Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub. Houby nasekáme nadrobno a přidáme k vývaru....
více o Krkonošské kyselo
V pátek dej do džberu tři litry vody teplé 37°C. Ve vodě rozdělej kvásek a přimíchej k tomu žitnou mouku, až vznikne hustá kaše. Lze přimíchat též...
více o Finský žitný chléb
Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem...
více o Kváskový chleba základní
Vypracujeme těsto, necháme kynout cca 20 minut, pak znovu pořádně prohněteme. Dáme do máslem vymazané formy (třeba chlebíčková). Mikrotenový pytlík ...
více o Domácí vícezrnný chléb