Knedlík si před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve., aby se nám s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho...
více o Knedlíkové nebo toustové kapsy
Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme...
více o Šťavnatá česneková kotleta
Dýni omyjeme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky (plátky), které mírně osolíme (dle slanosti slaniny) a okořeníme dle vlastní chuti pepřem, paprikou,...
více o Dýně ve slanině
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,...
více o Plněná krkovička
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a...
více o Chřest smažený v trojobalu
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a pokrájíme na cca 5-7milimetrové plátky, které ochutíme dle vlastní chuti buď kořenící směsí nebo kořením,...
více o Červená řepa v trojobalu smažená
Václavky (bedly, hlívu) očistíme, odkrájíme nohy. Vybíráme si nejlépe ploché kloboučky, které se nám budou dobře obalovat a smažit (ostatní se hodí...
více o Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Mléko si metličkou vyšleháme s moukou, solí a vejci. Směs necháme stát a odpočívat cca půl hodiny. Pak na rozpáleném oleji smažíme tenké slabé placky...
více o Palačinky se zelnou směsí
Sýry si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou šunku, papriku, pokrájenou bílou část z malých jarních cibulek, vejce,...
více o Hermelínové chleby nebo večky
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu...
více o Ossobuco s šafránovým rizotem
Na pánvi si osmahneme osolené a opepřené mleté maso.
V rendlíku na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme mletou paprikou, moukou a...
více o Gulášovka šéfkuchaře Káji
Začneme tím, že si kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme.
Na pánev si nalijeme asi lžíci oleje a necháme řádně rozpálit. Až bude...
více o Bleskové kuře
Maso použijeme dle chuti - vepřové, kuřecí(prsa), hovězí, které nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Plátky potřeme z jedné strany česnekovou...
více o Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, kterou poté zalijeme horkou vodou.Do polévky vložíme jednu celou rozkrojenou cibuli včetně šlupky ...
více o Cibulačka II
Listové těsto do tenka rozválíme, pokud možno do kruhového tvaru, dáme-li ho na pečící papír, usnadníme si práci s přenášením a vytahováním hotové...
více o Tenoučká pizza z listového těsta
Do zapékací mísy dáme 2 lžice česnekové pasty (česnek se solí a trochu sádla), 5 lžic sladkého kečupu, 1 Moravanku i s nálevem (cibulky a okurčičky...
více o Králičí stehna Moravanka
Sýt Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření, vejce a na hrubo nastrouhané...
více o Masový koláč
Maso nakrájíme na větší plátky a rozklepeme paličkou. Každý plátek lehce potřeme česnekovou pastou, popepříme, obložíme anglickou slaninou, kousky...
více o Závitky Hanácké selky
Smícháme v míse jogurt s ostatními přísadami. Rozebereme salát, propereme, natrháme na kousky a jemně vmícháme.
Vynikající s topinkou se sýrem a...
více o Salát z nouze - hlávkový s jogurtem
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu...
více o Bramboráky sváteční
Mungo naklíčíme do délky klíčku cca 1 cm, nebo použijeme hotový koupený polotovar. Opražíme nasucho sezamové semínko. Smícháme suroviny na salát,...
více o Fazole mungo s citrónem
Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou.
Na to položíme kolečko cibule a...
více o Nakládaný hermelín VIII.
Hermelíny rozkrojíme podélně. Jednu polovinu natřeme zevnitř provensálskou pastou (nebo posypem provensálským kořením), druhou natřeme česnekovou...
více o Nakládaný hermelín po provensálsku