Máslo utřeme s cukrem citronovou kůrou a žloutky do pěny.
Přidáme nutelu a třeme dál, potom vmícháme mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec...
více o Bábovka Nutelka
Máslo vyšleháme s cukrem, vejcem, vanilkovým cukrem, přidáme kůru, špetku soli, mouku s práškem a tolik mléka, abychom dostali těsto ne husté, ale...
více o Remoskový ovocný koláč
Ze všech přísad vytvoříme na vále těsto a rozdělíme ho na 2 stejné kusy, vyválíme a upečeme na plechu v troubě do růžova. Ještě teplé sundat z plechu....
více o Žloutkové řezy
Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy 22x20 cm vyložené pečícím papírem a vyrovnáme povrch. Několikrát propíchneme...
více o Citronové kostky
Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme.
Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme...
více o Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Těsto: tuk rozdrobíme s moukou, přidáme droždí rozmíchané s cukrem a vlažným mlékem, vejce, sůl a vypracujeme. Necháme vykynout. Na pomoučeném válu ho...
více o Křehký ořechový koláč
Z mouky, másla, moučkového cukru, vejce a soli rychle vypracujeme těsto. Zabalené do fólie chladíme 1 hodinu. Vyložíme jím zavírací formu o průměru 24...
více o Tvarohový koláč s rumovými rozinkami
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený celer, mrkev a kedlubnu, na čtvrtky nakrájené brambory a opékáme 5 minut.
Osolíme,...
více o Zeleninové ragú s hořčičnou omáčkou
Smísíme přísady na těsto a dáme na 30 minut do chladu. Potom z něho vyřízneme dva kruhové pláty s průměrem 26 cm a upečeme. Jeden z nich ještě teplý...
více o Šlehačkový dort s vínem
Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru. Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme...
více o Bábovka kynutá - rozinková
Tuk, cukr a šťávu dobře vymícháme, vmícháme vejce, mouku s práškem a vodu a dobře vymícháme. Přimícháme hřebíček a skořici, mandle, rum a jablka....
více o Jablkové vafle
Tuk, cukr a kůru dobře vymícháme, přidáme po jednom vajíčka, mouku s práškem a rum. Promícháme a pečeme vafle na vaflovači. Zdobíme podle chuti a...
více o Dobré vafle
Ušleháme žloutky s cukrem a Herou, přidáme citronovou šťávu, vychladlou kávu a lógr. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme strouhanou citronovou...
více o Kávová bábovka
Do mouky, kam dáme špetku soli, uděláme důlek, nadrobíme kvasnice, zasypeme je cukrem a zalejeme vlažným mlékem (asi 200 ml), dle potřeby přidáme, ale...
více o Dobrá vánočka
Mouku prosijte se solí do mísy, vsypte cukru. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj vejce, olej a dvě lžíce mléka. Vařečkou prošlehejte základ těsta...
více o Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme 3 celá vejce, 3 žloutky, citronovou kůru, špetku soli, skořici, mleté lískové ořechy, mouku smíchanou s...
více o Neskutečně dobrá bábovka
Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli,...
více o Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Tělíčka dáme do masového vývaru a ještě 0,5-1 hod. vaříme pro chuť. Vyndáme vychladíme a nasekáme na jemno. Namočené žemle v mléce vymačkáme a...
více o Plněné šnečí ulity
Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na...
více o Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Citronát, kůru a rum rozmixujeme. Máslo, cukr a žloutky vymícháme, přidáme mouku s práškem a solí a rozmixovanou směs. Zpracujeme na těsto a 2 hodiny...
více o Citronové hvězdičky II.
Sypké suroviny smícháme v míse a vysypeme je na pracovní desku. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, žloutek, zrnka z vanilkového lusku a nastrouhanou...
více o Ořechové košíčky
V míse rozmícháme tvaroh s máslem, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, omytými rozinkami, posekanými oříšky a mlékem. Nakonec přisypeme smíchanou mouku...
více o Tvarohová vánočka
Kačenu okořeníme, osolíme. Na másle opražíme cibuli, přidáme na kostky nakrájená jablka, strouhanku, přilejeme kalvados a koření. Vmícháme na kostky...
více o Pečená kachna s kalvadosem
Ze surovin I. vypracujeme těsto a dáme na chvíli odpočinout do ledničky. Před použitím si z něj kousek oddělíme na ozdobné proužky. Mezitím...
více o Třebovské tyčky
Postupujeme jako u Lineckého třeného cukroví I. Těsto obarvíme kakaem a ochutíme kořením. Kakao můžeme přidat jen do poloviny těsta a pak slepovat...
více o Linecké třené cukroví II. - kakaové
Na vále postupně vypracujeme obě těsta a necháme odpočinout. Z prvního těsta vyválíme plát 3-4 mm a vykrajujeme formičkou kolečka, která ukládáme na...
více o Kreolky
Z mouky, tuku, vejce, kůry, prášku a soli vypracujeme těsto, které odložíme na 4 hodiny do chladu. Na pomoučené desce promísíme a vyválíme na sílu 4...
více o Pistáciová kolečka
Rybu vykostíme a nakrájíme na porce. Do vody dáme sůl, ocet a kousky ryby a táhneme na ohni asi 7 minut. Vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do smetany...
více o Vánoční ryba
Dobře zpracujeme mouku, máslo, cukr, vajíčko a vanilkový cukr. Těsto necháme 1-2 hodiny v chladu.
Náplň: ořechy umeleme, smícháme je s citronovou...
více o Oříškové rohlíčky
Na kvásek rozpustíme ve vlažném mléce rozdrobené droždí a 1 lžičku cukru. Přikryté necháme asi 10 minut kynout. Do mísy dáme mouku, 180 g másla, sůl,...
více o Klasická vánoční štóla
Z 0,8 dl vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a mouky připravíme kvásek. V míse promícháme mouku, sůl, citronovou kůru a oba druhy cukru, přilijeme...
více o Štóla s marcipánem a kandovaným ovocem
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na...
více o Drážďanská štóla
Z uvedených surovin připravíme těsto a necháme ho odpočinout v chladu. Poté ho postupně vyválíme na pláty, ze kterých vykrajujeme tvary. Upečeme na...
více o Linecké cukroví DIA
Do studeného mléka vsypeme krupici, ořechy, cukr a dobře promícháme. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a vejce. Nakonec přidáme prášek do pečiva...
více o Dort z jednoho vejce - krupicový
Cukr, tuk, vejce třeme 1/4 hod., pak se přidá strouhaná citronová kůra, trocha rumu a kakao. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve...
více o Dort z jednoho vejce - kakaový
Nejprve si připravíme kvásek. Ohřejeme mléko, přidáme do něho cukr, 1 lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Mezitím do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku...
více o Plněné šátečky nekynuté
Osolenou a opepřenou rybu opečeme na oleji. Posypeme směsí ze strouhanky, sýra, petželky a citronové kůry. Zapečeme v troubě. Před podáváním zakápneme...
více o Strouhankové filé
Cukr, žloutek, tuk třeme asi 15 minut, přidáme kakao, vanilkový cukr, citronovou kůru, poté prosátou mouku s prýškem do pečiva a mlékem. Nakonec...
více o Dort z jednoho vejce - vanilkový
Smícháme ořechy se skořicí. Přendáme rozválený plát na plech (ideálně je tam 4-5 mm). Posypeme ořechy a přikryjeme dalším plátem. Nakrájíme na kousky...
více o Buter baklava líné Airan
Máslo, 80 g cukru, aroma, půl balíčku vanil. cukru vyšleháme do pěny, vmícháme po jednom vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, 30 g škrobu a mleté...
více o Višňový dort s vaječným koňakem
Připravíme si nejdříve nádivku. Rozšťoucháme brambory, přidáme tavaroh, cukr, vejce a popřípadě citronovou kůru.
Těsto: do mísy dáme mouku s práškem a...
více o Tvarohový koláč žďárský
Z bílku a cukru ušleháme tuhý sníh,vmícháme citronovou kuru.Troubu předáme na 150 stupnů.Plech vyložte pečícím papírem a lžičkou dělejte sněhové...
více o bezé s jahodami
Všechny přísady smícháme a po důkladném propracování necháme přikryté 20 minut v chladu odpočinout. Z těsta lžicí vykrajujeme kousky a smažíme ve...
více o Tvarohové kobližky
Borůvky promícháme se 2 lžícemi mouky. Máslo smícháme s cukrem do pěny, vmícháme vejce, mléko, vanilkový cukr a citronovou kůru.
Přidáme mouku, prášek...
více o Muffinky borůvkové
Polovinu dávky tuku rozehřejeme na pánvi a opražíme v něm strouhanku dozlatova. Na zbylém tuku krátce podusíme najemno nastrouhanou mrkev. Žloutky...
více o Muffinky mrkvové
Vše zpracovat a těsto nechat 1/2 hodiny odpočinout. Pak vyválet a vykrajovat tvary.
Vychladlé plnit a polévat čokoládovou polevou, před ztuhnutím...
více o Žloutkové oválky
Vše zpracovat v míse, tvořit kuličky, obalovat v krystalovém nebo perlovém cukru a nechat dva dny schnout.
Těsto se méně lepí na ruce, pokud si ruce...
více o Rumové kuličky II.
Vypracujeme těsto, necháme několik hodin odpočinout a pak jim plníme malé formičky na rohlíčky - mělce.
Upečené plníme máslovým krémem a konce máčíme...
více o Plněné pařížské rohlíčky