Cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičky cca na 3 mm plátky, zelí nakrájíme na kousíčky. Na vyšší pánvi - může být WOK - rozpustíme máslo, přidáme...
více o Argument pro ředkvičky
Polévka vznikla "z nouze" dnes, na základě naší oblíbené cibulačky, jen vylepšené o tvarůžek. Vařím "dle oka" a fantazie a proto zadat přesné míry je...
více o Tvarůžková cibulačka
V míse smícháme 6 ručně rozmíchaných vajec, nastrouhaný eidam, špetku soli, chilli, trochu papriky, propasírovaný česnek, pepř a na jemno nakrájený...
více o Vycourané chleby po jihočesku
Krajíc chleba natřeme hořčicí, položíme na něj salám a sýr. Druhý krajíc položíme na sýr a salám.
Sepneme párátkem, obalíme v trojobalu a smažíme v...
více o Rychlá večeře V.
Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších stroužků),...
více o Česnečka pro chlapy
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, Solamyl, mléko, vejce, sůl. Těsto nesmí být husté jako na normální knedlíky, když je, přilijeme trochu...
více o Bezlepkové houskové knedlíky
Osmažíme topinky po obou stranách, potřeme česnekem a potřeme rovnoměrnou vrstvou sirupu z cukrové řepy, který se na teplých topinkách pěkně "rozlije"...
více o Labužnický topinkový dezert
Vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme, nalijeme je na rozehřátou pánev, do nich poskládáme kolečka rajčat a usmažíme omeletu.
Tu pak rozdělíme na 4...
více o Dědovy topinky
Tvarůžek nastrouháme a smícháme s rozšlehaným vejcem, strouhankou a solí. Nalijeme na rozpálenou pánev s olejem a z obou stran osmažíme. Placku...
více o Olomoucké smaženky
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na plátky nakrájené maso, okmínujeme, osolíme, opepříme a necháme asi minutu restovat. Nalijeme horký...
více o Chlapské vepřové
Do vody dáme na kostky nakrájený chléb a vaříme se solí, kmínem, kořenovou zeleninou a předem namočenými houbami. Na pánvičce necháme zesklovatět...
více o Kyselo (polévka)
Krajíce chleba lehce namažeme máslem, naskládáme na plech, posypeme strouhaným sýrem, najemno nakrájenou cibulkou a posypeme mletou sladkou paprikou....
více o Topinky z trouby
Na večírky v letních měsících běžně připravuji pro zpestření.
Krajíc chleba namažu máslem, trochu posolím. Poté ho nakrájím na menší kousky, tak na...
více o Sedmikráskový chlebík
Tvarůžky a salám nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nahrubo nastrouháme, přidáme syrová vejce, promícháme a dochutíme. Se solí opatrně. Krajíčky chleba...
více o Tvarůžkové chleby
Kuře očistíme, a položíme na alobal. Chléb nakrájíme na krajíce a obložíme slaninou. Grilovací koření rozmísíme s půl deci oleje.
Kofolu nalijeme do 4...
více o Kuře k sežrání
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak kdo má rád.
Z chleba odkrojíme...
více o Chalupářský chléb
Na velké pánvičce nejlépe s pokličkou osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme nakrájené papriky na kostičky. Necháme chvíli dusit a tak za 2-3...
více o Rofus aneb lečo trochu jinak
Nejedná se o recept, spíš o zabavení dětí. Pokud se doma nudí, dejte jim patku chleba, nejlépe z veky asi 6 cm vysokou, kterou rozříznete na 2 kusy a...
více o Strašidýlka
Krajíce chleba opečeme po obou stranách na oleji do křupava. Silněji je namažeme sýrem, pokryjeme kolečky cibule a zasypeme kari kořením - nešetříme....
více o Indické topinky
Jemně nakrájenou cibuli smícháme s kečupem, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem. Opečeme chleba(housku) a dáme na ně směs. Přidáme osmažená kolečka...
více o Mexický předkrm
Podle vlastních zvyklostí připravíme topinky (někdo dělá na oleji, někdo na sádle, já na másle). Očesnekujeme, posypeme cibulí, poklademe olomouckými...
více o Kovářská topinka
Na oleji orestujeme cibuli, do ní přidáme na kostky nakrájený dietní salám a nakrájené žampiony a spolu orestujeme. Přidáme kečup a mícháme. Ochutíme...
více o Zapékané pizza topinky
Hermelíny nakrájím na kostičky cca 1x1 cm, česnek na tenoulinké plátečky. Do zavařovacích skleniček dám na dno plátky česneku, hermelín (tak 2-3...
více o Náš nej nakládaný hermelín
V kastrůlku rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem s pivem, vaříme za stálého šlehání až...
více o Pikantní "modrá" pomazánka
Slaninu rozškvaříme na oleji. Vodu s kořením a octem povaříme, přecedíme, přilejeme smetanu, převaříme a přidáme rozškvařenou slaninu a prolisovaný...
více o Rychlá salátová polévka
V topinkovači (nebo na pánvi) připravíme topinky, potřeme česnekem a pokryjeme plátkem šunkového salámu. Mezitím připravíme míchaná vejce (na...
více o Pepeho topinky
Na prut napíchneme nejprve klobásu, na ni hranolek slaniny a nakonec cibuli. V průběhu opékání občas postavíme prut na jeden z krajíců a zachycujeme...
více o Živáňská na prutu
Dáme vařit vodu - a jednu porci asi 3 dl, do vody přisypeme kmín a chvíli povaříme. Než se nám povaří kmín, tak každému do polévkového talíře...
více o Oukrop
Játra nakrájíme na 0,5-1 cm plátky. Poprášíme paprikou, kořením a sušenou kořenovou zeleninou. Cibulku nakrájíme na kolečka. Jednu část opražíme na...
více o Modranská játra
Krajíčky chleba rozkrojíme napůl a z jedné strany pomažeme játrovou zavářkou (polotovar na játrové knedlíčky), do které jsme rozmíchali jedno vejce,...
více o Rychlomňamka
Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme. V této směsi obalíme silnější nudle špeku a prošpikujeme jimi hovězí maso. V kastrole rozehřejeme máslo a...
více o Hovězí na pivu - recept z 18.st.
Vezmeme chléb, od kterého od straníme kůrku tak, aby vznikl kulatý dort, který rozkrojíme na tři části. Jeden plátek namažeme šunkovou pomazánkou, pak...
více o Chlebový dort II.
Zapékací misku vymažeme tuhým máslem. Filety lososa lehce posolíme a pokapeme citronem. Vložíme do zapékací misky. Do hluboké misky rozdrobíme chleba,...
více o Losos s krustou
Z nastrouhaného chleba, mouky, cukru, vajec a mléka vypracujeme vláčné těsto, ze kterého lžící klademe na vymazaný plech malé kopečky, do kterých...
více o Chlebové koláčky
Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka, cibuli a dáme na rozehřátou pánev. Mícháme a restujeme chvíli a trochu podlijeme a mícháme, až do sklovata...
více o Smaženice z ředkviček
Z krajíců chleba vykrojíme střed a odložíme. Kůrky, které nesmíme přeříznout dáme na rozpálený olej, vznikne jakýsi rámeček, do kterého rozklepneme...
více o Babiččin košíček - Pepíček
Hrnečky silně vymažeme máslem na dno poklademe ne moc rozmočený chléb - necháme ho jen lehce nasát mléko a silně ho stlačíme. Na něj přijde vrstva...
více o Fofr véča
Z upečeného bůčku odstraníme kůrku. Poté bůček pomeleme nebo rozmixujeme.
Přidáme sýr, cibuli, hořčici, sůl a pepř a nakonec opatrně vmícháme vejce...
více o Bůčková chuťová pomazánka
Severská kuchyně, snad kromě té švédské, výrazně nevyniká mezi evropskými gurmánskými mocnostmi, ale i zde občas nalezneme pravé perly kulinářství......
více o Kalakukko
Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátek chleba jako topinku. Osušíme ubrouskem, osolíme a potřeme česnekem podle chuti. Čím víc, tím líp. Potom na...
více o Šumavská topinka
Na oleji osmažíme cibulku, párky, houby a zasypeme červenou paprikou. Přilijeme vodu a přidáme na kousky nalámaný chléb (může být i starší nebo...
více o Rychlá chlebová polévka
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru....
více o Šťavnaté karbanátky
Nastrouhaný sýr smícháme s pivem tak, abychom dostali hustější kaši. Přidáme papriku, osolíme, opepříme. Na krajíce chleba položíme plátky šunky,...
více o Pivní chléb II.
Ředkvičky nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka (podle velikosti) a krátce osmahneme na másle. Poté přidáme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky a orestujeme...
více o Ředkvičková polévka
Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a chléb, osolíme a zalijeme vodou.
Vaříme, dokud se nám chléb...
více o Prababiččina polévka
Očistěné, na kousky nakrájené houby podlijeme studenou vodou a necháme vydusit. Do hub přidáme sůl, kmín, pepř, najemno nakrájenou cibuli, sádlo....
více o Zapékané houbové topinky
Krajíce chleba (nejlépe z veky) pomažeme máslem a na každý položíme plátek (plátky) šunky, tak, aby krajíc byl pokrytý. Šunku polijeme jemnou...
více o Strammer Max - snídaně
Maso pomeleme nebo nakrájíme na malé kostičky a podusíme na oleji s cibulí do měkka. Ochutíme vegetou. Špenát podusíme, přidáme mléko nebo smetanu,...
více o Špenát trošku jinak
Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi...
více o Zlínské kyselo