Maliny, jablkový mošt a šťávu krátce mixujeme v mixéru, pro větší děti na osvěžení také roztlučený led a znovu krátce promixujeme. Fizz rozlijeme do...
více o Dětský malinový fizz
Oloupané okurky rozkrojíme, odstraníme jádřince a okurky nakrájíme na větší kousky. Prosolíme a necháme 45 minut odpočinout. Odkapané okurky otřeme v...
více o Okurky na víně
Uvařené fazole, cibuli a česnek rozmixujeme, osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Najemno usekanou petrželku a prášek do pečiva přimícháme do směsi,...
více o Fazolové placičky
Vločky na pánvi nasucho opražíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech vešleháme cukr, promícháme s ořechy a vychladlými vločkami. Na vymazaný a...
více o Vločkové hrudky
Máslo, 25 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a mléko a promícháme. Vaflovač předehřejeme a...
více o Plněná vaflová srdíčka
Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut...
více o Studená broskvová polévka
Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Čertova pomazánka
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nakrájíme je na kolečka nebo na osminky vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Osolíme,...
více o Řecké brambory
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme. Potom přidáme na kostičky...
více o Kuřecí stehna se zeleninou
V míse utřeme olejovky, přidáme najemno nastrouhaná vejce, sýr a okurky, majonézu, kysanou smetanu, citronovou šťávu a osolíme. Vše promícháme.
Mažeme...
více o Vaječná pomazánka III.
Česnek utřeme se solí a promícháme s paprikou. Kuře rozporcujeme a připravenou pastou potřeme. Podlijeme je malým množstvím vývaru z masoxu a pod...
více o Kuře s pomerančovou šťávou
Chléb nakrájíme na menší kousky a osmažíme na másle. Zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka, asi 10-15 minut.
Polévku můžeme prolisovat nebo...
více o Chlebová polévka III.
Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do...
více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme, natrháme listy salátu a promícháme. Připravíme zálivku z mléka, kterou okořeníme a doplníme...
více o Selský salát
Mátu zalijeme vařící vodou a necháme 15 minut vyluhovat. Scedíme a přidáme cukr s citronovou šťávou.
Pijeme 2x denně po jídle, doporučuje se při...
více o Horká mátová limonáda
Žemli namočíme do studené vody.
Maso zpracujeme s dobře vymačkanou žemlí, drobně krájenou cibulí, bílkem a hořčicí. Ochutíme solí a pepřem a ze...
více o Königsbergské klopsy
Ananas necháme okapat na sítku. Šťávu doplníme vodou na 375 ml (3/8 litru). Solamyl smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a rozkvedláme v 6 lžících...
více o Ananasový krém
Meruňky necháme na sítu okapat. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, jedno po druhém zašleháme...
více o Meruňkové košíčky
Omyté pomeranče rozkrojíme na polovinu a vymačkáme šťávu (nejlépe v odšťavňovači nebo můžeme použít ruční lis na citron). Omytou a očištěnou mrkev...
více o Elixír z mrkve a pomeranče
Sušenky rozdělíme do dvou sklenic a pokapeme je lžící vaječného koňaku. Tvaroh, zbylý koňak, cukr a citronovu šťávu utřeme dohladka. Smetanu ušleháme...
více o Tvarohový krém
Jablka zbavená jádřinců nakrájíme ozdobným nožem na tenké plátky a ihned je pokapeme polovinou citronové šťávy. Mrkve nakrájíme na tenké proužky. Olej...
více o Jablkový salát s mrkví
Rozinky krátce povaříme a necháme okapat. Pomeranče a kiwi oloupeme a nakrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme a smícháme s rozinkami. Ochutíme citronovou...
více o Osvěžující salát
Do prosáté mouky rozdrobíme změklé máslo, přidáme cukr, citronovou šťávu, špetku soli a smetanu, podle potřeby zalijeme vínem a zaděláme tužší těsto....
více o Smažené pečivo
Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným...
více o Kachna na roštu
Květák namočíme do teplé osolené vody, aby vyplaval případný hmyz. Poté květák vyjmeme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut. Uvařený květák necháme...
více o Květák s kari omáčkou
Majonézu smícháme v porcelánové misce s trochou citronové šťávy, cukrem a vařečkou lehce vmícháme smetanu. Tuto majonézu ihned upotřebíme k přípravě...
více o Smetanová majonéza
Mrkve očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Promícháme s citronovu šťávou a medem. Nakonec vmícháme jogurt a necháme vychladit. Podáváme jako...
více o Vitamínová miska
Opláchnuté a osmažené kapří maso nasekáme na větší kostky, opepříme, pokapeme citronovu šťávou a olejem a necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet....
více o Kapr s houbami na jehle
Očištěný a opraný salát rozdělíme na jednotlivé listy (větší listy přelomíme) a rozložíme na salátovou mísu.
Přidáme nakrájené vařené fazolky, na...
více o Míchaný salát Capri
Z mouky, smetany, citronové a pomerančové kůry, vanilkového cukru, prášku do pečiva a dvou lžic citronové šťávy zaděláme těsto a necháme je asi 30...
více o Thajský banánový dort
Filé osolíme, posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme, přidáme trošku oleje a orestujeme...
více o Rybí filé po provensálsku
Očištěná jablka a mrkev jemně nastrouháme, posypeme kokosem, přilijeme šťávu a podle chuti ochutíme. Necháme asi hodinu zaležet v chladu, aby se...
více o Mrkvový salát s jablky a kokosem
V šejkru důkladně protřepeme citronovou šťávu a vodku s rajským protlakem, trochou worchestrové omáčky, tabascem, solí a pepřem. Poté nalijeme do...
více o Bloody Mary
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme ananasovou a jablečnou šťávu a...
více o Bowle s ananasem a papájou
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky...
více o Květák po pařížsku
Kuřecí řízky odblaníme, po obvodu několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, posypeme rozdrceným česnekem a kořením, pokapeme olejem, sojovou...
více o Marinované kuřecí řízky
Zelí propláchneme vodou a necháme okapat. Jablko nahrubo nastrouháme, šalotku nadrobno pokrájíme. Obojí vmícháme do zelí. Smícháme lžíci citronové...
více o Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami
Mandle umeleme co nejjemněji a smícháme s moukou. Žloutky, cukr, citrónovou kůru a šťávu, skořici a koření smícháme dohromady a vypracujeme v tužší...
více o Skořicové hvězdičky III.
Oloupané kiwi nakrájíme na kostičky, banány na kolečka. Ovoce smícháme s rozinkami, zalijeme citronovou šťávou s rumem a 15 minut necháme v ledničce...
více o Dezert Malajsie
Česnek zalijeme vroucí vodou, poté studenou a oloupeme. Stroužky česneku na 5 minut vložíme do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme. Žampiony...
více o Žampiony po provensálsku
Celer očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle a zakapeme citronovou šťávou. Oloupané jablko také nastrouháme a ihned smícháme s celerem,...
více o Salát pro zamilované
Do šejkru nalijeme na drcený led všechny ingredience bez minerálky a dlouho mícháme. Podáváme ve vyšší sklenici dolité minerálkou. Ozdobíme a ihned...
více o Okurkový saur
Mrkve omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na nudličky. Podlijeme trochou vody, přisolíme, přidáme kousek másla a mírném ohni dusíme doměkka....
více o Dušená mrkev
Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí, osolíme, osladíme, necháme přikryté chvíli odpočinout. Ochutíme...
více o Ředvičkový salát
Očištěnou karotku nastrouháme, promícháme s rozkrájenými meruňkami a šťávou z kompotu ochucenou citronovou šťávou. Podáváme vychlazené....
více o Karotkový salát
Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek. Poté za stálého míchání přidáváme po lžících strouhaný sýr a v trošce vody rozmíchaný solamyl....
více o Selské sýrové fondue
Majolku promícháme s hořčicí, sardelovou pastou a kečupem. Vmícháme citronovou šťávu, pepř, sůl a podle potřeby trochu vody. Podle zvyklosti a chuti...
více o Garibaldi dip