Vepřovou krkovici očistěte a rozkrojte na 4 kusy hranolků o výšce cca 4cm a stejně tak široké. V misce si společně s olejem rozmíchejte koření a... více o Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Vepřové maso (kýtu) nakrájíme na kostky a dáme do větší mísy. Ve sklenici (cca 200 ml) smícháme rostlinný olej, sojovou omáčku, chilli, zázvor, pepř,... více o Pikantní vepřové kostky s čínskou zeleninou
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme koření a zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme. Směs... více o Orientální mrkvová polévka
Nakrájíme kuřecí maso na větší nudličky, posolíme, opepříme, přidáme chilli a rozdrcený česnek. Promícháme a necháme odpočívat. Pruhy masa omotáme... více o Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Přidáme pórek, mrkev a cca 2... více o Pikantní kuřecí nudličky
Do 2 l osolené vroucí vody přihodíme oloupaný česnek a 100 g těstovin, potom vaříme cca 6 minut. Mezitím nakrájíme rajče, cibuli, sladkou papriku,... více o Topinková směs
Den předem nebo alespoň 4 hodiny před vařením si namočíme fazole. Můžeme obě barvy máčet spolu, ničemu to neškodí. Nakrájíme si slaninku, klobásky,... více o Fazolová polévka pana dirigenta
Ohnivou lornu umístíme nad oheň, vložíme tuk a osmahneme na něm omytou a nakrájenou tykev na kostky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kostičky... více o Tykvový guláš z ohnivé lorny
Troubu předehřejte na 200 °C. V míse promíchejte mouku, sůl, oba prášky, cukr a chilli. Vpracujte máslo nakrájené na kousky, aby vznikla drobenka, pak... více o Sýrové bochánky
Začneme tím, že si kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Na pánev si nalijeme asi lžíci oleje a necháme řádně rozpálit. Až bude... více o Bleskové kuře
Čtvrtky kuřete si očistíme a osolíme, popř. pokud máte kuřecí prsíčka, tak nakrájet na větší kostičky a také osolíme. Přidáme postupně med, sojovou... více o Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Do hrnce se sklenkou vody dáme rýži. Zapneme na nejvyšší výkon a vaříme - postupně přiléváme vodu. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a zprudka... více o Španělské rizoto
Rozehřátou bílou čokoládu rozetřete na plech vytřený trochou tuku a nechte lehce ztuhnout. Ostrým nožem či škrabkou na zeleninu seškrábněte čokoládové... více o Pikantní orientální zmrzlina
Dýně hokkaido rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a z každé strany odřežeme několik podkůvek, zbytky čtvrtek nařežeme na drobné kostičky. V... více o Dýně hokkaido na kari
Přísady dáme do skleněné mísy. Přiléváme pivo, dokud nezískáme červenou kašovitou masu. Přidáme maso, které chceme marinovat. Důkladně jej obalíme a... více o Cillo marináda
Do misky nalijeme olej, a přidáme koření - od všeho +- jednu lžičku. Kuřecí maso si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky s olejem. Zakryjeme... více o Pikantní kuřecí nugetky
Ravioly připravte podle návodu na obalu. Na omáčku rozehřejte máslo. Zaprašte moukou, osmažte, zalijte studeným mlékem a zvolna povařte asi 15 minut.... více o Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Maso si nakrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme sůl, grilovací koření, pepř, kmín, mletou červenou papriku, vegetu, chilli koření a zalijeme... více o Gemerské tajemství
V silnostěnném hrnci rozehřejte olej, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak přidejte nadrobno nakrájenou zelenou papriku. Vše... více o Chilli s čokoládou
Do hrnce nalijte 1,5 l vody, vložte 400 g kuřecího masa (nejlépe prsa), kostku slepičího bujonu,1 cibuli, kousek pórku a osolte. Zvolna vařte do měkka... více o Ostrá polévka s paprikami
V míse promíchejte čočku, bulgur a pokrájené bylinky. Nasekaný špenát osmažte na oleji, vmíchejte nakrájená rajčata a protlak, přidejte k čočce a... více o Bat, salát ze zelené čočky
Kysané zelí vložíme do hrnce s horkou vodou a 10minut povaříme. Poté scedíme a necháme vychladnout. Na pánvi si zpěníme cibuli na sádle, přidáme na... více o Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem
Oloupané mrkve nakrájejte na větší kousky. Zázvor a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na ní zázvor a... více o Karotková polévka s limetkou a koriandrem
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Možno marinovat i kratší... více o Nakládané maso
1) Zapneme friťák. Mřížku necháme ponořenou dole. 2) Vejce rozšleháme s moukou a kořením podle chuti na kašičku hustší než jogurt. 3) Maso nakrájíme... více o Maso jako z KFC
Prolisovaný česnek smícháme s ostaními surovinami a uděláme marinádu. Maso osolíme, vložíme do misky s marinádou, promícháme tak, aby byl každý kousek... více o Maso v marinádě
1) Rozehřejeme olej v hrnci 2) Vložíme najemno nasekanou cibuli 3) Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné... více o Pikantní buřtguláš
Jednu hrušku rozpulte, polovinu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (zbylé hrušky použijete na ozdobu), cibulku nakrájejte na plátky. Několik... více o Tvarohová pomazánka Obazda s hruškami
Nakrájíme cibuli na drobné kostičky, na pánvi na oleji ji osmažíme do sklovitá, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme dle chuti a restujeme, dokud... více o Lasagne by Georgina
POZOR, TENTO RECEPT JE VELMI PÁLIVÝ!!! DOPORUČUJI JEN LIDEM, KTEŘÍ MAJÍ RÁDI HODNĚ PIKANTNÍ VĚCI!!! Chili, pálivou a sladkou papriku, mletý a celý... více o Leninovo ohnivé maso
Nejdřív nasekáme kousek cibulky na drobno a osmažíme, pak do pánve nalijeme fazole a necháme rozvařit a poté rozmačkáme, aby nakonec vznikla pevná... více o Burritos hovězí
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme odležet ideálně 1 den v lednici. Malé placičky smažíme na... více o Čínská pochoutka
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce, nechat zhruba 5min. povařit, přidat... více o Mexická dršťková polévka
Hovězí plátky nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme sojovkou, přidáme koření a rýžový ocet a necháme odpočívat, pokud možno přes noc. Ve woku... více o Hovězí chilli čína
Na oleji osmahneme zázvor, chilli a římský kmín, až přestane prskat přidáme květákové růžičky a na kostičky nakrájené brambory. Necháme smažit, než... více o "Moje" kičrí
Těsto vypracuji a nechám chvíli odpočinout. Mezitím si nakrájím cibulku a dám ji opéct na másle, přidám česnek, tak 2 stroužky, ale je to podle chuti... více o Cuketový quiche
Necháme rozpálit na pánvi olej, a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso a špekáčky na nudličky, vememe marinádu, nejlépe... více o Foppíkovy ďábelské nudličky
Do osoleného vývaru přidáme ocet, sójovou omáčku, chilli, nadrobno nakrájený pórek a na plátky nakrájená kuřecí prsa (která jsme vyndavi z původně... více o Ostrá kyselá slepičí polévka
Na oleji zpěníme třený česnek a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, protlak a koření a lehce zředíme vodou (1-2 dcl)... více o Chilli omáčka II.
Brambory oloupeme, uvaříme - ne úplně doměkka a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. Na oleji zpěníme třený česnek, jemně nasekaný pórek/jarní cibulku,... více o Malajské brambory s česnekem
Nejprve připravíme omáčku. Prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Vmícháme pažitku a dochutíme solí. V lednici necháme cca 30... více o Smažené cibulové kroužky
Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, používáme i nožičku. Naložíme je do zbývajících ingrediencí, aby zmenšily svůj objem a pustily vodu. Na... více o Čínské žampiony
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na... více o Steak z roštěnce s bylinkovým máslem
Základem vývaru je kokosový džus. Do něj přidejte lžičku nadrobno nasekaného chilli, limetkové listy a rybí omáčku. „Naštěstí jsou nyní některé... více o Sea ga curry (mušle a krevety s kari salátem a uzenou makrelou)
Očištěným kotletkám nařízněte okraje, aby se při opékání nekroutily. V pánvi rozehřejte olej a kotletky z obou stran opečte dozlatova. Vyjměte, do... více o Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty obložené cibulí a rajčaty. Na... více o Falešný tatarák z uzeniny
Porci sýra rozdělíme na čtvrtinky a každý kus zabalíme do plátku šunky. Čtyři minuty zapečeme na 190 °C a podáváme na nasekaném ledovém salátu v misce... více o Mozzarelové kuličky
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme rajčata, cuketu, česnek, protlak, petrželku. Zamícháme, podlijeme trochou vody (1 dl) a necháme asi... více o Zeleninové těstoviny - bezmasé
Na marinádu smícháme šťávu z celého citronu s barbecue omáčkou a všemi sypkými přísadami. Kotlety po stranách nařízneme, potřeme marinádou a necháme v... více o Barbecue kotlety - grilované
V hrnci si osmažím mraženou zeleninu - hrášek, mrkev, kukuřice. Když to bude osmahlé (ne zcela), přidám maso. Za stáleho míchání přidám žlutou papriku... více o Mleté mexiko na smetaně