Uvařené nebo konzervované fazole nasypte do zapékací mísy. Pokud použijete konzervované, nezapomeňte je důkladně propláchnout pod tekoucí vodou,...
více o Pečené fazole
Droby odblaňte a nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozpusťte polovinu másla. Přidejte kmín, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a krátce...
více o Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Recept nepoužívá majonézu ani tavené sýry, které jsou těžké na trávení a neprospívají zdraví. Místo cibule můžeme dát jarní cibulku. Pokud použijeme...
více o lehká sýrová pomazánka s česnekem
Z bedel odstraňte nožičky a klobouky nakrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm orestujte,...
více o Dršťková z bedel
Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte...
více o Houbový guláš
Očištěné a pokrájené houby povařte 5 minut v osolené vodě se lžičkou octa. Všechny suroviny na nálev dejte do hrnce, zalijte 750 ml vody a krátce...
více o Nakládané houbičky
Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci na sádle...
více o Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
Cuketu omyjte, nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou...
více o Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, ochuťte kořením (použijte kvalitní směs koření), přidejte asi 3 lžíce oleje a promíchejte. Maso orestujte v...
více o Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a...
více o Zapečená plněná rajčata
Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa na nudličky.
Dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a těstoviny v ní uvaříme dle návodu.
V hluboké pánvi na...
více o Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme.
Mezitím...
více o Krém z bílé ředkve na víně
Do misky nalijeme mléko a přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout. Kopřivy přelijeme horkou vodou a ihned zalijeme vodou...
více o Velikonoční sekaná s kopřivou
Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy.
Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný...
více o Zdravá velikonoční sekaná
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.
Cibuli...
více o Jehněčí guláš
Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze...
více o Hovězí tokáň
Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a...
více o Chimichanga
Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření, rajčatový protlak, zeleninový vývar a vařte na mírném ohni cca 15 minut,...
více o Čočkový dhál
Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a...
více o Kuřecí Tikka Masala
Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících...
více o Empanadas
Vepřový bůček nakrájíme na tenké plátky. Všechny tekuté přísady na marinádu dáme do misky a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme cibuli nakrájenou...
více o Vietnamský bůček Bún chả
Cibule překrojíme napůl a pak nakrájíme na plátky (půlkolečka). Osmahneme ji zprudka na oleji až do hněda - udělá dobrou chuť. Před koncem přidáme na...
více o Pizza se špenátem, slaninou a vejcem
Do nádoby nalijte vodu a ohřejte ji na teplotu 35°C. Zašlehejte do ní droždí a nechte odpočívat 5 minut.
Do velké mísy dejte mouku, sůl a cukr a...
více o New York Style Pizza
Cuketu neloupeme, jen ji očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Papriky zbavíme semínek a...
více o Chuťovka z cukety
Nakrájenou cibuli necháme 12 minut odležet. Poté ji na sádle zpěníme, přidáme nakrájenou klobásu a opečeme.
Přidáme mrkev, orestujeme a poté zasypeme...
více o Pražská polévka
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala...
více o fermentované zelí (a la Kimchi)
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho lehce opečeme. Přidáme najemno nasekaný česnek,...
více o Cuketové lasagne
Rýži uvaříme dle návodu.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky se solí. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a...
více o Náplň do tortill 2
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájené maso z vykostěného kuřecího stehna.
Posypeme mletou paprikou a lehce...
více o Uzená kuřecí polévka
Rozválené listové těsto potřeme kečupem.
Přidáme šunku, cibuli a další ingredience, např. papriku, kukuřici, rajče,...
Posypeme strouhaným sýrem....
více o Morašická pizza
Cibuli osmažíme na oleji do zlatova a přidáme játra. Mezitím utřeme česnek se solí a rozemeleme koření najemno.
Když jsou játra dobře propečená,...
více o Paštika z kuřecích jater
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hermelín a vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno. Salám nakrájíme na malé...
více o Snadná hermelínová pomazánka
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev, bramboru i petržel a vše...
více o Nejlepší mrkvový krém
Oloupanou půlku cibule nakrájíme na kostičky.
Na másle ji necháme zesklovatět. Přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
Zalijeme...
více o Krémový dušený špenát
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Moravanku scedíme a nálev dáme stranou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Šunku, okurky i větší kusy nakládané...
více o Vaječná tlačenka
Propláchnutý hrách a kroupy přes noc zvlášť namočíme.
Obojí samostatně uvaříme doměkka v osolené vodě.
Mezitím na sádle opečeme na kostičky nakrájenou...
více o Šoulet
Černou čočku namočte přes noc do vody. Pak ji slijte, vložte do tlakového hrnce s 1,6 l vody, přidejte omyté fazole a 2 lžičky soli. Vařte v tlakovém...
více o Dal Makhani
Na sádle osmahneme dozlatova cibuli pokrájenou na plátky, přidáme kuřecí prsa pokrájená na větší kostky a necháme zatáhnout. Pak přidáme dle uvážení...
více o YESenická kuřecí prsa
V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, olej, sojovou omáčku, sůl, pepř, vejce a podravku. Přidáme na plátky nakrájené maso obalené v solamylu,...
více o Babiččiny masové placičky
Konzervovanou cizrnu slijeme a dobře ji propláchneme.
Očištěnou zeleninu a vejce nakrájíme na menší kousky, společně s olivami přidáme k cizrně,...
více o Cizrnový salát s tuňákem
Brambory a polovinu cukety nastrouháme najemno, zbylou cuketu spolu s mrkví nahrubo a vše dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek 2 vejce, žervé, sůl...
více o Cuketové placičky s žervé
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji - když začne zelenina...
více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na drobné kousky (malé kostičky) a dáme do misky, kde ho smícháme se sojovou omáčkou tak, aby bylo maso obalené ze...
více o Nudle s Hoisin omáčkou
Do masa nakrájíme najemno šunku nebo můžeme nastrouhat na jemném struhadle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a petrželku.
Přilijeme smetanu ...
více o Telecí mleté biftečky se smetanou
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Na troše olivového oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek, chvilku...
více o Tuňákové těstoviny
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut....
více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a pár minut ho restujte. Zelí slijte, pokrájejte, aby v...
více o Závin se zelím a uzeným masem