Na oleji osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem, poté přidáme nastrouhané okurky, podlejeme požadovaným množstvím vody a...
více o Okurková polévka smetanová
Tuto vynikající polévku bude milovat váš manžel (a pokud jste muž, pak si můžete tuto dobrůtku uvařit a podávat kamarádům na oběd u piva - Kamarádi...
více o Domácí polévka "masožravka"
Nejdříve si uvaříme rýži, kterou pak necháme vychladnout.
Nakrájíme si všechny ingredience a smícháme dohromady.
Osolíme a opepříme podle chuti.
Salát...
více o Rýžový salát s krabem
Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kolečka pórek, mrkev a petržel. Cibuli nakrájíme na jemno. Do hrnce si necháme rozpustit máslo a olej. Poté hned...
více o Hráškovo pórkový krém
Zelí i s nálevem dáme do větší mísy. Přidáme scezený hrášek, na kostičky pokrájenou cibuli a tatarku.
Vejce nastrouháme najemno a přidáme do směsi....
více o Salát z červeného zelí s hráškem
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme.
Dále si nastrouháme...
více o Chlebové karbenátky č. 2.
Žampiony pokrájíme podle toho, jak je máme velké: na půlky, čtvrtky nebo měsíčky.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájené...
více o Jednoduchá žampionová směs
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili...
více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Osmažíme na oleji na hrubo nakrájenou cibuli dozlatova, osušíme kuchyňským papírem, necháme vychladnout.
V míse promícháme všechny sypké suroviny....
více o Pivní chléb s cibulí
Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme...
více o Kuře (králík) v pikantní omáčce
Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát,...
více o Špenátové kuře (králík)
Na másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. K cibuli poté přidáme pokrájené žampiony, které necháme za občasného promíchání změknout. Pak...
více o Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
1. Prsa naklepeme, jemně osolíme, opepříme. Na prsa položíme plátek vysokoprocentní šunky, kolečko tvarůžku a prso svineme do rolády. Ovážeme nití,...
více o Kuřecí závitek s bramborama
Kuřecí maso rozklepejte a nakrájejte na kostičky. Poté smíchejte s kukuřičným škrobem a nechte odstát. (můžete přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru a 1...
více o Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Na másle (oleji) osmažíme najemno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájené uzené maso. Až je cibulka dozlatova, přihodíme na kostičky nakrájené...
více o Koprová polévka s uzeným masem
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek najemno.
Do hrnce dáme sádlo a přidáme cibuli, lehce orestujeme, přidáme česnek, který necháme jen zavonět a...
více o Smetanová dršťková polévka
Na pánvičce orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme kostku špenátu (necháme rozpustit) a jarní cibulku. Okořeníme a přidáme mléko a máslo podle...
více o Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek....
více o Pečené uzenářské ocásky
Česnek s cibulí oloupeme, pokrájíme nebo nasekáme a dáme na dno pekáče. Kuře naporcujeme na díly, osolíme a posypeme sladkou paprikou, pepřem, kari...
více o Česnekové kořeněné kuře (králík)
Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku...
více o Bůček na pivu - pikantní
Oloupanou cibuli pokrájíme na klínky a dáme smažit na rozpálenou pánev s trochou oleje. Očištěnou papriku pokrájíme na nudličky a přidáme k částečně...
více o Brambory restované nejen s cibulí
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a po stranách nařízneme, aby se nám při dušení nekroutily. Pokud máme maso, které nejde pokrájet...
více o Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Jelito pokrájíme na kolečka a rozložme na talíř. Komu by vadilo střívko, předem si jelito sloupne. Jelito opepříme, posypeme pokrájenou cibulí, pro...
více o Jelito s octem a cibulí
Očištěnou mrkev a celer pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky a zázvor s česnekem nasekáme na drobno. Vše dáme do pekáče a podlijeme troškou...
více o Pečená žebírka na zelenině
Bramborovou kaši zbylou od oběda rozmícháme v misce s 1-2 vajíčky, přidáme nastrouhaný sýr, zelené natě a sušené bylinky podle chuti, přidáme slaninu...
více o Placičky ze zbylé bramborové kaše
Maso pokrájíme na menší kousky (kostky, nudličky) okořeníme ho a dáme do misky. Pokud neobsahuje koření sůl, maso i osolíme. K masu přidáme na...
více o Hlíva s masovo-zeleninovou směsí
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do...
více o Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a z jedné strany namažte plnotučnou hořčicí. Vložte 1/4 buřtu, 1/4...
více o Hovězí ptáčky s rýží
Dáme vařit těstoviny.
Mezitím si oloupeme cibuli a dáme zesklovatět na pánev společně se slaninou. Po chvilce přidáme očištěné na kostičky nakrájené...
více o Zapečené těstoviny s mletým masem
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do...
více o Dušené mleté maso se žampióny
Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými...
více o Bylinková krkovička na černém pivu
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a...
více o Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Velké purpurové fazole namočíme den předem. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka, vařím v papiňáku cca 30 minut.
Na másle orestujeme...
více o Jarní polévka s fazolemi
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a pořádně orestujeme. Dle chuti okořeníme. Lze grilovacím kořením nebo provensálkým či adžikou, někdo...
více o Plněné taštičky z listového těsta
Do hrnce namočíme na 3 minuty rýžové nudle, které si nejlépe nalámeme na malé kousky. Poté tu samou vodu osolíme a v té samé vodě nudle vaříme 2-3...
více o Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Žebírka osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a podle chuti bylinky, které buď necháme v celku jako snítku, nebo...
více o Bylinková žebírka na pivu
Do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje si dáme vařit těstoviny (necháme je vařit tak dlouho, jak píše výrobce na obale).
Do misky přidáme...
více o Fitness špagety s hovězím masem
Do mísy dáme tvaroh, tavený sýr, cibuli na kostičky a najemno nakrájenou sterilovanou papriku.
Promícháme šlehačem a dochutíme solí a pepřem dle chuti...
více o Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Plátky masa pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme a opepříme. Uzeninu pokrájíme na kostky, kolečka nebo půlkolečka. Cibuli pokrájíme na klínky....
více o Bylinková uzenářská směs
Na pánvi rozehřejeme olej (může být i normální). Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, papriku a rozmačkaný česnek a za občasného promíchání...
více o Tortilly s fazolovou směsí
Nejprve si očistíme a nakrájíme cibuli, kterou zesklovatíme na másle. Poté očístíme a nakrájíme mrkev (krájela jsem silná kolečka či půlkolečka),...
více o Úžasný mrkvový krém
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. V tomto případě kupuji těstoviny celozrnné žitné. Scedíme a dáme do misky. Poté si uvaříme zelené fazolky v osolené...
více o Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami
Cibuli rozkrájíme najemno a zpěníme na 80 g rozpuštěného jedničkového másla. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené kedlubny a spolu s cibulkou za...
více o Kedlubnová polévka V.
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, cibuli středně. Přidáme líčka a smažíme, než se maso zatáhne, přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší...
více o Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík
//Seriálový recept na "Ohnivý kuře" - zdroj TV mini//
Na pekáč dáme spoustu najemno pokrájené cibule, zalijeme černým pivem, navrch položíme osolená...
více o "Ohnivý kuře"