Nakrájíme si cibuli na malinko větší kousky. Na pánev dáme olej a necháme rozehřát. Poté přidáme cibulku a necháme ji zlehka osmahnout.
Když nám...
více o Kuřecí se smetanou a špenátem
Nejprve si namarinujeme maso - sůl, pepř, paprika mletá sladká i pálivá, KARI, trochu česneku a upečeme v předehřáté troubě na 180°C, podlijeme a pak...
více o Rizoto ,,co dům dal"
Do hrnce si dáme olej a necháme ho rozpálit. Potom přidámé nakrájenou cibuli, pórek, mrkev, nakrájené brambory na kostičky, hrách, čočku, fazole (bílé...
více o polévka "co dům dá"
Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli se slaninou dosklovata. Ke konci také přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou čabajku. Zaprášíme...
více o Kyselica (zelňačka) s čabajkou
Cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme najemno nasekaný česnek, který necháme v cibuli jen krátce provonět a hned po něm přisypeme...
více o Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
V podstatě postupujeme jako u jakéhokoliv guláše. Filety si nakrájíme na menší kousky. Na oleji opražíme cibulku do zlatova. Dáme filety chvilku...
více o Rybí guláš
Nakrájíme hlívu na menší části. Cibuli nakrájíme na kostičky. Dáme smažit na olej. Pak vložíme hlívu necháme smažit s cibulkou pak přidáme zelí a...
více o Vege segedýn
V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujte maso. Přidejte jemně nasekanou cibuli s česnekem a pokrájenými chilli papričkami zbavenými semen.
Asi...
více o Krůtí chilli con carne
Rozehřejte lžíci oleje a orestujte jemně nasekanou cibuli. Přidejte mrkev a drcený česnek, osolte, opepřete a 2 minuty provařte. Fazole s citronovou...
více o Placičky z bílých fazolí
rách přeberte, důkladně propláchněte a namočte přes noc do vody. Ze všech surovin umíchejte marinádu. Maso osolte, opepřete a potřete olejem, naložte...
více o Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Hrášek a nakrájený celer povařte 4 minuty ve vodě, malé kostky brambor uvařte do poloměkka. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji....
více o Hrášková Frittata
Oloupané cibule pokrájíme na klínky, slaninu na nudličky či kostičky a na trošce oleje smažíme za občasného promíchání do zesklovatění cibule. Pak...
více o Fazole (nejen) se slaninou
Kuřecí srdíčka důkladně očistíme, opláchneme ve studené vodě, dáme do hrnce, osolíme, zalijeme vroucí vodou a to jen tolik, aby byla ponořená a vaříme...
více o Kuřecí srdíčka - pečená
Do hrnce dáme trochu oleje, nasypeme rýži . Osmahneme tak, aby rýže zbělala, poté zalijeme vroucí vodou z konvice. Vodu osolíme a vaříme 10 - 15 min....
více o Dobré rizoto
Dáme si vařit rýži. Mezitím si nakrájíme cibuli na nudličky a dáme na pánev osmahnout. Kuřecí maso si nakrájíme také na nudliičky, osolíme, opepříme,...
více o Rychločína
V hrnci osmahneme cibulku, a přidáme fazole v rajčatové omáčce z konzervy. Okořeníme např. chiili vločkami, granulovaným česnekem, osolíme. Přidáme...
více o Fazole z konzervy
Dáme si vařit těstoviny v osolené vodě na 15 min.
Cibulku na kostičky si osmahneme na pánvi.
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, osolíme,...
více o Kuřecí maso s těstovinami
Do hrnce dáme vařit jeden litr vody. Až začne vřít, přidáme bujon a sojové plátky. Vaříme ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté sojové maso...
více o Chutná čína ze sojového masa
Maso nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na...
více o Jehněčí tikka
Připravte marinádu. Promíchejte drcený česnek, pepř, zázvor a jogurt. Kuře rozčtvrťte, naložte do marinády a nechte alespoň 2 hodiny odležet v...
více o Kuře na pepři s rajčaty
Čočku propláchněte. Mrkev nakrájejte na kostičky, cibuli s česnekem nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte.
Vše opékejte na rozehřátém oleji, dokud...
více o Čočková polévka s kokosovým mlékem
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá,...
více o Skleničkový oběd
Cibuli nakrájejte najemno. Kapustičky nakrájejte na čtvrtiny, celer na kousky. Část másla rozpusťte ve větším hrnci a zpěňte na něm cibuli. Přidejte...
více o Krém z růžičkové kapusty
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC.
Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče...
více o Hovězí vývar
Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, osolte a opepřete, zakápněte olejem a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 180 aC, asi 30 minut.
V hrnci...
více o Zeleninový vývar
Naporcovanou slepici zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v předem rozehřáté troubě na 200 °C, asi 30 minut.
Poté maso a zeleninu opláchněte od...
více o Slepičí vývar F.O.O.D.
Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu.
Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a...
více o Uzený vývar
Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc.
Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli...
více o Beskydský králík
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous...
více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, až...
více o Kotlety plněné kysaným zelím
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného.
Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte...
více o Segedínský guláš - F.O.O.D.
Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte.
Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba...
více o Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte....
více o Sekaná s kuřecími játry
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout.
Krůtí prsa namelte najemno,...
více o Krůtí sekaná s paprikou
Na oleji orestujte jemně nasekanou cibuli, přidejte houby a nasekaný česnek, osolte, opepřete, přidejte kmín a opékejte.
Až houby změknou, přidejte...
více o Sekaná s houbami a špenátem
Na sádle orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, ještě opečte s klobásou nakrájenou na kolečka a mrkví pokrájenou na nudličky.
Nakrájejte...
více o Pekelné dršťky
Očištěné dršťky dejte vařit, po 30 minutách je sceďte, vraťte do hrnce a zalijte novou vodou. To udělejte 3x, aby se důkladně propraly.
Vařte do...
více o Dršťková polévka I.
Dáme vařit fazole ve vývaru (lépe je nechat napučet přes noc) a vaříme do změknutí.
Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat na hrubo nakrájenou...
více o Míšovy fazole v tomatu
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do růžova na rozpáleném oleji. Mrkev a tuřín okrájíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Zeleninu krátce...
více o Farmářská polévka
Množství kuskusu v poměru k hotové špenátové směsi záleží čistě na každém individuálně. Někdo má rád kuskus sušší, jiný zase krémovější, takže se při...
více o Špenátový kuskus
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu.
Po 30 minutách přidejte na kostičky...
více o Ukrajinský boršč
Příprava
Cibulku na jemno
Česnek rozdrtit a nakrájet
Petrželku nakrájet na jemno
Postup
Olivový olej zahřát, přidat cibuli, za cca 2 minuty česnek,...
více o Pasta s tuňákem a černými olivami
Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji. Vyjměte a dejte stranou. Do hrnce vsypte slaninu a orestujte. Přidejte mrkev...
více o MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
Maso zalijte asi 2,5 l vody.
Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu....
více o Česnečka s hovězím
Smíchejte sůl, pepř, cukr, hořčičné semínko, bobkový list, nové koření, koriandr a sušený česnek. Pokud nemáte sušený, použijte třený čerstvý česnek....
více o Vepřová panenka s cibulí a jablky
1, Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak i rajče, papriku si nakrájíme na kostičky a cibuli na tenké proužky, pokud chceme,...
více o brambory v alobalu se zakysanou smetanou
Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky, osolte a zakápněte 2 lžičkami medu.
Poté přidejte na plátky nakrájené okurky, na nudličky nakrájenou 1 snítku...
více o Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
V hrnci rozpalte 4 lžíce oleje.
Maso nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a ze všech stran je opečte, aby se dobře zatáhlo.
Přihoďte na...
více o Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
1. Nakrájíme si cuketu, lilek, dýni a rajčátka na stejně velká kolečka (já to dělám pomocí ručního kráječe) a necháme si stranou.
2.Na rozpálenou...
více o Zeleninové ratatouille