Rybí filety jemně osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova orestujeme a uložíme v teple.
Do výpeku dáme...
více o Kořeněná ryba se žampiony
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kůru, olej, vodu, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto vlijeme do kulaté...
více o Citronový dort (řezy) s želé
Porce ryby zakápneme citronem a nehcáme rozležet. Pak ryby osušíme a osolíme. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do něj žloutky, solamyl a jemně...
více o Kapr v parmezánovém těstíčku
Z jednoho dobře omytého citronu nastrouháme kůru na jemno(ne bílou část-je hořká). Ze tří citronů vymačkáme šťávu. Máslo rozpustíme ve vodní lázni s...
více o Citronový krém s tvarohem
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, vložíme maso, zmírníme plamen a necháme 5 min. Slijeme vodu a maso opláchneme studenou vodou. Vložíme znovu do hrnce...
více o Tafelspitz
- v misce smícháme koření, tymián, oliv.olej a trochu citr. šťávy (vše podle velikosti kuřete, ale nebojte se koření, tím, že se to sice peče na soli...
více o Kuře na soli s citrónem
Rýži zalijte studenou vodou a nechte 12 hodin bobtnat. Vsypte do cedníku a propláchněte studenou vodou. Rýži dejte vařit asi na 45 minut do 400 ml...
více o Citronový koláč z mléčné rýže
Nejprve nastrouháme nahrubo jeden banán, do misky přikapeme citronovou šťávu a najemno nastrouháme kůru. Dále najemno nastroháme zázvor a přisypeme...
více o Banánová kaše
Nejdříve si připravte bylinkové máslo. Lehce změklé máslo smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi.
Šnečí maso lze koupit už upravené v nálevu....
více o Šneci s bylinkovým máslem
1. Kalamáry očistíme, omyjeme a necháme na papírové utěrce oschnout.
2. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Smícháme ho s lžící oleje, přidáme nasekanou...
více o Smažené kalamáry
Rybu rozmrazit, osušit, nakrájet na hranolky, posypat kořením na ryby, Baby grilem a trošku osolit, promíchat, obalit v mouce a smažit na sádle (nebo...
více o Hranolky z pangase
1. Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a...
více o Hovězí pečeně na červeném vínu
Opláchnutý černý kořen oloupejte a povařte ve vroucí vodě se solí, cukrem a citronovou šťávou 6 až 8 minut, aby zůstal pevný na skus. Opečené toasty...
více o Černý kořen v sezamové krustě
Citrón a pomeranče důkladně opláchneme nejlépe v horké vodě. Citrón oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranče také oloupeme, nebo okrájíme na čistou...
více o Svařené víno s rumem
Citron nakrájejte na klínky, oloupaný česnek rozpulte a oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Opláchnutá kuřecí prsíčka osušte. Troubu předehřejte...
více o Zapečená kuřecí prsa
1. Maso opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme
2. V pekáči rozpustíme máslo nebo nalijeme tuk na kterém o...
více o Králík na smetaně II.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáváme postupně mouku s kypřícím práškem, olej a vlažnou vodu. Vymažeme si formu na dort a vysypeme hrubou moukou...
více o Punčový dort podle mé babičky
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu....
více o Vánoční punč II.
Z vanilky vyškrábněte špičkou ostrého nože semínka. Z citronu škrabkou odloupněte asi 5cm kousek kůry, zbylou kůru ostrouhejte a šťávu vymačkejte....
více o Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu
Vejce a cukr vyšleháme do husté pěny, pak přimícháme mouku s kypřidlem, nastrouhaná jablka a rozinky. Těsto nalijeme na dobře vymazaný a vysypaný...
více o Jablkové rychlořezy bez tuku
Pivo vlijte do kastrůlku a svařte, až začne pěnit. Vmíchejte cukr. Žloutky v míse rozmíchejte se smetanou, vlijte svařené pivo a dobře promíchejte. Do...
více o Žloutková polévka s pivem
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme citronovou (pomerančovou) šťávu i s nastrouhanou kůrou.
Po vyšlehání přidáme mouku, pr.do pečiva, pudinkový prášek...
více o Citronová (pomerančová) bábovka
Celý sval masa opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Potřete solí, posypte lžičkou jemně pokrájené citronové kůry a nechte asi 20 minut odležet....
více o Císařská kýta
Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerospustí. Krátce povaříme a necháme zhoustnout v sirup. Po 5-7 minutách...
více o Vinný sorbet
Ovoce nakrájíme na kousíčky.Přidáme med a šťávu z půlky citronu. Kdo chce, může přidat i hrst strouhaného kokosu.Vše důkladně promícháme a...
více o Ovocný salátek
Na jednotlivé plátky nakapeme pár kapek citronu, posypeme trochu solí a pepřem, na 1 plátek nalijeme 1 lžíci oleje a necháme 15 minut odležet. Poté...
více o Úžasné kuřecí plátky
Červený meloun vypeckujeme, nakrájíme na kousíčky a rozmixujeme. Vznikne melounová šťáva, kterou nalijeme do plastové vaničky. Přidáme cukr a šťávu z...
více o Melounový sorbet
Pangasia necháme trochu povolit a otřeme od vody. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávu, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme bylinkami. ...
více o Pangasius v sýrovém kabátku
Utřeme máslo se žloutky, špetkou soli, přidáme tvaroh a mouku, ochutíme citronovou šťávou, kůrou a kurkumou. (Kurkuma je pro barvu a lepší odbourání...
více o Babiččiny citronové jablkáčky
Do sklenice vložte lesní ovoce (maliny, ostružiny) a drtítkem je rozmačkejte. Pohár dále doplňte drceným ledem a nalijte grenadinu. Nakonec vyždímejte...
více o FRUIT PAMP MOON
Žloutky utřeme s tukem a cukrem dohladka. Přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, 42 dkg hrubé mouky s 1 práškem do pečiva, 1/4 l vlažného mléka. Vzniklé...
více o Koláč s čerstvým ovocem
Opláchnuté a osušené maso nakrájejte na kostky. Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací formě na rozehřátém oleji osmažte kousky masa, přidejte...
více o Kuře s bramborovo-sýrovou kaší
Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Mátu posekejte, brynzu rozdrobte (tužší sýr nakrájejte na kostičky) a promíchejte s citronovou kůrou, 1...
více o Polévka z chřestu a mangoldu
Rybičky v oleji a v tomaťe vykostíme (nemusíme) a rozmačkáme vidličkou. Olej z rybiček přilijeme, tomatu nedáváme. Přidáme na kostky nakrájená vejce a...
více o Rybí pomazánka od babičky
Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme na kolečka nakrájené citróny a všechny rostliny. Zakryjeme a uložíme asi na týden na slunce a do tepla. Pije se ihned...
více o Míchaná bezinková limonáda
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků...
více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a...
více o Rybí špíz s krevetami
Vyberte ovoce zhruba stejné velikosti – jablka různých barev, hrušky, nektarinky a meruňky. Ovoce nakrájejte na plátky přibližně o výšce 1 cm a ihned...
více o Pruhované ovoce
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku....
více o Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu...
více o Křehký dort s revení
Chřest ve spodní třetině oloupejte a krátce povařte s trochou soli a cukru. Dejte do mísy spolu s natrhanou rukolou, překrojenými rajčaty a kapary....
více o Chřestový salát s bramborovou pizzou
Uvařte zelí s kmínem. V druhém kastrolku uvařte brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a bylinky. Až brambory změknou,...
více o Valašská kyselica II
Citron vymačkáme a šťávu smícháme s cukrem. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka omyjeme, nakrájíme na...
více o Salát z kiwi a zelených jablek
Troubu rozpalte na 180 °C. Každou řepu osolte hrubozrnnou mořskou solí a zabalte zvlášť do balíčku z pečicího papíru spolu se snítkou tymiánu a...
více o Carpaccio z červené řepy a mangoldu