Cibuli a papriku očistěte a pokrájejte na kostičky. Maso osolte a opepřete. V kastrolu se silným dnem rozehřejte máslo a opečte na něm maso, z každé...
více o Kuře na paprice
Špenát dobře omyjte, osušte, zbavte tuhých stonků a pokrájejte. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nasekejte.
Rozehřejte olej a máslo a orestujte na...
více o Čerstvý špenát
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte...
více o Krůtí pečeně
Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s...
více o Domácí sekaná pečeně
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a...
více o Špekáčky na pivu
Játra dobře očistěte od žilek a blanek a nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm.
Cibuli pokrájejte na kostičky, česnek nasekejte, z poloviny tymiánu...
více o Drůbeží paštika s tymiánem a pomerančem
Mrkev nakrájejte na kousky, bramboru na kostky, cibuli najemno. Semínka koriandru nadrťte.
V hrnci zahřejte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli....
více o Mrkvová polévka s koriandrem
Oloupané topinambury, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na větší kousky. Cibuli a česnek nasekejte najemno.
V hrnci zahřejte olej a nechte na něm...
více o Topinamburová polévka s chilli
Řepu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, řepu ihned zastříkněte trochou červeného octa. Cibuli nasekejte nadrobno, kopr na drobné kousky.
V...
více o Řepová polévka s koprem
Cibuli nasekejte nadrobno, řapíky celeru pokrájejte na tenké plátky, zelí nakrouhejte na nudličky, česnek nasekejte nadrobno, batáty oloupejte a...
více o Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve a krátce...
více o Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl.
Na plotnu dejte...
více o Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Starší housky (rohlíky) pokrájíme na menší kostičky a dáme do mísy, kde je osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a necháme nasát.
V kastrolku...
více o Houskové knedlíky s medvědím česnekem
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře....
více o Uhlířina po našem
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, pak scedíme a nasypeme do velké mísy.
Na sádle osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájené...
více o Těstoviny s uzeným a medvědím česnekem
V hrnci na plnější lžíci rozpuštěného másla osmažíme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme na špičku nože muškátového květu a hladkou...
více o Bramboračka s medvědím česnekem
Jarní cibuli a papriku nakrájíme na jemné plátky.
Na mírném ohni rozehřejeme nepřilnavou pánev, položíme na ni rýžový papír a rovnoměrně posypeme...
více o Jarní závitky
Na rozpuštěném sádle orestujeme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme opéct i na nudličky nebo kostičky pokrájený...
více o Debrecínská polévka s fazolemi
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,...
více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme na kolečka nakrájené debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme....
více o Debrecínská polévka (s medvědím česnekem)
Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou ...
více o Svíčková dle Bělky Macík Trojanové
Na pánvi osmažíme na drobné kousky pokrájeném uzeném špeku najemno nakrájenou cibulku. Smažíme lehce dozlatova. Přidáme vejce, která osolíme a...
více o Míchaná vajíčka s medvědím česnekem
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte...
více o Gratinované brambory
Vařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno nebo rozmačkáme ve větší misce pomocí vidličky. Přidáme tvaroh, majonézu, hořčici, najemno pokrájenou...
více o Tvarohová pomazánka s vejci
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta...
více o Voňavé batátové karí
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky.
Rozpalte hrnec...
více o Zimní minestrone
Máslo dejte na pánev a nechte pomalu rozpouštět na mírném plamenu.
Půlku cibule nakrájejte na drobno, přidejte na pánev a za občasného promíchání...
více o Knedlíky s vajíčkem
Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky, klidně použijte mandolínu.
V hrnci zahřejte polovinu másla a cibuli 15 minut duste pod...
více o Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Na troše rozpuštěného sádla osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přidáme mleté maso dle vlastního výběru (já použil mletou...
více o Mletá směs s fazolemi
Nejprve si připravíme smaženici: zhruba na lžíci sádla, případně nadrobno pokrájeného špeku, osmažíme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova....
více o Houbové knedlíky z rohlíků
Klobásy nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je přendáme na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk...
více o Rajské fazole s uzeninou
Hrách namočte předem na cca 6 hodin do vody.
Hrách slijte, zalijte čerstvou vodou, přidejte bujón a uvařte do měkka (cca 30 minut). Hrách vařte tak...
více o Hrachová kaše s klobásou a kyselou okurkou
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. Ve velkém, ideálně litinovém hrnci se širokým dnem rozpalte dvě lžíce oleje, přidejte cibuli a pomalu ji na...
více o Chili con carne
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme najemno nasekaný česnek, pokrájené žampiony a špetku muškátového...
více o Smetanová bramboračka se žampiony
Dejte vařit vodu na zelí. Nakrájejte zelí, cibuli a slaninu. Připravte si kmín, asi 3 lžíce cukru a bílé víno.
Když se voda začne vařit, tak ji osolte...
více o Karamelizované zelí
Dýni vydrhněte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na...
více o Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce...
více o Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně...
více o Topinky s hermelínovými žampiony
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme...
více o Žemlové karbanátky se žampiony
Cibuli a fenykl pokrájejte na kousky, v hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli s fenyklem pomalu restujte, asi 5 minut. Přidejte pokrájenou...
více o Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Špek a cibuli pokrájíme nadrobno a společně osmažíme lehce dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, snítku tymiánu, drcený kmín dle chuti, promícháme a...
více o Dušený květák na špeku
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.
Tučnější mleté maso dáme...
více o Vepřová zelná roláda s omáčkou
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, osolíme a dusíme cca 30 minut, podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Na konci...
více o Krůtí kapsa se špenátem
Vepřovou pečeni svažte provázkem, aby lépe držela tvar, a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Do rendlíku nalijte pivo, přidejte cukr a vařte asi...
více o Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Po 5 minutách přidejte najemno nasekaný česnek, zázvor a restujte další 2...
více o Dýňové karí s cizrnou
Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm lístky šalvěje. Opatrně šalvěj vyndejte na papírovou utěrku a k máslu nasypte najemno nakrájenou cibuli....
více o Těstoviny s dýní a kapustou