Tuto vynikající polévku bude milovat váš manžel (a pokud jste muž, pak si můžete tuto dobrůtku uvařit a podávat kamarádům na oběd u piva - Kamarádi...
více o Domácí polévka "masožravka"
Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v...
více o Nakládaný česnek - sterilovaný
Nachystáme si špagety, přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme těstoviny. Nachystáme si všechna rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Česnek dáme do...
více o Těstoviny po Italsku
-Oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistím a celer nastrouhám nahrubo (pozn.: může být i mrkev nastrouhaná). Mrkev si nakrájíte...
více o Domací česneková polévka
Omytá pevná zralá rajčata pokrájíme a dáme do mísy. Použít můžeme různé druhy a barvy (cherry, hruštičky, soudkové...). Přidáme drobně nasekaný česnek...
více o Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme.
Dále si nastrouháme...
více o Chlebové karbenátky č. 2.
1.Oloupeme si kedlubnu, mrkev a česnek.
2.Nastrouháme vše do misky.
3.Nakrájíme na drobno petrželku, kterou vložíme do misky.
4.Osolíme, opepříme a...
více o Kedlubnová placka
Do masa dle vlastního výběru (vepřové, drůbeží) uděláme hluboké kapsy, pak přes fólii maso naklepeme, do kapes vyložíme sušenou šunku (1,5 - 2 plátky)...
více o Šunkové kapsy se špenátem
Příprava :
Kuřecí stehna omyjeme a z obou stran osolíme, dáme do pekáče a připravíme si zálivku. Do hrníčku vymačkáme šťávu z citronů a prolisujeme do...
více o Výborné provensálské kuře
Brambory rozkrájíme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou, upečeme v troubě.
Zatímco se brambory pečou, nakrájíme zeleninu na tenčí plátky,...
více o Kuřecí prsa na čerstvé zelenině
zralé avokado rozpůlím, vyhodím pecku a nakrájím na mřížky,
vydloubnu ze slupky do mísy,
http://www.humr.cz/tipito/jak-se-kraji-avokado/
přidám 3-4...
více o avokado dip
Žampiony pokrájíme podle toho, jak je máme velké: na půlky, čtvrtky nebo měsíčky.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájené...
více o Jednoduchá žampionová směs
Očištěná prsa pokrájíme na delší a širší hranolky, které mírně osolíme, ochutíme nasekanými bylinkami (tymián, petrželka, libeček...) nebo rozetřeným...
více o Šunková prsa se žampiony
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili...
více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Mléko rozmícháme s vejci, moukou, kypřidlem, solí a kořením dle chuti. Pak přimícháme, nastrouhaný česnek (tím nemusíme šetřit), jemně pokrájenou...
více o Lívanečky s česnekovými výhonky
Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a...
více o Bramboráčky s česnekovými výhonky
Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme...
více o Kuře (králík) v pikantní omáčce
Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát,...
více o Špenátové kuře (králík)
Na másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. K cibuli poté přidáme pokrájené žampiony, které necháme za občasného promíchání změknout. Pak...
více o Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut. Po...
více o Rajský lilek - zdravě a chutně
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po...
více o Česnekový lilek - zdravě a chutně
Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, které opepříme, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme...
více o Bylinková prsa v šunce
Na rozpuštěné máslo nasypeme vícedruhovou směs zeleniny a na kolečka pokrájené párky. Smažíme dorůžova, pak přidáme nasekaný česnek, klidně více,...
více o Zeleninová polévka (nejen) s čočkou
Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90...
více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Na másle (oleji) osmažíme najemno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájené uzené maso. Až je cibulka dozlatova, přihodíme na kostičky nakrájené...
více o Koprová polévka s uzeným masem
Nejprve rozmixujte v mixéru na jemno, pak přidejte bazalku, avokádo, česnek a olej a rozmixujte do hladka. Pokud necíllíte dosáhnout veganského...
více o Avokádovo-bazalkové pesto
Zralé avokádo rozkrojíme, pecku vyloupneme a dužinu vyškrábneme lžící ze slupky. V misce ji dobře rozmělníme vidličkou a prošleháme s ostatními...
více o Jednoduchá avokádová pomazánka
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek najemno.
Do hrnce dáme sádlo a přidáme cibuli, lehce orestujeme, přidáme česnek, který necháme jen zavonět a...
více o Smetanová dršťková polévka
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.
Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek.
Osolíme, přidáme rozmarýn a...
více o Rizoto s rybím filé
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek....
více o Pečené uzenářské ocásky
Česnek s cibulí oloupeme, pokrájíme nebo nasekáme a dáme na dno pekáče. Kuře naporcujeme na díly, osolíme a posypeme sladkou paprikou, pepřem, kari...
více o Česnekové kořeněné kuře (králík)
Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku...
více o Bůček na pivu - pikantní
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a po stranách nařízneme, aby se nám při dušení nekroutily. Pokud máme maso, které nejde pokrájet...
více o Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Očištěnou mrkev a celer pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky a zázvor s česnekem nasekáme na drobno. Vše dáme do pekáče a podlijeme troškou...
více o Pečená žebírka na zelenině
Cizrnu namočíme minimálně 24 hodin předem do vody, do které přidáme 1/2 lžičky jedlé sody (to nám pomůže trochu narušit pevnou strukturu cizrny, jinak...
více o Izraelský hummus
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do...
více o Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Dáme vařit těstoviny.
Mezitím si oloupeme cibuli a dáme zesklovatět na pánev společně se slaninou. Po chvilce přidáme očištěné na kostičky nakrájené...
více o Zapečené těstoviny s mletým masem
Plátky masa nakrájíme na díly, které se nám dobře rozloží na pokrájený pórek, osolíme, okořeníme a naskládáme do pečícího sáčku na pokrájený pórek na...
více o Bůček na pórku z pečícího sáčku
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do...
více o Dušené mleté maso se žampióny
Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými...
více o Bylinková krkovička na černém pivu
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a...
více o Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Velké purpurové fazole namočíme den předem. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka, vařím v papiňáku cca 30 minut.
Na másle orestujeme...
více o Jarní polévka s fazolemi
Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájený pórek (cibuli). Přidáme mleté maso, které smažíme za stálého míchání do té doby, než se nám...
více o Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Na rozpuštěném másle si za občasného promíchání osmažíme nastrouhanou kořenovou zeleninu, ke které po osmažení přidáme krátce osmažit i nasekaný...
více o Brokolicová bramboračka