Do vody dáme vařit na kousky nakrájený chléb, když přejde varem a je dost rozmočený, tak ho prolisujeme, přidáme dle chuti majoránku a ještě chvíli...
více o Chlebová polévka mojí mámy - rychlá a levná
Z každého krajíce vykrojíme střídku tak, aby kůrka měla šířku asi 1 cm a zůstala vcelku. Střídku natřeme paštikou. Kůrku dáme na pánev na horký olej,...
více o Tajemný chléb
Na pánvi rozpálíme olej, vejce rozkloktáme v hlubokém talíři, osolíme a z obou stran v nich rychle námáčíme přepůlené plátky chleba. Ihned smažíme do...
více o Chléb ve vajíčku
Vezmeme krajíc chleba. Vykrojíme vnitřek tak , abychom ho neporušili. Kůrku položíme na rozpálený olej a vsypeme dovnitř nakrájenou cibulku, kousky...
více o Námořnický chleba (topinka s náplní)
Krajíc chleba namažeme máslem, poklademe nastrouhaným jablkem, pocukrujeme a posypeme skořicí dle chuti (můžeme jablko, cukr a skořici smíchat v misce...
více o Kanadský chlebíček
Ovesné vločky spaříme ve slané vodě, po vychladnutí zamicháme vejce, přidáme strouhaný sýr, sůl, maggi, majoránku, uzeninu a mouku. Celé to pomícháme...
více o Ovesné karbenátky
Připravíme si světlou máslovou zásmažku, kterou zalejeme vodou, přidáme masox, apetito provaříme a dochutíme vegetou.
Na oleji opečeme na kostečky...
více o Polévka z Apetita
Osmažíme 4-5 krajíců chleba dozlatova. Celé je pak zlehka načesnekujeme a odložíme na papírové ubrousky zchladnout.
Vychladlé nakrájíme na kostky (tak...
více o Něco pro návštěvu
Chléb nakrájíme na plátky (celé, ne půlky) v chlebu vyřízneme střed, na který namažeme játrovou paštiku v silné vrstvě.
Okraj - kůrku opečeme na oleji...
více o Topinka Arnošta z Pardubic
Na biftek použijeme stejné ingredience jako na Tatarský biftek ze svíčkové, pouze místo masa dáme vařenou na drobno nastrouhanou bramboru....
více o Tatarský biftek z brambor
Chleba, točeňák, cibuli pokrájíme na kostky. Chlebem vyložíme spodní část zapékací misky. Na omastku necháme zpěnit cibulku, posléze přidáme točeňák,...
více o Chlebodědek
Z krajíce chleba - může být i starší, vykrojíme střed tak, aby obvod s kůrkou zůstal asi 1 cm silný. Dáme na rozpálený olej, doprostřed rozklepneme...
více o Rychlá svačina
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, mírně potřemě hořčicí a poklademe nudličkami klobásky, okurky, slaniny, špeku, cibule a kůrky z chleba....
více o Španělské ptáčky po moravsku
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na sádle mírně osmažíme nakrájenou cibuli a opečeme plátky roštěnky dost...
více o Roštěnky na hořčici
Máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme ořechy, strouhaný chleba, ktery jsme chvili před tím navlhčili rumem, sníh z bílků a nastrouhaný kousek čokolády...
více o Černoušek
Očištěnou zeleninu na jemno nastrouháme. Rovněž sýr. Česnek prolisujeme a cibulku nakrájíme velmi na jemno. Ořech buď najemno nasekáme nebo pomeleme....
více o Falešný tatarák
Chleba rozkrájíme na kostičky, párek na kolečka, cibuli nadrobno a Hermelín na tenké plátky. Chleba opékáme na tuku, nejlépe v teflonovém kastrole,...
více o Hladový dorostenec
Krajíce chleba rozpůlíme a do každého vykrojíme kolečko (vykrajovátkem na linecká kolečka), vložíme tvarůžek a z obou stran přiklopíme kolečkem salámu...
více o Tvarůžky trochu jinak
Zeleninu předvaříme ve vroucí osolené vodě, naskládáme do vymaštěné zapékací nádoby a pokryjeme plátky sýra. Dáme zapéct. Podáváme s chlebem....
více o Zapečená zelenina II.
Všechnu cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, dáme na rozpálené sádlo a osmažíme dozlatova.
Přidáme mouku, kmin, orestujeme a zalejeme...
více o Česká cibulačka
Krajíce chleba nakrájíme na půlky, namažeme každý z jedné strany sýrem a na pomazané strany dáme salám a přiložíme další kus chleba, který také...
více o Chléb pro rychlé pohoštění
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s...
více o Sauerbraten
Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to nasypeme...
více o Chlebovník
Do studené vody dáme vařit maso, aby vývar byl silný. Pak maso vyjmeme, do vývaru dáme utřený česnek se solí a koření, přidáme na proužky nakrájenou...
více o Česneková polévka III.
Chleba opečeme v topinkovači, osolíme, očesnekujeme, poklademe tenkými plátky rajčete, které můžeme také trošku přisolit, posypeme čerstvě pomletým...
více o Topinky s rajčaty
Sojové kostky přelijeme vařícím bujonem z 0,25 dl vody a necháme odležet.
Na sádle opečeme kostky dočevena a přidáme nadrobno krájenou cibuli, osolíme...
více o Sojové kostky na kmínu a pivu
Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme...
více o Vepřový guláš na pivě
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, přidáme celá vejce, nepatrně osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku - asi 1 velkou lžíci, mléko a strouhanku...
více o Karbanátky z nivy
Tavený sýr, utřený česnek a pepř zpracujeme do pomazánky. Pomazánku mažeme na jednotlivé krajíce chleba. Chleba obalíme v rozkvedlaném osoleném...
více o Mňam topinky
Vodu uvedeme do varu, přidáme bujón, oloupanou rozkrájenou cibuli a plátky česneku a asi 10 minut vaříme. Přidáme chleba a dle chuti - asi 2 lžíce...
více o Chlebová smetanová polévka
Česnek oloupeme, stroužky podélně rozpůlíme a podusíme na dvou lžících oleje. Přidáme bílý chléb, vodu, mléko, bobkový list a povaříme asi 15 minut....
více o Česneková polévka s paprikou
Větší houby nakrájíme na čtvrtky, malé necháme vcelku. Takto připravené houby vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Po té vyndáme,...
více o Houbový ovar
Chleba "natrháme" na menší kousky i s kůrkou, dáme do vody vařit, osolíme a okmínujeme. Můžeme podle chuti přidat rozmačkaný česnek. Necháme povařit....
více o Chlebová polévka II.
Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme s míchanými osolenými houbami. Přitiskneme k sobě, namočíme ve...
více o Chudí rytíři s houbami
Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,...
více o Vepřové maso na kmínu a pivu
Vařená vejce nastrouháme na struhadle na jemno. Mezitím si na pánvi opečeme na oleji chleba až zezlátne, posolíme, potřeme česnekem a namažeme taveným...
více o Topinky s vejcem
Vařená vejce nastrouháme na struhadle na jemno. Mezitím si na pánvi opečeme na oleji chleba až zezlátne, posolíme, potřeme česnekem a namažeme taveným...
více o Topinky s vejcem II.
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a spolu s nadrobno krájenou cibulí a pórkem na kolečka osmahneme na oleji. Potom podlijeme, přidáme zbytek...
více o Kari kotlík
Na třech lžících másla necháme zrůžovět nakrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a vše ještě krátce osmahneme.
Potom podlijeme vývarem,...
více o Polívčička pro skřítky
Česnek rozetřeme se solí a dobře promícháme se sýry a zakysanou smetanou. Ochutíme pepřem a zatím odložíme. Cibulovou nať nebo pažitku nadrobno...
více o Topinky
Na špejli střídavě napichujeme kostičky chleba, kolečka špekáčků a cibuli. Z vajec, mléka a mouky umícháme těstíčko, ve kterém špízy namáčíme a...
více o Teplé chlebové špízy
Z krajíce chleba okrájíme kůrky lehce opečeme jako topinku, pokapeme z obou stran maggi, potřeme hořčicí a posypeme cibullkou na to položíme volské...
více o Chlebový beefsteak
Nakrájíme chléb na krajíce a opečeme v topinkovači nebo na plotně do světlehněda. Předem si připravíme do kastrůlku vroucí vodu, současně jemně...
více o Spařované topinky s česnekem
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji dohněda, přidáme kmín a rajčatový protlak a restujeme základ. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a...
více o Haškův guláš
Z krajíce chleba opatrně vyřízneme střídku, dáme pozor, aby zůstala neporušena. Kůru vložíme do rozehřátého oleje, vklepneme do ní vejce, osolíme a...
více o Volské topinky
Chléb nakrájíme na kostičky, necháme oschnout, osolíme a v míse smícháme s moukou a práškem do pečiva. Zalijeme vlažnou vodou a vypracujeme vláčné...
více o Chlebové knedlíky
Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou...
více o Babiččina česnečka
Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme...
více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami
V kotlíku rozehřejeme olej, zesklovatíme na něm cibulku a nakrájený česnek. Pak přidáme na kostičky pokrájený chleba, osolíme a zahustíme...
více o Šumavská specialita
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a...
více o Gazpacho andaluz