Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala...
více o fermentované zelí (a la Kimchi)
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Tekutinu zredukujte asi na poloviční...
více o Marinovaná pikantní žebra
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata. Přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku a mleté maso.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Chili con carne s kukuřicí
Kuřecí prso potřete olejem, opepřete a zasypejte mletou paprikou. Maso zprudka opečte na pořádně rozehřáté pánvi z obou stran, z každé asi 2 minuty....
více o Smažená rýže Nasi Goreng
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, orestujte cibuli, přidejte česnek a po chvíli vlijte krájená rajčata a...
více o Rychlá mexická fazolová polévka
Začněte přípravou knedlíčků. Mouku promíchejte s cukrem a lžičkou soli. V hrnku rozmíchejte droždí se lžící teplé vody a vše nalijte k mouce i s...
více o Rybí koláčky na knedlíku
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně do polévky či pod maso).
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na...
více o Plněné žampiony mletou směsí
Nudle namočte do studené vody alespoň na 30 minut. Uvařenou řepu oloupejte a rozmixujte s 1 l vody. Propasírujte přes jemný cedník. Řepovou vodu...
více o Jarní duhové závitky
Maso vybereme dle vlastní chuti (vepřové, drůbeží...), pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při...
více o Řízečky v chlebové strouhance
Vepřovou plec nakrájejte na kostky velké asi 10 x 10 cm. Osolte a opepřete. Dvě cibule a paličku česneku oloupejte a překrojte napůl. Přidejte k masu...
více o Trhané vepřové
Okurky podélně nakrájejte na dlouhé nudličky a nechte pustit vodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 minuty opékejte krevety a nakrájenou...
více o Okurkový salát se skleněnými nudlemi
Maso dejte do mísy s nadrceným česnekem, kořínky koriandru, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli i solí a vše pořádně promíchejte....
více o Kai tod taucheo
Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové...
více o Sladké kuře Dakgangjeong
Dáme vařit fazole ve vývaru (lépe je nechat napučet přes noc) a vaříme do změknutí.
Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat na hrubo nakrájenou...
více o Míšovy fazole v tomatu
Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně...
více o Grilovaná kuřecí stehna
Ingredience na marinádu smíchejte. Kuřecí prsíčko překrojte na stejně tlusté plátky a nechte marinovat alespoň 2 hodiny.
Uvařte nudle podle návodu....
více o Kuře po sečuánsku
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s...
více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které orestujeme očištěná srdíčka, přidáme papriku a protlak, krátce zarestujeme, promícháme,...
více o Papriková srdíčka
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a nastrouhaný celer s mrkví dorůžova. Pak přidáme osolené a opepřené maso na kostky pokrájené a dorestujeme...
více o Boloňský guláš na zítra
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme cibuli, ke které přidáme osmažit pokrájené maso a pokrájenou papriku. Pak zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme...
více o Tokajský guláš
Čínské nudle si připravíme podle návodu. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme ji zpěnit (připravujeme na olivovém oleji). Přidáme nasekané vlašské...
více o Čínské nudle s ořechy
Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Dýni...
více o Dýňová tortila
Na pánvi necháme vyškvařit špek, přidáme cibulku a zpěníme, přidáme strouhanou zeleninu na kostky pokrájenou slaninu a salám. Osmažíme dozlatova,...
více o Pekáček mnoha chutí, mnoha vůní
Má oblíbená variace: knedlíky okořením trochou grilovacího koření, potřu trochu máslem, ve kterém jsem utřela česnek - množství dle chuti. Kápnu...
více o Knedlíkový údiv