Rybu nebo filé osolíme a obalíme v hladké mouce smíchanou se sladkou červenou paprikou (cca 1 hrnek hladké mouky a 1 lžička červené papriky). Pak...
více o Smažená řecká ryba
Baklažány propícháme pořádně ze všech stran vidličkou a vložíme do ohnivzdorné (skleněné) nádoby. Vložíme do středně vyhřáté trouby a cca 1 hodinu...
více o Salát z baklažánů (lilků)
V hrnci rozpustíme máslo a nasypeme na něj cukr, na mírném ohni uděláme karamel, zaleme vínem a rumem, mícháme do rozpuštění. Když začne směs vařit...
více o Dámský grog
Na tuku (sádle) zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření, pepře, hřebíčků, celou...
více o Rajská omáčka podle maminky
6 žloutků utřeme se 150 g cukru a šťávou i kůrou z 1 citronu do pěny. Ze 6 bílků si zvlášť ušleháme sníh, do kterého zašleháme nejdříve 100 g cukru,...
více o Citronové řezy
Do mísy dáme nahrubo nastrouhanou červenou řepu, nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme promačkaný česnek, pokapeme citronem a vše smícháme ze...
více o Salát z červené řepy se zakysanou smetanou
Jogurt ochutíme solí, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, promícháme a vlejeme do hlubokého talíře. V kastrolku převaříme 2-3 cm vody se solí a...
více o Ztracená vejce v jogurtu
Citron oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do nádob dejte meduňku, brutnák, citronovou kůru, kolečka citronu a cukr. Přidejte vodu, víno a brandy...
více o Pohár lásky
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a zakapeme šťávou z citronu. Tuk, cukr a vanilkový cukr zamícháme do hladka. Postupně přidáváme vajíčka. Potom...
více o Jablkové bochánky
Filé opečeme na oleji, osolíme, pokapeme citronem, opepříme. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme.
Do zapékací misky dáme vrstvu oloupaných a na...
více o Filé zapečené s brokolicí a bramborem
Připravíme si směs z kopru nebo petrželky, česneku, olivového oleje a soli. Na hluboký pekáč poklademe kolečka citrónu, na ně plátky rybích filet,...
více o Lahodná rybka na citrónech a bylinkách
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte...
více o Hamburská vepřová kýta
Slepici dáme vařit do přiměřeného množství osolené vody, přidáme zázvor a vaříme, dokud se maso nedá oddělit od kostí. Po dovaření odkostíme a maso...
více o Čínská slepičí polévka
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
Na oleji orestujeme...
více o Králík na způsob zvěřiny
Z vína a koření uděláme klasický svařák. Do 3 dcl skleniček nalejeme 20 ml becherovky, 20 ml griotky a dolejeme svařákem. Ochutíme cukrem, citronovou...
více o Lavina
Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme pést do trouby (předehřáté), asi na 15 minut...
více o Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou
Olej, ocet, citronovou šťávu a hořčicí smícháme v dresing.
Lososa si nakrájíme na proužky a rolujeme do trubiček. Krevety osmažíme na másle, dokud nám...
více o Mořský salátek
Mrkev smícháme s moukou a práškem, strouhankou, mandlemi, ořechy, a necháme 30 minut stát. Potom přidáme sníh z bílků, krystalovým cukrem, žloutky,...
více o Mrkvový dort
Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou,...
více o Svíčková z kuřete
Omytého lososa očistíme od šupin, osolíme, potřeme česnekem, kmínem, zakapeme cirtonem a olejem a necháme v chladu cca 2-4 h. Poté obalíme v mouce ...
více o Pečený losos
Kachnu rozsekáme na porce, odstraníme tuk a částečně se může i odkostit. Česnek utřeme se solí a s kari kořením, zázvorem, citronovou šťávou a trochou...
více o Pečená kachna s ananasem
Žloutky, cukr, citronovou kůru a šťávu třeme do pěny, pak přidáme krupičku a vařené brambory nakonec sníh z bílků. Nalijeme do vymazaného a vysypaného...
více o Ovocný koláč z brambor
Na kostičky nakrájenou dýni zasypeme cukrem a kyselinou, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Pak přidáme omyté a na plátky nakrájené citrony bez...
více o Dýňový džus
Banán nakrájíme na čtvrtky a pokapeeme citronem. Slaninu pokapeme tabaskem a banán zabalíme do slaniny upevnime párátkem a dáme na gril. A pak s chuti...
více o Banán ve slanině
Filé osolíme, opepříme, posypeme vegetou a troškou papriky. Dáme do zapékací misky vymazané olejem, posypeme jemně nakrájenou cibulí a na jemnno...
více o Filé na citronech
1/2 l vody dej svařit s novým kořením (2-3), 6 celých pepřů, 10hřebíčků, kousek celé skořice, kousek citr. kůry(asi z půlky citronu) a šťávu z celého...
více o Švejkův grog
Rybu naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme jen zlehka kořenim na ryby, aby nám to nepřebylo chuť ryby. Obalíme v mouce a zlehka...
více o Kapr na smetanovo-balzamikové omáčce
Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy 22x20 cm vyložené pečícím papírem a vyrovnáme povrch. Několikrát propíchneme...
více o Citronové kostky
Ledový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Z jedné konzervy tuňáka slijeme veškerý olej a zamícháme do salátu společně s druhou konzervou tuňáka...
více o Ledový salát s tuňákem
Piškoty jemně rozdrobíme válečkem. Rozpustíme máslo a v míse ho utřeme s rozdrobenými piškoty. Piškotovou hmotu vložíme do dortové formy a vytvoříme...
více o Malinový dort
1) Zeleninová: kedlubnu, mrkev a květák uvařit a rozmačkat. Na másle podusíme zeleninu i s hráškem, osolíme a zahustíme vejcem.
2) Chlebová: kostičky...
více o Trochu jiné nádivky do kuřete
Celer uvaříme ve slané vodě do měkka, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme majonézu, citronovou šťávu, koření a polovinu...
více o Koktejl z krabího masa
V misce rozmícháme kečup s olejem, šťávou z citronu, cukrem a worchestrem. Osolíme, opepříme a vyšleháme s jogurtem. Přidáme kapary a zlehka...
více o Krabí salát s kapary
Meloun nakrájíme na kostičky a vypeckujeme dáme do 7 dcl sklenic, 3 lžíce cukru, 1 dcl rumu a na horu 2 kolečka citrónu bez slupky. Zalijeme vařicí...
více o Evíkův zavařený meloun
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. Cibuli celou pokrájíme na malé kousky. Točený salám taktéž. Na rozehřátou pánev s trochou oleje přidáme cibuli...
více o VlCiho těstoviny
Vše povaříme na kaši. Vychlazené rozmixujeme, přidáme šťávu z 1 citronu, rozdělíme do malých zavařovacích sklenic a sterilujeme jako okurky (80 °C, 20...
více o Dětská přesnídávka II.
Cukr svaříme s vodou, přidáme ořechy a dobře na ohni prohřejeme. Ochutíme rumem a dáme na pocukrované prkénko.
Vyválíme tenkou placku, formičkou...
více o Nepečená ořechová srdíčka
Zeleninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na olivovém oleji a zalijeme rybím fondem (rybí hlavy atp. uvaříme asi v litru vody, obereme od kosti)...
více o Rybí polévka s bazalkou
Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut odležet. Na suché pánvi opražíme do růžova kokos, necháme vychladnout, přimícháme...
více o Filé v kokosovém kabátku
Žloutky a 1,5 dl vína ušleháme nad párou na hustou omáčku. Zašleháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a přibarvíme kurkumou. Odložíme ze sporáku a...
více o Losos s citronovou omáčkou
Červenu řepu oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme na robotu. Omyté citrony nakrájíme na plátky, kdo se bojí slupek z citronů může vymačkat jen šťávu,...
více o Šťáva z červené řepy
Nastavíme troubu na 200 °C, rozehřejeme máslo, smícháme všechny ingredience (kromě másla a moučkového cukru smícháme).
Z balíčku těsta oddělíme 8...
více o Von Trapp apple strudel
Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm cukr, pomalu přisypeme krupici a uvaříme. Necháme prochladnout a vmícháme vejce a vanilku.
Na pomazaný plech dáme...
více o Mléčný koláč z fillo těsta
Baklažán upečeme v troubě, mikrovlnce nebo na plynovém hořáku (zabalený v alobalu) do měkka. Necháme trochu zchladnout, ještě teplý oloupeme, dáme na...
více o Tlučený baklažán
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandle nasekáme na velmi jemno a dáme do mísy. Přidáme sníh, cukr, skořici, oloupanou...
více o Amaretti
Smíchat mouku, droždí, cukr a sůl. Mléko (vždy si trochu oddělíme, abychom "neutopili mlynáře"), máslo a žloutky hodně nahřát v micro (musí být...
více o Tradiční vánočka - nová technika
Uzeného lososa nakrájíme na nudličky a necháme marinovat se šťávou z půlky citronu, trochou soli, pepře a několika lístky majoránky. Mezitím očistíme...
více o Slaný koláč s dýní a lososem