Poté pomalinku... více o Chřest v parmské šunce s olivovou majonézou
Připravte avokádovou omáčku. Oloupané avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte citronovou kůru a šťávu a promíchejte spolu se smetanou, přidejte... více o Bramborové lívanečky s lososem a avokádovou omáčkou
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Při jejich slévání uchovejte trochu vody. Kapusty očistěte a pokrájejte na poloviny,... více o Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou
Pohanku uvařte podle návodu na obalu. Pak ji propláchněte studenou vodou a promíchejte s citronovou šťávou, lžící olivového oleje, solí a pepřem.... více o Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citrónovou šťávou a připravte podle návodu. Okurku zbavtw... více o Tabouleh