Způsob přípravy
Nastrouhaná jablka, 1/2 l vody, cukr a citronovou šťávu vaříme na pyré. Poté si rozmícháme pudinky ve 1/4 l vody a vmícháme do pyré....
více o Nepečený jablečný dort II.
Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na 10 malých porcí a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme kuřecí porce a osmahmeme...
více o Kuře s ořechovou omáčkou po Vimpersku
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme dvě celá vejce a dobře je vmícháme. Přidáme tekutý med, koření do perníku. Prosátou mouku smícháme s kypřícím...
více o Vánoční perníky
Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím připravíme bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme za stálého míchání...
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Maso pokrájíme na menší kousky, pokapeme sójovou omáčkou a promícháme se solamylem. Za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, zakapeme...
více o Maso s ananasem
Květ vaříme ve dvou litrech vody půl hodiny. Potom přecedíme a do vývaru přidáme cukr, citron (kolečka) a šťávu ze dvou citronů a vaříme dalších 1,5-2...
více o Pampeliškový med
Žervé rozmačkáme vidličkou, zředíme mlékem, přidáme nastrouhanou mrkev, osolíme, přidáme podle chuti citronovou šťávu a dobře vyšleháme....
více o Zeleninová pomazánka
uzenou makrelu zbavíme kůžě maso rozmělníme vidličkou.Tvaroh rozšleháme s jogurtem a hořticí přidáme makrelu citronovou šťávu a promícháme!...
více o Pomázánka z uzené makrely II.
Spaříme a oloupeme zecšlupek mandle, umeleme je na jemném mlýnku. Mandlovou pastu smícháme s cukry, přidáme citronovou šťávu a bílky, vypracujeme...
více o Marcipán
Na oleji prohřejeme piniová jádra, přidáme česnek a chilli (při pražení postupujeme opatrně, jadérka velice rychle hnědnou a pálí se a česnek by mohl...
více o Citronové špagety s olivami
Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a...
více o Svařené víno
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme,...
více o Šišky ze zbytků drůbeže
Oprané žampióny nakrájíme na půlky, vybělíme ve vroucí osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Ochucenou majonézu smícháme s vejci natvrdo a s...
více o Žampionový salát s vejci
Sýr nastrouháme, ostatní přísady nakrájíme na kostičky a smícháme dohromady.
Necháme přes noc uležet.
Podáváme s vekou nebo i samotné....
více o Kuřecí salát X.
1. Na krutonu rozmackame cesnek se soli a olejem. Do te to smesi pote pridame kosticky bagety. Takto nasakle kostky peceme v troube (180 stupnu) do...
více o Ceasar salat II.
1. Ve smesi z oregana, soli, pepre, cili a kminu promichame prouzky hoveziho masa.
2. Maso smazime na velke panvi az je dostatecne hnede po vsech...
více o Hovezi stir-fry
Sýr pokrájíme na kostičky, přidáme nudličky papriky, jemně pokrájenou cibuli a vše spojíme zakysanou smetanou. Dochutíme hořčicí, pepřem, citronovou...
více o Salát "Hermelín"
1. Pulku masla dame na panev a pokud pouzivame syrove krevety varime je asi 2 minuty dokud nejsou svetle ruzove
2. Dame je stranou a pridame zbytek...
více o krevety s horcicovou omackou
1. Lososa polozime kuzi dolu na pekac
2. Vsechny ostatni ingredience smichame dohromady a smes prelejeme pres lososa a nechame asi 30 minut marinovat...
více o Losos se sladko-pálivou omáčkou
V kuřecím vývaru vaříme do měkka asi 15 minut cuketu - necháme vychladnout.
Rozmixujeme avokádo a přidáme citronovou šťávu do mixéru přidáme po...
více o Studená avokadová polévka s cuketou
Krabí tyčinky nasekáme a na jemno rozdrobíme, přidáme majolku, jogurt, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Mažeme na plátky veky a zdobíme...
více o Jemná krabí pomazánka
**Holandská omáčka**: žloutky vložíme do mísy nad vroucí vodu. Dno mísy se nesmí dotýkat vody, jinak začneme dělat míchaná vejce. Postupně přidáváme...
více o Benediktinská vejce
Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Odstavíme a...
více o Tuňákový pilaf
V suché pánvi orestujeme sezamová semínka než začnou tmavnout.
Na papilotě orestujeme kolečka lilku potřena sojovou omáčkou a sezamovým olejem. Každou...
více o Lilkový salát II.
Ušleháme vejce a cukr až do 4 násobku objemu (do tuha).
Banány, citronovou šťávu a cukr utřeme do hladka.
Ušleháme šlehačku do tuha, ale ne na máslo....
více o Banánové semifreddo (zmrzlina)
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme,...
více o hověží na jalovci
Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu,...
více o Pečené brambory s pestem
Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající...
více o Plněné papriky po italsku
Sýr pokrájíme na kostičky, přidáme nudličky papriky, jemně pokrájenou cibuli a vše spojíme zakysanou smetanou. Dochutíme hořčicí, pepřem, citronovou...
více o Salát "Hermelín" II.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“. Scedíme a vrátíme do hrnce. Mezitím nakrájíme olivy na půlky a lilek na kostičky. Nakrájený česnek...
více o Těstoviny s lilkem a olivami
Maso očistíme. Nakrájíme na úzké nudličky a rychle osmahneme na oleji. Přidáme cibuli a společně s masem dále osmahneme. Až je směs osmažená,...
více o Minutkový guláš Stroganov 3
Maso naporcujeme na nudličky nebo plátky, osolíme, okořeníme směsí pepře a hořčičného semínka. Po chvíli odležení maso prudce orestujeme na tuku po...
více o Stroganov s rychlým houskovým knedlíkem
Krabí tyčinky nechte téměr rozmrznout, odstrante papíry a nakrájejte je asi na centimetrové kostičky.
Smíchejte je se zakysanou smetanou a majonézou ...
více o Krabí tyčinky s ananasem
Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme
Prsíčka rozřízneme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované...
více o Pastevecké kuřecí závitky
Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve...
více o Játra po tyrolsku
Očištěná játra obalíme v opepřené mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, když začne pěnit vložíme játra a opečeme po obou stranách.
Opečená játra...
více o játra na tymiánu
Do osoleného žloutku z jednoho vejce přikapáváme za stálého mícháni olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupeme...
více o Studená vaječná omáčka
Do osoleného žloutku přikapáváme za stálého míchání olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle a...
více o Studená křenová omáčka
Perlu utřeme do pěny, přidáme jemně nastrouhaný sýr, sardinky bez oleje, jemně nakrájenou cibulku, osolíme, přidáme citronovou šťávu a důkladně...
více o pomazánka z olejovek se sýrem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými...
více o Pomazánka z uzené makrely
Ricottu rozmícháme se všemi surovinami na hladkou omáčku. Podáváme na polití salátů, ke smažené rybě nebo studeným masům...
více o Studená omáčka z kopru k rybě
Na 2/3 dávky tuku zpěníme usekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme. opepříme a povaříme. Na zbytku tuku osmahneme...
více o česneková omáčka k vařenému masu
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, šunku, přilijeme víno a vaříme z...
více o Jalovcová omáčka k divočině
Těstoviny uvaříme, přecedíme, zalijeme trochou olivového oleje, aby se neslepily a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o těstovinový salát s tuňákem X.
Těstoviny uvaříme běžným způsobem v dostatečně osolené vodě. Slijeme je, propláchneme a necháme okapat.
Rozpůlíme papriky a odstraníme semeníky. Lusky...
více o těstovinový salát se salámem II.