Vložit hovězí do mražáku asi na 30 min., nebo až je pevné, ale ne zmrzlé. Pomocí velice ostrého tenkého nože, nakrájet maso na papírově tenké plátky....
více o Carpaccio III.
Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme utěrkou. Zabalíme jej do fólie a asi na 20 minut vložíme do mrazáku uležet. Maso po vyjmutí z...
více o Carpaccio II.
Listové těsto rozdělit na dva díly, každý díl rozválet na placku na celý plech, plech jen vypláchnout studenou vodou, nevymazávat. Zpočátku péct cca...
více o Francouzské řezy
Těstoviny uvaříme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hrášek i s nálevem, zakysanou smetanu a pokud je směs příliš řídká, zahustíme trochou světlé...
více o Těstoviny s hráškem a smetanou
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1 cm a zbavíme semínek se...
více o Mexická quesadilas se salsou
Žloutky, tuk a cukr utřeme, přidáme mouku, ořechy, rum, mléko a prášek do pečiva. Těsto rozprostřeme na pekáč, poklademe půlenými švestkami a dáme...
více o Ořechové řezy se švestkami
Očištěnou dýni nakrájet na malé kousky, spolu s rumem, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem v kastrůlku podusit (nezapomenout míchat). Pak...
více o Dýňový štrúdl
Filé necháme rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky masa osušíme, obalíme v mouce smíchané se...
více o Smažený pangasius trochu netradičně
Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, necháme odkapat a promícháme s polovinou másla. Oloupaná a na silnější plátky nakrájená jablka podusíme s cukrem,...
více o Zapékané flíčky s jablky
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, citronovou šťávu,...
více o Carpaccio ze žampionů
Očistíme kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle, cibuli drobně nakrájíme, přidáme citronovou šťávu, špetku pepře, majonézu a vše...
více o Zeleninová pomazánka IV.
Předehřejte troubu. Prsa osolte a okořeňte chilli. Maso z obou stran krátce opečte na pánvi vytřené olejem. Zalijte sojovou omáčkou. Maso zabalte do...
více o Tortily s kuřecím masem a burskou salsou
Smíchat mouku s práškem do pečiva, přidat oba cukry, máslo, vejce, vypracovat těsto a nechat vystydnout. Oloupaná jablka nakrájet na plátky, a pokapat...
více o Jablečný medový koláč
**Těsto:** jablka oloupejte, zbavte jadřinců, nastrouhejte nahrubo a promíchejte s cukrem. Jablka nechte asi 10 min. odležet, aby pustily šťávu. Poté...
více o Obrácený koláč s letními jablky
Jemně nastrouhaný kokos smícháme s medem a lžičkou citronové štávy, mažeme na plátky vánočky, mazance nebo veky potřené máslem....
více o Kokosová pomazánka
Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou. Do pánve přidáme máslo až se...
více o Vepřové medailonky na medu
Roštěnky nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme citronovou šťávou, olejem a necháme rozležet několik hodin.
Zeleninu očistíme a nakrájíme...
více o Smetanové roštěnky
Propraný a osušený špenát nakrájíme na tenké nudličky. Vejce rozkrájíme na hrubo. Sardele rozetřeme a smícháme s jogurtem a citronovou šťávou....
více o Špenátový salát s jogurtem
Prsa nakrájíme na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm, osolíme a obalíme v trojobalu (klasika jako řízky) a osmažime (zkrátka uděláme pidi řízky). Mezitím si do...
více o Řízečkový salát
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme části jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citronovou šťávou. V pánvi rozpustíme tři lžíce másla a...
více o Jablkový koláč II.
Chřest uvaříme, nakrájíme ho spolu s rajčaty a vejci, smícháme jogurt se šlehačkou, štávou, solí, pepřem, vše promícháme a necháme vychladit....
více o Chřestový salát II.
Uvaříme rýži dle návodu, sdedíme. Oloupeme chřest, mrkev nakrájíme, vývar vlijeme do hrnce, přidáme štávu a uvedeme do varu, vložíme mrkev a vaříme...
více o Citronová polévka s chřestem
Avokádo, sýr a šunku/smažená kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, posolíme, ochutíme citrónem a bazalkou a zamícháme. Můžete nechat chvíli odležet v...
více o Avokádový salát k večeři
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim mouku, mléko, vejce, citronovou...
více o Bramborové lívanečky s jablky
Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby...
více o Apulijský pstruh na grilu
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a pudinkem. Vmícháme nakrájené...
více o Tvarohová roláda s hruškami
Jogurtovo-rokfortový dip: cibulku očistíme a nadrobno pokrájame. Potom ji rozmixujeme s rokforem nebo nivou, citronovou šťávou a bílým jogurtem....
více o Jogurtové dipy
Na pánvi osmahneme okořeněné rybí filé. Zvlášť opražíme na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Necháme...
více o Rybí taštičky II.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Banány rozmačkáme a smícháme s citronovou šťávou a přidáme k máslu. Dále přidáme mouku s práškem do pečiva, sodu a...
více o Muffiny s banánem a oříšky
Rozmixujeme na jemno nakrájenou cibuli s kečupem a worchestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund...
více o Tatarák z uzeného lososa
Do kastrolu dáme olej a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, přidáme hořčičné semínko a ještě chvíli smažíme, vložíme očištěné umyté maso, necháme...
více o Králík v leču
Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme je napůl, pootočíme obě půlky,...
více o Těstoviny "letem světem"
Oloupané banány nakrájíme, v litru vody a rozvaříme do husta. Přidáme cukr, citronovou šťávu, hřebíček, povaříme a přilijeme rum. Plníme do skleniček,...
více o Banánový džem
Mrkev nakrájíme a v troše vody podusíme doměkka. Propasírujeme a vaříme s citronovou šťávou. Když kaše zhoustne, přidáme cukr a povaříme na...
více o Mrkvová marmeláda
Na troše oleje opražíme nakrájené filé, rozmačkáme ho vidličkou. Vmícháme jíšku připravenou z trochy oleje, mouky a vody. Promícháme a přidáme sekanou...
více o Rybí taštičky
Utřeme česnek se solí a citronovou šťávou. Směsí potřeme filé, vložíme do pekáče, posypeme koprem (koprem nešetříme). Na jednotlivé porce naskládáme...
více o Rybí filé s rajčaty
Třeme tuk, přidáváme střídavě cukr a žloutek, část mouky, mléko, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme zbytek mouky s práškem do pečiva. Do...
více o Koláč s čerstvým ovocem - rebarbora, rybíz
Korpus: vejce, vanilkový a moučkový cukr ušleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo a vše elektrickým šlehačem krátce...
více o Jahodový dort s myškami
Chřest oloupeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Do misky natrháme salát, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka, na kostičky nakrájený...
více o Zeleninový salát s chřestem
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a necháme je marinovat minimálně 1...
více o Kuřecí řízek s hořčicí
Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme pod utěrkou odpočívat.
**Náplň:** třeme žloutky s cukrem a citronovou šťávou, přidáme...
více o Bramborový štrůdl
Utřeme (ručním šlehačem) máslo se solí a postupně přidáváme tavený sýr a natvrdo uvařená a najemno nastrouhaná vejce, mléko, hořčici a dochutíme...
více o Šunkové závitky s vaječnou pěnou
V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova. Přidáme tuňáka i se šťávou a...
více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Uvařené fazolky dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájená rajčata a tofu, na kolečka nakrájené cibulky. Olej vyšleháme se šťávou, solí a pepřem a...
více o Salát ze zelených fazolek
V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru...
více o Asklepiovo řecké Souvlaki
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme...
více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Karbanátky: česnek nasekáme na jemno, feta sýr nahrubo rozdrobíme rukou a vpracujeme vše společně se všemi ingrediencemi do mletého masa, necháme...
více o Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou
Zelí nakrájíme velmi najemno (já ho strouhám na okurkovém, plátkovém struhadle), nastrouháme mrkev a okurky. Cibuli nakrájíme velmi drobně. Přidáme...
více o Křimický salát
Rybičky zbavím kostiček, přidám máslo, sůl, pepř a citronovou šťávu. Všechno vyšlehám do pěny. Pak přidám cibuli velmi drobně nakrájenou a nastrouhané...
více o Rybičková pomazánka II.