Žloutky cukr a olej utřeme, pak přidáme mouku, kakao ,prášek do pečiva a sníh z bílků, pořádně promícháme.
Těsto vylijeme na plech, který máme buď...
více o Tvarohová roláda
Červenou cibuli pokrájejte na měsíčky, papriky na kostičky velikosti sousta. V hluboké pánvi rozpalte olej, cibuli a papriky na něm krátce zprudka...
více o Paella s kuřetem
Kdoule oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Povařte cukr asi v 300 ml vody, zvlášť povařte kdoule s vymačkaným citrónem. Poté vyjměte...
více o Kdoulový džem
Brusinky zasypejte v širokém kastrolu cukrem a nechte přes noc stát. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je...
více o Nakládané brusinky
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno...
více o Primitivní lilek
Lososa mírně osolit, lehce pokapat citronem, vložit do vymazaného pekáčku. Zakysanou smetanu smíchat s cibulkou na jemno nakrájenou, pepřem a...
více o Losos s vůní kopru
Pokrájet maso na kostky a pomixovat s petrželí, vejcem, parmezánem, vekou namočenou v mléce a soli (thermomix - 1 min rychlost 6) dokud z toho není...
více o Krůtí salám
Oloupeme mrkev a nakrajíme ji na půlky.
Potom ji dáme vařit na 35 - 40 min, dokud nezměkne. Po uvaření necháme vodu v kastrolu spolu s mrkví....
více o Studený krém z mrkve
Připravíme si asi 5 větších mrkví, ostrouháme a nakrájíme na nudličky, či kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo (50 - 70 g) a trochu oleje. Do pánve...
více o Vařená (či dušená) mrkev
Bílé víno rozšleháme s vejci, osolíme, přidáme olej a postupně zahušťujeme moukou až vznikne těstíčko, konzistencí podobné kapání do polévky. V...
více o Kapr smažený ve vinném těstíčku
Broskve oloupneme, odpeckujeme a nakrájíme na silné plátky. S cukrem a citronovou šťávou vložíme do kastrolu, přikryjeme a necháme několik hodin...
více o Broskvový džem s vanilkou
Kromě paprik, vše smícháme a do marinády položíme filet rybičky. Necháme alespoň hodinu odležet.
V kastrůlku rozpálíme 1 lžíci oleje a filet...
více o Losos v marinádě
Omyté a osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou. Smícháme obě hořčice o olejem (asi 2 lžíce) a několika kapkami sojové omáčky. V této směsi...
více o Losos v ořechovém kabátku
V misce smícháme ingredience na omáčku a dáme ji vychladit. Smícháme sůl, pepř, papriku a v této směsi obalíme (posypeme) porce ryby. Ty pak obalíme v...
více o Filety s arašídy a kreolskou omáčkou
Tady, kde žiji, nemají želírovací cukr atd., používám obyčejný a dělam to takto. 1 kg jahod + 1 kg cukru, omyté a očištěné jahody posypu cukrem a...
více o Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
Z citronové šťávy, jogurtu, kurkumy, petrželky, oleje, soli, pepře a kari umícháme marinádu, jíž potřeme kuřecí paličky. Necháme přes noc v chladu a...
více o Grilované paličky v jogurtové marinádě
Ovoce nejprve důkladně omyjte a poté ho nakrájejte na menší kousky – hrušky ani jablka loupat nemusíte.
Ve větší míse spolu smíchejte nakrájené ovoce,...
více o Pečený čaj
Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, naklepeme. Česnek, paštiku, bylinky promícháme a trošku osolíme. Touto směsí potřeme řízky z obou...
více o Srnčí řízky s paštikou
Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu,...
více o Želva II.
Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny, vmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a rozinky s nastrouhanou kůrou z citronu. Oloupaná a na...
více o Křehký jablkový koláč s meruňkovou polevou
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě...
více o Cordon Bleu - telecí
Lososa nakrájíme na kostičky a pokapeme citrónem. Sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Cuketu nakrájíme na kolečka a osmažíme, ke konci smažení...
více o Gnocchi s lososem a sušenými rajčaty
Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků.
Z omytého citronu si najemno nastrouháme kůru, kterou smícháme se strouhankou určenou k obalování...
více o Citronový pangasius
Batáty omyjeme a pečeme v troubě 50 minut při 160 °C. Pak je rozpůlíme a opatrně vydlabeme, aby jsme neporušili slupku.
Dužinu dobře ušleháme s máslem...
více o Pyré za sladkých brambor (batáty)
Žloutky utřete s 2 dkg moučkového cukru do pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Med rozehřejte ve vodní lázni a vlažný přidejte do sněhu, zvolna...
více o Včelařovo pokušení
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zasypeme citronovou kůrou. Osmahneme na oleji, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby...
více o Maso s citrónovou omáčkou
Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby...
více o Kapr ve zlatých šupinách
Ze všech ingrediencí vypracujeme tuhé těsto, zabalíme jej do fólie a uložíme do ledničky. Do tvarohu postupně vmícháme smetanu, cukr, žloutky, škrob,...
více o Tvarohový citronový dezert
Do pánve vsypeme 2 lžíce cukru, necháme zkaramelizovat, zalijeme ho horkou kávou a krátce povaříme. Do zchladlé směsi vmícháme likér. Perníčky...
více o Zimní hruškové tiramisu
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso (osolené, opepřené a okořeněné). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl...
více o Dušené kuřecí maso v omáčce
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuř. maso (osolené, opepřené a okořeněnené). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl...
více o Dušené kuřecí maso v omáčce
Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje...
více o Tuňák s citrónovou omáčkou
Předem máslo necháme asi 4 hod. volně odležet při pokojové teplotě (důležité), Obsah plechovky ryb rozmačkáme v míse vidličkou, mírně osolíme. Najemno...
více o Rybí pomazánka ala Kusák
Kuřecí maso uvaříme a nakrájíme na kousky. Vedle v hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku. Po zhoustnutí přidáme smetanu, mícháme. Přidáme sůl,...
více o Kuřecí ragů
Vodu svaříme s cukrem, kůrou z poloviny citronu, hřebíčkem a dření z vanilky. Vlijeme do misky a tu dáme do lednice nakonec vložíme jahody, drcený led...
více o Jahodová polévka II
Nakrájejte banány na kolečka a dejte je do mísy. Vymáčkněte citron a nasypte vanilkový cukr. Nalijte mléko a džus. Dejte do lednice na 1 - 2 hodiny....
více o Speciální koktejl
Krevety rozmrazíme a dáme do mísy, vymačkáme na ně citron. Tyčinky Surimi taky rozmrazíme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme nakrájený pórek a...
více o Krabí a krevetový salát
Porce ryby posypeme kořením na ryby nebo solí a pepřem a zakápneme citronem. Vložíme je do vymazané zapékací mísy a krátce zapečeme ve středně vyhřáté...
více o Rybí file zapečené se sýrem a vejci
Krabí tyčinky pokrájíme hodně na jemno, dáme do mísy a přidáme k nim najemno pokrájenou cibuli. Zalijeme zálivkou připravenou z výše uvedených přísad...
více o Krabí koktejl 1
Sýr a vejce pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, cibulku nasekáme na drobno. Přilijeme kysanou smetanu, dochutíme hořčicí, pepřem, solí a...
více o Hermelínový jarní salát
Sardinky rozmixujeme s tvarohem a najemno pokrájenou cibulkou. Dochutíme solí, hořčicí, citronovou šťávou a pepřem....
více o Rybí ,,grónská,, pomazánka
Části lososa pokapeme citronovou šťávou, nasolíme, popaprikujeme a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme částí smetany a asi 10 minut...
více o Losos zapečený s pórkem
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se 100 g cukru. Vše smícháme s moukou, práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Těsto pečeme v předehřáté...
více o Punčový dort
Do převařené vychladlé vody nasypeme cukr a kyselinu citrónovou, přidáme pokrájený citrón a oprané květy bezu. Necháme ve velké sklenici, přikryté...
více o Limonáda z černého bezu
Do tvarohu vetřeme 4 lžíce cukru krystal, vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády. Tvarohovou náplní potřeme piškotový...
více o Vynikající nepečený ovocný dort
Žloutky třeme s cukrem asi 20 minut, přidáme šťávu i kůru z citronu, mouku a konečně zlehka vmícháme tuhý sníh. Těsto zvolna upečeme ve vymaštěné a...
více o Ašský dort
Ze surovin na piškot upečeme jej klasicky, jak jste zvyklé, olej vmícháme nakonec, upečeme na papíru na vyšším pekáči.
Na vychladlý piškot pokademe...
více o Osvěžující řezy
Jogurt rozmíchejte s vejcem, kořením a rozetřeným česnekem. Maso jemně pěstí naklepejte a vložte do jogurtové směsi. Pečlivě ho marinádou ze všech...
více o Kuřecí řízečky v jarním kabátku