• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citron

Citron

Podobné ingredience

  • Čaj citronový
  • Citronáda
  • Citronát
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

60 minut
Kotlety na citronu a majoránce

Kotlety na citronu a majoránce

Z citronu vymačkáme šťávu (na 4 - 6 kotletek dávám šťávu z půlky citronu) a připravíme si majoránku. Kotlety naklepeme, osolíme a z obou stran poměrně... více o Kotlety na citronu a majoránce

Toast fruti di mare

Toast fruti di mare

Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozdrcená rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem. Podusíme, zakapeme... více o Toast fruti di mare

Kapr na houbách

Kapr na houbách

Pokrájené houby podusíme na oleji, přidáme pepř. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáček... více o Kapr na houbách

Letní Sangria

Letní Sangria

Víno nebo limonádu nalijeme do velkého džbánu a osladíme podle chuti. Přidáme všechno nakrájené ovoce, promícháme a dáme vychladit. Nejlépe chutná při... více o Letní Sangria

30 minut
Drůbeží polévka s kedlubnami

Drůbeží polévka s kedlubnami

Zeleninu omyjeme, očistíme, kedlubny oloupeme a pokrájíme na plátky, kuřecí prsíčka také nakrájíme na plátky. Do vařícího se vývaru vsypeme mrkev,... více o Drůbeží polévka s kedlubnami

10 minut
Salát Putirarky

Salát Putirarky

Mrkev najemno ustrouháme a zalijeme marinádou připravenou z vody, cukru, soli a šťávy i dřeně z citrónu. Směs pokapeme olejem a necháme vychladit.... více o Salát Putirarky

Athénská jehla

Athénská jehla

Maso nakrájíme na kostky, posypemem kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu,... více o Athénská jehla

60 minut
Pečený losos s cuketou

Pečený losos s cuketou

Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem. Touto marinádou potřeme filety a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Smícháme oba druhy hořčice se... více o Pečený losos s cuketou

Kapr v sýrové omáčce

Kapr v sýrové omáčce

Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Porce ryby osolíme, pokapeme citronem a poprášíme hladkou moukou. Opečeme na rozehřátém... více o Kapr v sýrové omáčce

Kuře s jablky a medem

Kuře s jablky a medem

Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka).... více o Kuře s jablky a medem

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Salát natrháme nebo nakrájíme na sousta, tuňáka vidličkou rozmačkáme v misce (necháme i vlastní šťávu) a osolíme a opepříme. Půlku citrónu vymačkáme a... více o Tuňákový salát II.

Jednoduchá krabí pomazánka

Jednoduchá krabí pomazánka

Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s tatarkou a mažeme na veku.... více o Jednoduchá krabí pomazánka

Ovesný koláč

Ovesný koláč

V míse utřeme změklou heru s cukrem, vejci a medem dohladka, přidáme vločky umleté na masovém strojku, kůru a šťávu z citronu, mléko a mouku s práškem... více o Ovesný koláč

45 minut
Omáčka z rajčat a zeleniny

Omáčka z rajčat a zeleniny

Nastrouhanou zeleninu a na hrubo nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na tuku. Přidáme hladkou mouku, osmažíme a přimícháme protlak nebo rajčata.... více o Omáčka z rajčat a zeleniny

Ledový čaj

Ledový čaj

V jednom litru studené vody necháme přes noc vylouhovat čaj, přidáme mátu, cukr. Když se čaj vylouhuje, dáme do džbánu ledy, pomeranč, citrón, mátu a... více o Ledový čaj

Tvarožník s rumovými rozinkami - drahý, ale vynikající

Tvarožník s rumovými rozinkami -…

Rozinky namočíme do rumu - asi 2 lžíce, podle chuti. Máslo našleháme se 2 lžícemi moučkového cukru a postupně přidáme 4 žloutky. Zvlášť našleháme 4... více o Tvarožník s rumovými rozinkami - drahý, ale vynikající

Polská omáčka

Polská omáčka

Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do... více o Polská omáčka

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Květ vaříme ve dvou litrech vody půl hodiny. Potom přecedíme a do vývaru přidáme cukr, citron (kolečka) a šťávu ze dvou citronů a vaříme dalších 1,5-2... více o Pampeliškový med

20 minut
Svařené víno

Svařené víno

Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a... více o Svařené víno

Kapr po provensálsku

Kapr po provensálsku

Tymián smícháme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí potřeme porce kapra, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme... více o Kapr po provensálsku

120 minut
Pepřové ragú

Pepřové ragú

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme. Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod... více o Pepřové ragú

45 minut
Pstruh s mandlemi III.

Pstruh s mandlemi III.

Hřebíček spolu s novým kořením utlučeme ve hmoždíři nebo umeleme, přidáme kari, pepř a vše smícháme s moukou. Ryby omyjeme, osušíme a obalíme v mouce... více o Pstruh s mandlemi III.

Vepřové maso s celerem po řecku

Vepřové maso s celerem po řecku

Na tuku osmahneme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. K poloměkkému masu přidáme... více o Vepřové maso s celerem po řecku

60 minut
Roštěnky na smetaně

Roštěnky na smetaně

Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,... více o Roštěnky na smetaně

30 minut
Tuňákový pilaf

Tuňákový pilaf

Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Odstavíme a... více o Tuňákový pilaf

30 minut
Lilkový salát II.

Lilkový salát II.

V suché pánvi orestujeme sezamová semínka než začnou tmavnout. Na papilotě orestujeme kolečka lilku potřena sojovou omáčkou a sezamovým olejem. Každou... více o Lilkový salát II.

kuře se zeleninovou omáčkou II.

kuře se zeleninovou omáčkou II.

Kuře naporcujeme, osolíme a v rendlíku na másle za občasného podlití upečeme do měkka.. Jednotlivé porce vyjmeme, do výpeku vložíme veškerou zeleninu... více o kuře se zeleninovou omáčkou II.

Nákyp z pečeného kuřete

Nákyp z pečeného kuřete

Pečené drůbeží maso (lhostejno jaké) odkostíme, z poloviny nakrájíme na kostičky a z poloviny umeleme. Z mouky, tuku a mléka si připravíme bílou... více o Nákyp z pečeného kuřete

30 minut
Višňový likér

Višňový likér

Višně omyjeme dáme do láhve, přilijeme kořalku s kořením a lžíci hrubě tlučených višňových pecek. Láhev zazátkujeme a postavíme na 1 měsíc na výsluní.... více o Višňový likér

Uzený losos s koprovou studenou omáčkou

Uzený losos s koprovou studenou…

Zakysanou smetanu vyšleháme s olivovým olejem. Přidáme nasekaný kopr. Dochutíme solí a pepřem. Popřípadě můžeme přidat pár kapek citrónové šťávy.... více o Uzený losos s koprovou studenou omáčkou

Pikantní kapr

Pikantní kapr

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který... více o Pikantní kapr

Krůtí prsa v těstíčku

Krůtí prsa v těstíčku

Krůtí prsa nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku, které jsme připravili z vajec, mléka, mouky a bílého vína, do něhož... více o Krůtí prsa v těstíčku

10 minut
Studená italská omáčka

Studená italská omáčka

Žloutek osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej, až vznikne hustá majonéza. Citrónovou kůru, zelenou papriku, petrželovou nať, sardel, okurku a... více o Studená italská omáčka

Salát z jablek a celeru

Salát z jablek a celeru

Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kostky a zakapeme citronovou šťávou. Celer uvařený ve vodě s přidáním soli a octa necháme vychladnout.... více o Salát z jablek a celeru

kapustové závitky IV.

kapustové závitky IV.

Zdravé kapustové listy omyjeme a necháme asi 3-5 minut povařit ve slané vodě. Připravíme si masovou náplň (mleté maso, rýže, drcený česnek, strouhaná... více o kapustové závitky IV.

bezinková limonáda III.

bezinková limonáda III.

Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a nalejeme do velké sklenice od okurek. Dobře omyjeme citron, nakrájíme jej na kolečka i s kůrou a přidáme... více o bezinková limonáda III.

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Játra dáme do misky - bez oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem.... více o Pomazánka z tresčích jater II.

Koktejl Blizard

Koktejl Blizard

Citron omyjeme a opláchneme ve studené vodě. Několik koleček odrojíme a odložíme stranou na ozdobu. Ze zbylého vymačkáme šťávu. Do vysoké sklenice... více o Koktejl Blizard

Oranžová bomba

Oranžová bomba

Vše smícháme ozdobíme plátkem citronu přidáme ozdobnou slámku a chlazené podáváme.... více o Oranžová bomba

Ryba zapečená se sýrem

Ryba zapečená se sýrem

Rybu dát do pekáčku, pokapat citronem, osolit, na každou porci plátek másla. Podlít vodou, péct asi 20 min. Vyjmout z trouby, posypat sýrem, dát... více o Ryba zapečená se sýrem

35 minut
Zapékané filé III.

Zapékané filé III.

Filé posolíme, opaprikujeme, pokapeme citronem a rozložíme na pekáč. Sýr, mléko, vejce a sůl smícháme a rozložíme na maso. Zapékáme v troubě.... více o Zapékané filé III.

Citrónová rýže

Citrónová rýže

V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte... více o Citrónová rýže

Jahodové řezy

Jahodové řezy

**Piškotový korpus:** žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Bílky s vodou lehce ušleháme, postupně přisypáváme druhou... více o Jahodové řezy

Bocartes-anšovky

Bocartes-anšovky

Dobře očištěné anšovky zbavíme páteře, vložíme do mísy a zalijeme vinným octem, promíchaným se solí tak, aby byly pokryté. Necháme odležet 6 hodin.... více o Bocartes-anšovky

Leche frita-SLADKE (de Antonio)

Leche frita-SLADKE (de Antonio)

Do hrnce vlozime maslo a pockame, se rozehreje, pridame mouku, mleko, cukr a vejce. Varime.Pote vyklopime,tak aby se testo rozprostrelo. Vychladle... více o Leche frita-SLADKE (de Antonio)

60 minut
Čočka nakyselo

Čočka nakyselo

Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky. Přidáme zázvor, citronovou š»ávu a cukr a ještě... více o Čočka nakyselo

grilované filé z tresky

grilované filé z tresky

filé omyjeme, osušíme, posolíme a pokapeme citronovou štávou. Smícháme česnek, olej a koření. Směsí rybu potřeme. Troubu předhřejeme a dáme grilovat... více o grilované filé z tresky

Vánoční punč /více sklenic/

Vánoční punč /více sklenic/

Vodu s cukrem,pomeranč.a citr.šťávou přivedeme k varu.Přilijeme rum a bílé víno a zahřejeme opět k varu.Vánoč.punč nalijeme do nahřátých sklenic a... více o Vánoční punč /více sklenic/

Kuře a la Jamie Oliver

Kuře a la Jamie Oliver

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného... více o Kuře a la Jamie Oliver

Studená polévka z jablek

Studená polévka z jablek

Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jádřince. Vložíme do kastrolu s trochou vody a mírně rozdusíme. Propasírujeme přes cedník... více o Studená polévka z jablek

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Poslední sledované recepty

193
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
83
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
48
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
35
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
31
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Nedávno navštívené recepty:

Grilované chobotnice Léčivý med malé vyděračky Tvarohový tunel plněný ovocem
Segedínský guláš maďarské babičky Grilovaný hermelín Pečená kuřecí stehna
Kuřecí holandské řízky Pomerančovo-medová marináda na maso Oblíbené houstičky
Jablíčka v županu se žloutkovým krémem Cuketa snadno, rychle a chutně Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Další doporučené ingredience:

Cibulová sůl Cibulový pudr Cider Cider venegal Cigáro
Cihla Cikánská omáčka Cinzano Cinzano Bitter Cinzano Rosso
Citronáda Citronát Citronela Citronová kůra Citronová poleva
Citronová šťáva Citronová tráva Citronová tresť Citrónové aroma Citronový sirup
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citron
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact