Fazole uvaříme v osolené vodě. V kastrolu nebo v pánvi WOK osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku, chilli (podle chuti, jak kdo rád ostré),...
více o Mexické fazole III.
Tuto směs natřeme na jednu stranu chleba, obalíme ve strouhance, totéž uděláme s druhou stranou a opečeme na oleji do zlatova. Potřeme hořcicí,...
více o Topinky Pavlína
Ledvinky očistíme od tuků a močovodů, na okrajích nařízneme (jako roštěnky) a několikrát vypereme ve studené vodě. Pokud máme čas, dáme je, nejlépe...
více o Rychlé pikantní ledvinky
V kastrolu rozehřejeme olej, nasypeme 3 drobně nakrájené červené cibule a 4 stroužky česneku na plátky. Chvilku restujeme, a pak přidáme červenou...
více o Tofu na mexický zpusob
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Napichujeme je střídavě s kolečky klobásy. Špízy na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme...
více o Divoký špíz
Vejce smícháme se sójovou omáčkou a dobře rozmícháme. Krevety posypeme špetkou koření, polijeme vínem a na kolečka nakrájené cibuli osmahneme. Po 1...
více o Rýže na kantonský způsob
Bramboráky připravíme dle vlastního receptu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a osmažíme. Osolíme, okořeníme a...
více o Bramborák "Rodeo"
Filety z pangase nakrájíme na kostky asi 5 cm, osolíme a obalujeme v těstíčku. Poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje.
Těstíčko: prosejeme...
více o Pangas v těstíčku
Těsto: z uvedených surovin zpracujeme těsto, které je trochu řidší než na klasické buchty. Necháme 1/2-3/4 hod kynout. Vykynuté těsto roztáhneme na...
více o Pizza trochu jinak od Šimajdy
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj krevety, osolíme a smažíme po všech stranách, přidáme...
více o Nejlepší těstoviny s krevetami
Cuketu nastrouháme na hrubo, sádlo s cibulí zpěníme a přidáme vše mimo protlaku. Vaříme 20 minut, mícháme a pak přidáme protlak. Vaříme ještě 5 minut....
více o Pasta na topinky
Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a...
více o Pikantní nakládaný hermelín II.
Maso nakrájíme na kousky či nudličky - dle libosti, přidáme cca 4 lžíce jemného kečupu, 2 lžíce ostého kečupu, přisypeme kukuřici, pepř a sůl po 1/4...
více o Con carne kuřecí kotlík
Špagety uvaříme. Na rozpálenou pánev vyklopíme konzervu, zalijeme kečupem, zasypeme oregánem, opepříme. Vaříme dokud se maso nerozdělí na malé...
více o Chutné rychlé špagety
Karé nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme kraje, osolíme, opeříme, a zprudka opečeme na pánvi po obou stranách. Maso uložíme v teple a do výpeku...
více o Krakonošův oheň II.
Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka. Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si...
více o Dorovod
Tvaroh, romadur a máslo umícháme s pivem dohladka, osolíme, okořeníme a přidáme jemně nakrájenou cibuli.
Pomazánka je ideální i na topinky....
více o Pivní pomazánka
Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, jež částečně zasahují i maso. Máslo a koření pečlivě promýcháme aby vznikla...
více o Satanova kuřecí stehýnka
V širokém hrnci na tuku smažíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené a okořeněné kuř. maso, chvíli smažíme, poté přidáme 3/4...
více o Mexiko po mém
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku,...
více o Mikulovské žebírko
Předehřejte troubu. Prsa osolte a okořeňte chilli. Maso z obou stran krátce opečte na pánvi vytřené olejem. Zalijte sojovou omáčkou. Maso zabalte do...
více o Tortily s kuřecím masem a burskou salsou
Romadúr nastrouháme a utřeme s taveným sýrem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a koření, dobře promícháme. Vložíme do sklenice, zalijeme pivem a...
více o Nakládaný Romadúr
Vše nakrájíme na nudličky nebo nahrubo nastrouháme, přidáme ostatní přísady, ochutnáme a dochutíme. Necháme odležet v chladu.
Podáváme třeba s tmavým...
více o Pikantní salát z trvanlivého salámu
Z vody, soli, cukru a octu svaříme nálev a necháme vychladit.
Patizony oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na dno 0,7 l skleničky dáme, jeden bobkový...
více o Patizony jako okurky
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka - pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si...
více o Pytlácká topinka
Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou. Do pánve přidáme máslo až se...
více o Vepřové medailonky na medu
Z přísad vymícháme marinádu. Maso nakrájíme na kostky a marinujeme 1-2 hodiny. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a na jehly napichujeme střídavě...
více o Krůtí špízy
Dáme vařit rýži (já použil trojbarevnou - chutná i hezká napohled). Rajčata nařízneme křížem a spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky....
více o Mexické rizoto s ananasem
Hermelíny rozkrojíme na dvě tenší kolečka a potřeme směsí z mleté chili, česneku a bylinek. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Nejprve na dno sklenice...
více o Nakládaný hermelín VI.
Rozehřejeme olej na pánvi, osmahneme maso, přidáme sůl, pepř. Přidáme drcená rajčata a 2 min. podusíme. Přidáme kečup, chilli a ještě 2 min. dusíme....
více o Čertovy brambory
Bůček nakrájíme na menší kousky, smícháme s kořením, česnekem, vejci, soli. Dobře promícháme, natlačíme do tlačenkového nebo salámového sáčku a pevně...
více o Bůčkový chilli salám "Mortadela"
Nakrájíme si cibuli, slaninu a papriku na stejně velké kostky. Na pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme slaninu. Když je vše osmažené, přidáme papriku a...
více o Mexické fazole na slanině
Maso nakrájíme na nudličky, obalíme v solamylu a necháme chvíli uležet (stačí 10-20 minut). Maso zprudka opečeme na oleji, zalijeme omáčkou (soj....
více o Kuře kung-pao IV.
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, ten nadrobno, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile zhnědnou, přidáme...
více o Mexická kuřecí jatýrka
Na pánev dáme trochu oleje a necháme ho rozpálit. Pak přidáme na hranolky nakrájené maso a zarestujeme až zbělá. Potom přidáme na kolečka pokrájený...
více o Hranolky na chilli
Uvařím čočku, v papiňáku je to za 20 minut, současně zvlášť uvařím rýži. Pak na oleji usmažím na jemno nakrájenou cibulku, přidám uvařenou čočku,...
více o Čočka s rýží - ostrá
V míse smícháme 6 ručně rozmíchaných vajec, nastrouhaný eidam, špetku soli, chilli, trochu papriky, propasírovaný česnek, pepř a na jemno nakrájený...
více o Vycourané chleby po jihočesku
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (asi o hraně 1 cm) dáme do mísy, zasypeme solamylem tak, aby se kuřecí maso pěkně obalilo. Přidáme vejce a pěkně...
více o Kung Pao
Filé okořeníme, houby očistíme a cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Na dno zap. mísy klademe střídavě. cibuli, houby, rybu a končíme cibulí a houbama....
více o Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou
Maso nakrájíme na plátky (tučné části odkrojíme, nakrájíme, vyškvaříme a použijeme místo tuku), maso osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Potom...
více o Novohradský plátek
Kuře rozdělíme podle velikosti asi na 8 dílů. Do silnostěnné nádoby dáme nakrájenou cibuli a nasucho ji smažíme až začne růžovět. Pak teprve přidáme...
více o Kuře na cibuli
Kuřecí žízky naklepeme, trošičku osolíme a orestujeme na oleji s přepušťěným máslem do zlatova. Pak je pokapeme sojovou omáčkou a posypeme mletou...
více o Indické kuře podle Carmen Mayerové
Cibulku osmahneme do zlatova, přidáme nakrájený česnek a mleté kuřecí a osmahneme. Zalijeme vývarem, chvilku podusíme, přidáme nakrájenou papriku,...
více o Chilli con carne od Camm
Masíčko dáme do mísy a smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou. Mezitím připravíme domácí marinádu, nebo jednoduše tu zakoupenou "vmasírujeme" do...
více o Skvělá letní grilovačka
Kuřecí maso nakrájené na nudličky osolíme a osmahneme s nakrájenou cibulí na oleji. Pak přidáme chilli, kmín, sojovou omáčku, rajský protlak a oregano...
více o Kuřecí prsa Cantate Napolitano
Salsa: rajčata a červenou cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme v misce s citrónovou šťávou, koriandrem a olivovým olejem a necháme odležet.
Na...
více o Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením a solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji...
více o Čevabčiči v těstíčku
Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, osolíme, dáme chilli a necháme dusit. Pokud by se to...
více o Masová směs s červeným zelím a paprikou
Brambory uvařme ve slupce do měkka, po vychladnutí nakrájíme na kostky spolu s čínským zelím.
Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a...
více o Bramborový salát pikant