Housky nakrájíme na plátky a pak na kostičky, svařeným mlékem přelijeme.
Cibuli oloupeme a nasekáme, v pánvi rozpálíme máslo a cibuli v něm necháme...
více o Houskové knedliky II.
Bílé zelí nakrouháme nadrobno, propláchneme a necháme dobře okapat, cibule nakrájíme na kostičky.
Sádlo rozehřejeme a cibuli na něm osmahneme, potom...
více o Tyrolské nudle se zelím
Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček.
Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje...
více o Nakládané zelí
Cibuli nakrájíme na proužky, polovinu usmažíme dozlatova na oleji a zalijeme vodou, přidáme zbytek cibule, bujón, koření a dochutíme vegetou. Vaříme,...
více o Cibulačka se sýrem II.
Žebírka nasekáme na kousky, opereme, krátce orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel, na kostičky nakrájenou cibuli a...
více o Jehněčí žebírka na majoránce
Česnek s cibulí krátce osmahneme na olivovém oleji, vložíme do mísy, přidáme namočenou a posléze vymačkanou žemli, mleté maso, protlak, olivy, papriky...
více o sekaná s olivami
Kuře omyjeme, naporcujeme na menší kousky. S octem rozmixujeme cibuli, stroužky česneku, naředíme trošku vodou a olejem a přidáme všehno koření. Do...
více o Perské kuře
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, okořeníme částí koření a opečeme na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, cibuli nahrubo, oloupaná...
více o Kuře v jogurtu III.
Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve...
více o Játra po tyrolsku
Na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou cibuli se salámem. Přidáme zelí, česnek a dochutíme solí a pepřem. Těstoviny uvaříme v osolené vodě do...
více o Těstoviny se zelím - kysaným
Na oleji restujeme nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Zpěníme kari a přidáme nahrubo nakrájené zelí. Ochutíme vegetou, krátce podusíme a zjemníme...
více o Těstoviny se zelím III.
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku....
více o Cikánský guláš III.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Na něj vsypeme kolečka cibule, mleté maso, rajčatový protlak a vše mírně...
více o Fazolová s mletým masem
Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Když zesklovatí, přidáme nastrouhaný celer a zalijeme vodou. Vaříme dokud celer nezměkne. Pak přidáme...
více o Celerová polévka VI.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme hrubě posekané škvarky nebo maso. Odstavíme, přidáme předem uvařené kroupy, krevní tučnici,...
více o Krvavý prejt
Zelné listy omyjeme a spaříme vařící vodou, necháme okapat.
Orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso, sůl, pepř a rajský protlak. Rýži...
více o Cikánovo zelné závitky
Pekáč vymastíme sádlem, nakrájíme brambory na plátky, posolíme, okořeníme, přidáme vegetu, na plátky nakrájený česnek a posypeme kmínem
Na takto...
více o Cikánovo žebírko s plackami
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali, smícháme se solí, pepřem nastrouhanou nivou, kysanou smetanou, spařenými rajčaty,...
více o Plněné brambory IV.
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali z brambor, smícháme se solí, pepřem, 20% nastrouhaným sýrem, jogurtem, spařenými...
více o Plněné brambory I.
Brambory uvaříme a vychladlé nastrouháme na hrubém struhadle. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme rozmačkaný česnek, nastrouhané...
více o Bramborový prejt
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme na kostky nakrájené rohlíky a společně osmažíme. Přendáme do mísy, zalijeme mlékem, ve kterém jsme...
více o knedlíky slaninové
Do teplého mléka vmícháme rozdrobené kvasnice a necháme v teple kynout. Potom zpracujeme s vlažnými nastrouhanými brambory, moukou prosátou se solí,...
více o Bramborové langoše II.
Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa...
více o italské masové knedlíčky
Připravujeme ve větší pánvi nebo kastrolu. Na tuku zpěníme cibuli, opečeme na kostičky nakrájený kabanos, přidáme na nudličky nakrájené zelí, kmín a...
více o Zelí ala čína
Pekáč vymažeme a na dně vytvoříme vrstvu z brambor pokrájených na plátky – použijeme asi polovinu všech brambor. Osolíme, přidáme nakrájenou cibuli,...
více o Zapečené brambory s uzeným masem
Oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky. Cibuli nakrájíme najemno a nivu na kostičky.
Vezmeme zapékací mísu a na dno nalijeme melinko oleje. Poté...
více o Zapékané brambory s cibulí
Makrelu pečlivě vykostíme a umeleme. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou makrelu, nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a kapary.
Pomazánku...
více o pomazánka z makrely - francouzská
Perlu utřeme do pěny, přidáme jemně nastrouhaný sýr, sardinky bez oleje, jemně nakrájenou cibulku, osolíme, přidáme citronovou šťávu a důkladně...
více o pomazánka z olejovek se sýrem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými...
více o Pomazánka z uzené makrely
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme ze všech stran, případně použijeme vařené maso z polévky.
Maso rozmixujeme s cibulí, osolíme, opepříme a...
více o pomazánka - z krůtího masa
8 větších syrových brambor umeleme na masovém strojku, vodu nesléváme. Přidáme vejce, trochu soli, polohrubé mouky tolik, aby těsto bylo hustější, ne...
více o halušky s pomazánkou z brynzy
Aspik: Sůl rozpustíme ve vodě, přidáme koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříme. Roztok vychladíme asi na 60°C a rozpustíme v něm želatinu...
více o aspik - základní recept
Na 2/3 dávky tuku zpěníme usekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme. opepříme a povaříme. Na zbytku tuku osmahneme...
více o česneková omáčka k vařenému masu
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, šunku, přilijeme víno a vaříme z...
více o Jalovcová omáčka k divočině
Uvařené brambory sloupneme a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku, cibuli, bazalku a vejce natvrdo a vše promícháme s bramborami. Přidáme omyté...
více o bramborový salát italský s kapari
Ve slané vodě s kmínem uvaříme čisté brambory i se slupkou. Nepřevařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, ještě vlažné smícháme s cibulí...
více o bramborový salát bavorský
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme na pánvi, škvarečky vyjmeme a na tuku zesklovatíme nakrájenou cibuli. Do mixéru dáme kousky krůtího masa,...
více o paštika z pečeného masa
Zvěřinové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na oleji, přidáme maso, sůl, část koření a podusíme ve vlastní šťávě....
více o paštika z divočiny
Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Očistíme a omyjeme mrkve, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. Králičí maso...
více o králičí paštika
Špekacky oloupeme, a nakrojime (pak neco -cibuli, papriku- dame
dovnitr). Rozrojime v pulce podelne a skladame do sklenice.
Prokladame na kruhy...
více o Utopenci VI.
Dáme vařit brambory a než se uvaří připravíme si náplně do šátečků.
Smícháme brynzu s bílým pepřem, osmahneme uzené nakrájené na kostičky, na...
více o bramborové šátečky
Zdravé kapustové listy omyjeme a necháme asi 3-5 minut povařit ve slané vodě.
Připravíme si masovou náplň (mleté maso, rýže, drcený česnek, strouhaná...
více o kapustové závitky IV.
Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže...
více o Světlá tlačenka
Srdíčka rozřízneme na polovinu a opláchneme, vložíme do vařící vody s přidáním soli a cibule a 10 minut srdce vaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a...
více o srdce na divoko
Játra nakrájíme asi na 1cm silné plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, petrželku a mícháme...
více o játra na víně II.
Klobouky hub potřeme česnekem se solí a obalíme v mouce.
Cibuli na hrubá kolečka zpěníme na omastku a vyjmeme. Místo ní vložíme houby a dozlatova...
více o houby na česneku
1. Listové těsto rozmrazíme. Rozšleháme 1 vejce.
2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno nakrájíme a na rozehřátém másle osmahneme...
více o houbové pirohy
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k...
více o chobotnice po řecku