Vepřové maso použijeme dle vlastního výběru, kdo jaké preferuje. Připravovat můžeme jak plátky, tak i maso pokrájené na kostky či nudličky. Já zvolil...
více o Vepřové s kapustičkami
Drobně nasekanou cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme utřený česnek (nebo na drobno nasekaný). Smažíme cca 2 minuty
Cukety, patizon (bez jader...
více o Cuketový krém s patizonem
Do hrnce dáme pokrájené brambory, vody dáme jen těsně nad ně, přisypeme pokrájenou kapustu, přidáme rozdrcený česnek, muškátový květ a osolíme. Směs...
více o Šťouchané brambory nejen s kapustou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše...
více o Dýňová krémová polévka s Paloučkem
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na drobně pokrájeném špeku dozlatova. Ke konci smažení přidáme dle chuti kmín a necháme ho rozvonět. Přisypeme na...
více o Dušené kapustové brambory
Špekáčky oloupeme a rozřízneme podélně vejpůl.
Mezi dvě půlky špekáčku vložíme plátek papriky a cibule a spojíme je párátkem.
Poté je vložíme na...
více o Špekáčky na pivě Primátor
Rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a restujte dozlatova.
Přidejte maso nakrájené na větší kostky, orestujte z obou stran, přidejte kmín, nové koření,...
více o Segedínský guláš z chytrého hrnce
Kapie dejte na plech nebo do pekáče a vložte je do trouby vyhřáté na 200 °C nastavené na program grilování. Pečte je, dokud slupka nezačne černat,...
více o Budapešť
Ze sardinek slijte olej, dejte je do mísy a rozmačkejte vidličkou. Kostičky nevybírejte, rozsypou se na kousky a vstřebají se do pomazánky, navíc jsou...
více o Rybičková pomazánka
Hermelín a šunkový salám nastrouhejte nahrubo, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše dejte do mísy.
Přidejte lučinu a majonézu a dobře promíchejte. Dochuťte...
více o Hermelínová pomazánka
Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a...
více o Risotto se špenátem a bylinkami
Do osolené vody dáme vařit rýži na asi 20 minut
V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibulku se slaninou a restujeme do zlatova.
Přidáme pokrájené žampiony...
více o Žampiony se smetanou
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta.
Vytvořte z něj...
více o Domácí francouzský quiche
Kuře okořeňte a orestujte na másle s olivovým olejem z obou stran.
Poté nakrájejte cibuli, oloupejte česnek, zeleninu nakrájejte na kusy cca 2x2 cm....
více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji nechte zesklovatět. Klobásku oloupejte a nakrájejte.
K cibulce přidejte kmín, a po cca osmi minutách přidejte...
více o Zelňačka s paprikovou klobásou
Zeleninu očistěte, cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekejte nadrobno. V hlubším hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, nejprve zpěňte cibuli, po pár...
více o Boloňské špagety
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hrnci na troše oleje. Mrkev a brambory oloupejte, mrkev pokrájejte na kolečka, přidejte k cibuli a minutu dvě...
více o Rajčatová polévka s čočkou
Den předem dejte do misky fazole a kroupy, zalijte je studenou vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Nenechávejte mísu na příliš teplém místě, směs...
více o Hrstková polévka
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit...
více o Lepenice s trhaným uzeným
V kastrolu zpěňte na másle cibuli nakrájenou na kostičky. Nakrájejte zelenou část z pórku a nechte ho lehce zpěnit. Z česneku vyndejte klíček,...
více o Hrachová polévka
Vytvořte pizza těsto a nechte ho jeden den odležet.
Připravte si domácí rajčatovou omáčku neboli „sugo“. Sugo uděláte z jedné konzervy drcených rajčat...
více o Pizza Karantena
Dobře očištěnou petržel nemusíte ani loupat. Pokrájejte ji na kolečka a ty ještě přepulte. Zaschlé špičky a konce dejte stranou.
Rozpalte v hrnci...
více o Petrželová polévka
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mléko, parmazán a 3-4 špetky soli. Vše řádně vidličkou rozšleháme.
Do hrnce, který může do trouby, dáme trochu...
více o Frittata
Nejprve povařte rýži. Vhodíte ji do vroucí vody a nechte 4 minuty vařit. Rýži slijte, propláchněte studenou vodou a nechte ji vychladnout. Následně se...
více o Plněné papriky
Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny.
Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až...
více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Na sádle si zpěníme cibulku, jakmile zezlátne, přidáme na růžky nakrájený květák. Zalijeme masovým vývarem (já dala masox) a kmín. Vaříme do změknutí...
více o Květáková polévka
Máslo nakrájejte na kostky a s moukou a 1 lžičkou soli zpracujte na sypkou drobenku. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce, olej a 1 lžíci studené vody,...
více o Špenátový koláč s vejci
Žampióny očistěte, popř. oloupejte a utrhněte nožičky, ty nevyhazujte. Houby zakrojte do rovna, aby směs dobře držela, seřízněte trochu i horní část...
více o Nadívané žampióny
Rozpalte na pánvi sádlo a přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Sušené houby namočte do vody zhruba na 30 minut. Po půl hodině z nich vyždímejte...
více o Kuře na houbách
Připravte pesto. Do mixéru dejte petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.
Cibuli, mrkev...
více o Jarní minestrone s petrželovým pestem
Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a pokrájejte na kousky. Cibuli pokrájejte nadrobno, brambory na malé kostičky. Česnek oloupejte a...
více o Krémová brokolicová polévka s česnekem
Připravte pikantní pastu: do mixéru dejte jarní cibulky pokrájené na větší kousky, koriandr i se stonky, očištěnou chilli papričku, oloupaný česnek a...
více o Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem
Cibuli a pórek očistěte, z pórku důkladně vypláchněte zeminu. Cibuli pokrájejte na kostičky, pórek na půlkolečka. V hrnci zahřejte dvě lžíce oleje a...
více o Cuketová polévka s pórkem a špenátem
Bramboráčky: oloupané brambory a česnek nastrouháme do mísy, přidáme jemně pokrájenou slaninu, vejce, sůl a koření dle chuti. Vše promícháme, přidáme...
více o Bramboráčky s houbami na smetaně
Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně...
více o Telecí ossobuco na houbách
Na rozpuštěném másle, či jemně pokrájeném uzeném špeku, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení necháme v cibuli rozvonět...
více o Houbařské těstoviny III.
Předem uvařený květák v osolené vodě (nebo na páře) necháme okapat a zchladnout. Těstoviny uvařené dle návodu na obalu scedíme a necháme zchladnout....
více o Květákový salát s těstovinami
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na menší kusy pokrájené mrkve a dále smažíme do sladkého rozvonění mrkve. Přidáme nasekaný...
více o Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat.
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce...
více o Houbová omeleta se slaninou
Rajčata nakrájejte, okurku oloupejte a také nakrájejte na kousky, stejně tak papriky, cibuli, česnek, pečivo a bylinky. Osolte, přidejte ocet a...
více o Polévka Gazpacho
Nejprve osmahnout cibulku do zlatova. Poté smíchat všechny ingredience kromě strouhanky. Ručně promíchat (promačkat) a až poté přidat strouhanku. Z...
více o Sekaná a brambory v páře
Maso pečlivě propracujte s jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kořením, vejcem a sodovkou. Osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte válečky o...
více o Čevapčiči
K masu přidejte najemno nastrouhaný sýr a nadrobno nasekané lístky petrželky. Jedno vejce prošlehejte s mlékem a přilijte k masu. Osolte ho, opepřete...
více o Holandský řízek a šťouchané brambory
Troubu předehřejte na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. V míse dobře promíchejte maso s ostatními surovinami nasekanými najemno, a také se...
více o Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce