Odstraníme vršek plechovky, půl plechovky vypijeme do zbylého piva dáme ingredience, kuře osušíme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Kuře...
více o Sedící kuře
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a...
více o Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
Připravíme čaj, který necháme vychladnout. Do džbánku dáme na kostičky pokrájené ovoce, zasypeme cukrem, přidáme citronovou šťávu a necháme krátce...
více o Dětská bowle
Oloupanou červenou řepu jemně nastrouháme, jablka na hrubší nudličky. Smícháme s ostatními přísadami.
Salát můžeme doplnit jogurtem nebo kysanou...
více o Salát ze syrové červené řepy
Jablko a červenou řepu oloupáne a nakrájíme na nudličky. Cibuli drobně posekáme, zpěníme na másle, přidáme červenou řepu, podlijeme sklenicí vody,...
více o Dušená červená řepa s jablkem
Vařenou prochladlou řepu nastrouháme na širší nudličky, smícháme s jemně nastrouhaným křenem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme k pečením....
více o Salát z červené řepy s křenem
Tuk dáme do mísy, přidáme cukr, vejce, citronovou šťávu a mouku. Rozšleháme ručním šlehačem, potom zvýšíme na nejvyšší rychlost a šleháme 3-4 minuty...
více o Meruňkový koláč
Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4...
více o Tvarohový pohár
Houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Z ostatních surovin připravíme omáčku, kterou zalijeme houby, zamícháme a ještě 20 minut dusíme za...
více o Čertovské houby
Nakrájíme na drobno cibulku a spolu s pomazánkovým máslem a drceným lososem rozmícháme. Dochutíme šťávou z citrónu....
více o Rychlá lososová pomazánka
Květák opláchneme a v osolené vodě s přidáním octa uvaříme do poloměkka. Necháme okapat, rozdělíme na růžičky a dáme do mísy. Žampiony nakrájené na...
více o Květákový salát se žampiony
Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo...
více o Rajčatová ovesná polévka na italský způsob
Omyté listy čínského zelí nakrájíme na proužky a dáme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou, na oleji a kari osmahnutou šunku.
Ze strouhaného sýra,...
více o Salát z čínského zelí se šunkou
Čistou nastrouhanou mrkev a sýr smícháme s kostičkami oloupaných jablek. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme a nakonec lehce vmícháme majonézu...
více o Mrkvový salát se sýrem a jablky
Čisté maliny prolisujeme, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené meruňky a povaříme 5 minut. Pak vsypeme krystalový cukr a vaříme dalších 10 minut. Poté...
více o Malinová zavařenina s meruňkami
Omytá na kolečka nakrájená rajčata urovnáme na 4 dezertní talířky, poklademe je proužky olejovek a dílky vařených vajec, posypeme drobně nakrájenou...
více o Rajčatový salát se sardinkami
Opláchnutý a očištěný květák rozdělíme na růžičky, dáme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme, dáme do salátové mísy a přidáme...
více o Květákový salát s rajčaty a paprikami
V salátové míse rozšleháme citronovou šťávu s cukrem a solí. Do směsi přidáme hořčici a vidličkou rozdrcené žloutky. Postupně přidáváme olej a mícháme...
více o Hlávkový salát s rajčaty a okurkami
Cibuli a oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, očištěnou papriku na nudličky, rajčata na plátky a vše vložíme do mísy. Přidáme rybu z konzervy,...
více o Paprikový salát s rybou
Jahody nasypeme do hrnce a rozmačkáme na kaši, promícháme s cukrem a za stálého míchání zahříváme, až se cukr úplně rozpustí. Banány oloupeme,...
více o Jahodový džem s banánovou příchutí
Necháme zkaramelizovat cukr, přilijeme polovinu smetany a přisypeme ořechy. Za stálého míchání krátce povaříme, přilijeme druhou část smetany...
více o Ořechová omáčka
Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme lžíci hořčice, lžičku medu, špetku chilli a do...
více o Červená řepa po americku
Oloupaný a omytý celer jemně nastrouháme, vložíme do mísy a pokapeme citronovou šťávou.
Pak k němu přidáme kuřecí maso, které nakrájíme na malé...
více o Celerový salát s kuřecím masem
Reveň omyjeme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky dlouhé 2 cm, promícháme s želírovacím cukrem, medem a šťávami a uvedeme do varu. Vaříme 5-10 minut,...
více o Reveňová zavařenina
Čínské zelí a kapie nakrájíme nadrobno, přidáme kukuřici. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme tatarskou omáčku dle chuti....
více o Čínský salát
Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedeme 3/8 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky...
více o Hrušky s broskvemi v omáčce
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s cukrem a octem doměkka. Uvařený květák slijeme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme...
více o Květákový salát s rajčaty
Nudle uvaříme obvyklým způsobem v malém množství vody.Necháme okapat,ale vodu z nudlí nevyléváme.Z chobotnic stáhneme pod tekoucí vodou kůži.Chapadla...
více o Nudle s chobotničkami a hříbky
**Těsto:** žloutky ze 6 vajíček ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme strouhané oříšky a citronovou kůru, nakonec zlehka vmícháme...
více o Ořechové řezy II.
Tvaroh dobře utřeme s ušlehanou šlehačkou, žloutkem, cukrem, citronovou šťávou, džemem a banánem, předem rozmačkaným vidličkou.
Nakonec zlehka...
více o Sametový krém
Všechny bylinky přelijeme vařící vodou, necháme v teple (ale už nevaříme) asi 15 minut odstát, scedíme, dochutíme citronovou šťávou a medem a ještě...
více o Čaj pro dobrou náladu
Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30-45 min. Těsto musí mít zlatavou...
více o Punčové řezy
Krupičku namočíme do mléka asi na 20 minut, potom přidáme špetku soli a za stálého míchání uvaříme řídkou kaši.
Hrneček s kaší pak přendáme do vodní...
více o Krupicový pudink s malinami
Veku pokrájíme na plátky, pokropíme větší částí mléka a rumem a odložíme do chladu, než se tekutina vsákne. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince,...
více o Lahůdková zemlbabička
Křidélka nebo stehýnka naložíme do marinády na 24 hodin a dáme do lednice. Druhý den maso mírně osolíme dáme do zapékací mísy poklademe plátky másla...
více o Labužnická kuřecí křidýlka nebo stehýnka
Do utřeného žervé přidáme ustrouhaná jablka, postrouhanou mrkev, cukr, citronovou šťávu a utřeme do pěny. Plátky veky namažeme a hustě sypeme...
více o Sladké a zdravé chlebíčky
Porce kapra osolíme, potřeme hořčicí, posypeme kari kořením, zázvorem a kmínem. Cibuli a feferonky nasekáme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme ryby...
více o Kapr na kari
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2 minuty. Přidáme roštěnky,...
více o Roštěnky na kmínu
Měkký tvaroh utřeme s mletým mákem, žloutkem, medem, olejem, propráchnutými rozinkami a ořechovými jádry. Dochutíme citronovou šťávou a opatrně...
více o Tvarohovo-makové řezy
Mouku, žloutek sladidlo, vanilku a máslo vypracujeme na hladké těsto a vložíme do kulaté vymaštěné formy. Jablka nakrájíme na tenké plátky a pokapeme...
více o Tvarohový koláč s jablky - DIA
Očištěnou slepici rozdělíme na porce. Vložíme ji do osolené vody, přidáme jednu cibuli, několik kuliček pepře a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a...
více o Slepice v bílé omáčce
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se...
více o Vepřová játra na smetaně
Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni. Vyšleháme a necháme chvíli stát a znovu vyšleháme (ušlehaný sníh bude hustší a víc nabude) přidáme kokos, šťávu...
více o Kokosové pusinky
Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapame citronovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme 1/2 hodiny odležet. Na pánvi...
více o Kapří guláš s hráškem
Z tatarky, hořčice, solamylu, citronové šťávy, piva a koření umícháme marinádu, do které naložíme rybu a necháme do druhého dne odležet. Rybu dáme na...
více o Rumunská ryba
V jednom litru studené vody necháme přes noc vylouhovat čaj, přidáme mátu, cukr. Když se čaj vylouhuje, dáme do džbánu ledy, pomeranč, citrón, mátu a...
více o Ledový čaj
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilkový cukr, třeme do pěny. V lisu na citrusové plody vymačkáme šťávu z citrónu, kterou pak opatrně...
více o Citrónový koláč
Rybí filé dáme do pekáče. Polijeme máslem osolíme a posypeme petrželkou. Dáme péct do trouby.
Uděláme jíšku na cibulce. Zalejeme vodou, chvíli vaříme....
více o Rybí filé s rajčatovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C, filety z lososa omyjeme, rozkrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, papriky očistíme,...
více o Losos s paprikami