Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky. Rozpalte hrnec... více o Zimní minestrone
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek pokrájejte na plátky, rajčata na poloviny. Jakmile začne voda na těstoviny vřít a vsypete je do... více o Toskánské těstoviny s fazolemi
Na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky namočíme do vývaru, přidáme žloutky, sekané čerstvé bylinky, majonézu, strouhaný česnek, na kostičky... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové... více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Do pevně uzavíratelné (ideálně zavařovací sklenice) dejte sýry s olivami. Rozmarýn překrojte, dobře očistěte citron a nakrájejte jej na klínky, obojí... více o Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,... více o Zapečený camembert s brusinkami
Na troše rozpuštěného sádla osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přidáme mleté maso dle vlastního výběru (já použil mletou... více o Mletá směs s fazolemi
Hermelíny podélně rozkrojíme, v řezu potřeme pastou z nadrobno nakrájených švestek, prolisovaného česneku, ořechového másla a rozmarýnu a zpět... více o Perníkový hermelín
Nejprve si připravíme smaženici: zhruba na lžíci sádla, případně nadrobno pokrájeného špeku, osmažíme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova.... více o Houbové knedlíky z rohlíků
Klobásy nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je přendáme na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk... více o Rajské fazole s uzeninou
Hrách namočte předem na cca 6 hodin do vody. Hrách slijte, zalijte čerstvou vodou, přidejte bujón a uvařte do měkka (cca 30 minut). Hrách vařte tak... více o Hrachová kaše s klobásou a kyselou okurkou
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. Ve velkém, ideálně litinovém hrnci se širokým dnem rozpalte dvě lžíce oleje, přidejte cibuli a pomalu ji na... více o Chili con carne
Mrkev dobře umyjte a podélně rozkrojte na poloviny, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a posypte římským kmínem. Rukama... více o Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme najemno nasekaný česnek, pokrájené žampiony a špetku muškátového... více o Smetanová bramboračka se žampiony
Očištěnou zeleninu nastrouháme na struhadle s velkými slzami do hrnce, přidáme máslo a osmažíme. Když se nám zelenina rozvoní, přisypeme nadrobno... více o Blesková rybí polévka
Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, zázvor nastrouhejte. Mrkev dobře umyjte a pokrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje,... více o Mrkvový krém se zázvorem a chilli
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce... více o Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Paloučky s pomazánkovým máslem dáme do misky a společně vyšleháme nebo vidličkou dobře promícháme. Dle chuti přidáme jemně nastrouhaný česnek či křen,... více o Česnekové / křenové kanapky s hroznovým vínem
Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku, lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále... více o Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně... více o Topinky s hermelínovými žampiony
Nejdříve si připravte domácí majonézu. (Případně si můžete přípravu usnadnit koupenou) Poté do mixéru dejte nakládané okurky, kapary, šalotku nebo... více o Nejlepší domácí tatarka
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme... více o Žemlové karbanátky se žampiony
Maso pokrájejte na kousky velikosti sousta, dejte do misky, přidejte po dvou lžících sójové a rybí omáčky a nechte asi 10 minut odpočinout při... více o Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli... více o Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Začněte těstem. Každých 250 ml mléka doplňte 1 větším vejcem, 100 g hladké mouky a čtvrt lžičkou soli. Nechte těsto 30 minut odležet a připravte si... více o Slaný palačinkový dort
Špek a cibuli pokrájíme nadrobno a společně osmažíme lehce dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, snítku tymiánu, drcený kmín dle chuti, promícháme a... více o Dušený květák na špeku
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Tučnější mleté maso dáme... více o Vepřová zelná roláda s omáčkou
Z čerstvého rozmarýnu a šalvěje oberte lístky, oloupejte 8 až 10 stroužků česneku, bylinky nasekejte najemno, naopak hrst loupaných pistácií nahrubo... více o Porchetta z bůčku
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, osolíme a dusíme cca 30 minut, podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Na konci... více o Krůtí kapsa se špenátem
Celer očistíme, rozpůlíme a vložíme uvařit do silného masového vývaru. Použít můžeme i celer, vařený v polévkovém vývaru, který nebudeme dále... více o Pomazánka z vařeného celeru
Rozmrazený špenát dáme na cedník a necháme okapat. Okapaný špenát dáme do misky, přidáme žloutky, česnek, drobně pokrájenou slaninu, nastrouhaný sýr a... více o Špenátové placičky, lehké jako peříčko
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Po 5 minutách přidejte najemno nasekaný česnek, zázvor a restujte další 2... více o Dýňové karí s cizrnou
Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm lístky šalvěje. Opatrně šalvěj vyndejte na papírovou utěrku a k máslu nasypte najemno nakrájenou cibuli.... více o Těstoviny s dýní a kapustou
Začněte přípravou trhaného masa. Troubu předehřejte na 200 °C. Maso nakrájejte na větší kusy. Smíchejte koření s cukrem a vetřete směs do masa.... více o Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na středně velkých slzách struhadla. Přidáme vejce, jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, koření a sůl... více o Bramboráčky s houbovou omáčkou
Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené uzené maso, drobně nasekaný česnek,... více o Kroupy s uzeným masem
Začněte přípravou masa. Kuře i cibuli pokrájejte na plátky, osolte, opepřete a obalte v koření pěti vůní. Maso rozložte na prkénko, překryjte pečicím... více o Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem
Syrečky nastrouháme do misky, na velkých slzách struhadla, nebo rozmačkáme vidličkou, pokud je máme dostatečně odleželé. Přidáme pomazánkové máslo s... více o Rychlá tvarůžková pomazánka
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslové dýně podélně rozpulte, u dýní hokkaidó seřízněte vršek se stopkou. Vydlabejte semínka. Dýně naskládejte na plech... více o Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Kuře naporcujeme nebo použijeme kuřecí díly, dle vlastního výběru. Osolíme, opepříme. Do pekáčku nasypeme jemně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na... více o Kuře ve smetanovém sosu
Nejdříve připravíme masové kuličky: mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř, velmi jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Vše řádně... více o Rozlétané plněné papriky
Pro 4 - 5 osob, budeme potřebovat předem uvařit cca půl kila krup. Ty po uvaření scedíme a necháme řádně okapat. Vepřové maso upečeme klasicky, tak... více o Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Drobně pokrájenou cibuli dáme do pánve s na kousky pokrájeným špekem a společně osmažíme lehce dozlatova. Ke konci smažení přisypeme rozvonět i jemně... více o Kroupová smaženice
Odkrojte zhruba 4–5 centimetrů z hovězí svíčkové. Váleček trochu vytvarujte a zplácněte. Na rozehřátou pánev dejte lžičku másla, nejlépe přepuštěného,... více o Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Pancettu nakrájejte na malé kostičky, pecorino nastrouhejte najemno, vejce rozklepněte do misky a prošlehejte vidličkou. Ve velkém hrnci přiveďte k... více o Špagety ala carbonara
Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a... více o Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, cibuli a česnek očistěte a nasekejte nadrobno, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky. V hrnci opečte... více o Smetanová bramborová polévka
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hrnci na olivovém oleji. Přidejte mleté maso, vařečkou ho důkladně rozmělněte, aby se každý kousek opekl. Poté... více o Mexický hrnec s rýží
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Cibuli pokrájejte nadrobno a v pánvi orestujte na olivovém oleji. Přidejte nasekaný česnek a restujte už... více o Těstoviny s rajčaty a čočkou
Cibuli, česnek, zázvor, řapíkatý celer a mrkev očistěte, mrkev pokrájejte na kolečka, zbytek na malé kousky. V hrnci rozpalte asi 3 lžíce oleje a maso... více o Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní