Cibuli nasekejte nadrobno, česnek nakrájejte na plátky, zázvor nastrouhejte najemno (loupat ho nemusíte), špenát vyperte, osušte a nasekejte nahrubo....
více o Indický špenát se sýrem halloumi
Zeleninu očistěte, cibuli nasekejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer pokrájejte na plátky, mrkev na kolečka, papriku na malé kostičky, kadeřávek...
více o Mediteránská polévka s toasty
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek očistěte a nasekejte nadrobno, sušená rajčata pokrájejte na malé kousky, mozzarellu nastrouhejte...
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Cibuli pokrájejte na klínky, česnek najemno, papriku na kousky. V kastrolu rozpalte olej, opečte cibuli, pak orestujte papriku. Vlijte nakrájená...
více o Huevos rancheros
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouháme i tvrdý sýr. Cibuli, špek a uzené maso nakrájíme na menší kostičky. Přidáme mouku, prášek do pečiva...
více o Cuketová nádivka s uzeným masem
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na...
více o Rychlá krevetová laksa
Maso očistěte a nakrájejte na větší kousky, cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer na tenké kousky - lístky si odložte na dokončení, pastinák na...
více o Rybí polévka s rajčaty
Nastrouhejte si goudu. Polovinu plísňového sýra nakrájejte na malé kousky, polovinu na tenké plátky. Česnek nadrťte.
Vývar přiveďte k varu. V rendlíku...
více o Jemná sýrová polévka
Stehna očistěte a zbavte je kůže a kostí, ochuťte je kořením pěti vůní a solí. Šalotku, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno.
V kastrolu...
více o Pikantní kuřecí polévka s rýžovými nudlemi
Lístky ředkviček pečlivě omyjte a rozmixujte s česnekem, oříšky, parmazánem a citronovou kůrou. Postupně přilévejte olej až do požadované konzistence....
více o Ředkvičkové pesto
Ředkvičky důkladně očistěte. Odkrojte lístky a nakrájejte je nahrubo, bulvy pokrájejte na tenká kolečka.
Sýr dobře umíchejte s nadrceným česnekem,...
více o Toasty se sýrovo-ředkvičkovou pomazánkou
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na...
více o Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
V misce metličkou vyšlehejte suroviny na zálivku a nechte je 10 minut odstát, lépe se propojí. Mezitím z fenyklů odkrojte lístky, a nasekejte je na...
více o Fenyklový salát s červeným pomerančem
Cizrnu slijte, lehce osušte a vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte sezamový olej, pastu miso, javorový sirup a chilli. Směs...
více o Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Filet lososa nakrájejte na 2-3 cm široké porce, kůži ponechte. V misce prošlehejte pastu miso se sójovou omáčkou a olejem, kousky lososa marinádou...
více o Těstoviny s lososem a arašídovou omáčkou
Suroviny na pesto dejte do mixéru a rozmixujte. Nastrouhejte parmazán, žampiony nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo a houby restujte za...
více o Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Připravte ztracená vejce. Odřízněte čtverec fólie, střed potřete olejem (jinak se vejce na fólii přilepí), fólii volně položte přes šálek či malou...
více o Turecká vejce
Zeleninu očistěte, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, mrkev a papriku pokrájejte na malé kostičky. Nejlépe v litinovém hrnci rozehřejte dvě lžíce...
více o Mleté hovězí na salátu
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.
Mezitím opláchněte kadeřávek, oloupejte česnek, parmazán nastrouhejte najemno.
Vodu osolte, dejte do ní...
více o Těstoviny s pestem z kadeřávku
Špenát v cedníku prolijte horkou vodou. Nechte okapat a rukama z něj ještě vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Na prkénku ho nasekejte a dejte do...
více o Špenátové noky
Špenát dobře omyjte, osušte, zbavte tuhých stonků a pokrájejte. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nasekejte.
Rozehřejte olej a máslo a orestujte na...
více o Čerstvý špenát
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte...
více o Krůtí pečeně
Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s...
více o Domácí sekaná pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme polovinou sójové i ústřicové omáčky, promícháme a necháme marinovat....
více o Thajské kuře s vaječnými nudlemi
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a...
více o Špekáčky na pivu
Maso dobře očistěte, zbavte všech blanek, nakrájejte na větší kostky a umelte. Šalotku a jarní cibulku nakrájejte najemno. Petrželku a okapané kapary...
více o Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Chleba prokrájejte ostrým nožem do mřížky, až ke spodní kůrce.
Máslo rozpusťte a prošlehejte s prolisovaným česnekem a pestem. Mozzarellu natrhejte na...
více o Trhací bochník se sýrem
Játra dobře očistěte od žilek a blanek a nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm.
Cibuli pokrájejte na kostičky, česnek nasekejte, z poloviny tymiánu...
více o Drůbeží paštika s tymiánem a pomerančem
Římský kmín rozdrťte v hmoždíři se špetkou soli. Česnek rozmáčkněte a zbavte slupky.
Pokrájejte chilli papričku, vymačkejte šťávu z citronu a z cizrny...
více o Hummus s chilli
Oloupané topinambury, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na větší kousky. Cibuli a česnek nasekejte najemno.
V hrnci zahřejte olej a nechte na něm...
více o Topinamburová polévka s chilli
Bílou část pórků nakrájejte na silnější kolečka, oloupané brambory na kostičky, chorizo na tenké plátky, které můžete ještě překrojit. Česnek nadrťte....
více o Pórková polévka s chorizem
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky, uvařte doměkka a slijte.
Než se uvaří brambory, nakrájejte na kostičky chléb, nastrouhejte sýr, utřete...
více o Vyprošťovací česnečka
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek oloupejte a rozmáčkněte plochou stranou nože, zázvor očistěte a nakrájejte na plátky, rajčata...
více o Kořeněná rýže s tuňákem
Cibuli nasekejte nadrobno, řapíky celeru pokrájejte na tenké plátky, zelí nakrouhejte na nudličky, česnek nasekejte nadrobno, batáty oloupejte a...
více o Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Batáty omyjte a pokrájejte na plátky silné asi 1 cm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby...
více o Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, dejte asi na 2 minuty do vroucí vody, slijte a zchlaďte ledovou vodou....
více o Těstoviny s brokolicí a ořechy
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl.
Na plotnu dejte...
více o Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně...
více o Papas bravas
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,...
více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme na kolečka nakrájené debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme....
více o Debrecínská polévka (s medvědím česnekem)
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte...
více o Gratinované brambory
Oloupanou vařenou řepu pokrájejte a dejte do mixéru. Přidejte oloupaný česnek, ořechy, balzamiko a 2–3 lžíce olivového oleje. Směs osolte, opepřete a...
více o Pomazánka z červené řepy
Dvě střední cukety, neoloupané a nastrouhané nahrubo, smíchejte se lžičkou soli. Po čtvrt hodině cuketa pustí vodu. Sceďte ji a z cuket ještě pořádně...
více o Jarní nádivkové muffiny
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta...
více o Voňavé batátové karí
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, dejte do pánve a vypečte dozlatova. Zelí pokrájejte na co nejmenší kousky a přidejte ke slanině. Krátce poduste a...
více o Zelňáky se zelným salátem
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky.
Rozpalte hrnec...
více o Zimní minestrone
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek pokrájejte na plátky, rajčata na poloviny.
Jakmile začne voda na těstoviny vřít a vsypete je do...
více o Toskánské těstoviny s fazolemi
Na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky namočíme do vývaru, přidáme žloutky, sekané čerstvé bylinky, majonézu, strouhaný česnek, na kostičky...
více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové...
více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Do pevně uzavíratelné (ideálně zavařovací sklenice) dejte sýry s olivami. Rozmarýn překrojte, dobře očistěte citron a nakrájejte jej na klínky, obojí...
více o Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem