Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme okapané zelí, na klínky pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, plnější lžíci protlaku, cca dvě lžíce vody, cukr a...
více o Kuře na debrecínském zelí
Na oleji osmažíme cibuli, ke které přidáme mleté maso a smažíme za častého míchání do oddělení masa od sebe. Přidáme protlak, nasekaný česnek, vše...
více o Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená,...
více o Játrová směs se zeleninou
Na rozpuštěném másle si necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku.
Po osmažení...
více o Debrecínská polévka se zeleninou
Na rozpuštěném kousku másla nebo na oleji osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev, na hranolky nebo kostičky pokrájený celer a řepu pokrájenou na tenčí...
více o "Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
Na drobně pokrájeném špeku nebo oleji si osmažíme na klínky pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme očištěná pokrájená opepřená játra a dále...
více o Fazole s játry a zeleninou
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, 2-3 lžíce sojové omáčky a solíme (nesolíme) dle chuti. Opepříme, přidáme čerstvě nastrouhaný česnek a zázvor....
více o Masové koule s brokolicí
Kachnu důkladně očistíme a den předem nasolíme uvnitř i na povrchu.
Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme dozlatova nasucho opéct do trouby nebo v...
více o Kachna s nádivkou z remosky
Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet.
Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky...
více o Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme.
Během vaření si na rozpuštěném másle osmažíme na kolečka pokrájené světlé (bílá a...
více o Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Na oleji osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme, za občasného promíchání do...
více o Zeleninová polévka s černou čočkou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu.
Po osmažení přidáme krátce...
více o Bramborovo-zeleninový guláš
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer,...
více o Koprová omáčka v netradičním pojetí
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za...
více o Vepřové maso s petrželí
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na které následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a...
více o Česneková plec se žampiony
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody. Ke konci, až budou brambory téměř uvařené, vložíme do hrnce i růžičky brokolice (nemusí být...
více o Šťouchané brambory s brokolicí
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou šunku a nasekaný česnek, ty také krátce osmažíme a pak přisypeme hrubě...
více o Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Filety osušíme, osolíme a na hodinku je necháme odležet v marinádě, kterou jsme umíchali z jogurtu, hořčice, rozetřeného česneku a nasekaných lístků...
více o Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct...
více o Portobello bolognese
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...
Špenátový protlak ...
více o Portobello se špenátem
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za...
více o Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Z obou omytých dýní vydlabejte semínka (propláchněte je, osušte a uchovejte), odkrojte tvrdou kůru a přibližně 15 minut povařte. Dýni vyndejte a...
více o Dýňové chutney s nakládaným česnekem
Na pánvi opražíme sušená rajčata s uvařeným bulgurem, dochutíme solí a sušeným česnekem.
Do hluboké pánve dáme kuřecí kostky a pórek, přidáme sojovou...
více o Kuřecí kousky s bulgurem
Připravíme si misku, do které dáme celé balení taveného sýru (je jedno jaký, záleží na vás - může být i ochucený)
Oloupeme si česnek. Množství dle...
více o Rychlá česneková pomazánka
Na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit drobně pokrájená očištěná játra a nohy ze žampionů, která...
více o Játrové portobello
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso dle vlastního výběru a za...
více o Paprikový guláš s řapíkatým celerem
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce.
Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy,...
více o Vinná klobása v bramboráku
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky, nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce.
Vejce...
více o Vinná klobása v těstíčku z podmáslí
Na rozpuštěném másle osmažíme malou, hrubě nastrouhanou mrkev, ke které přidáme osmažit do povadnutí i na kolečka pokrájený pórek a vše následně...
více o Květákovo-pórková polévka
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky...
více o Zázvorové nudličky s hlívou
Vychlazený ledový salát (polovinu hlávky) pokrájíme na kostičky nebo nudličky a dáme do mísy.
Do kelímku se zakysanou smetanou nastrouháme česnek,...
více o Ledový salát jako příloha
Bůček pokrájím na menší kousky
Cibuli pokrájím na kolečka nebo na půlky
česnek a papriku nakrájím na male kousky
všechno dáme do pekáčku, přidám...
více o Bůčková pomazánka
ŽEMLE: Do misky si nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme cukor, vajíčka, olej a soľ a premiešame.
Do cesta pridáme múku a znova premiešame....
více o Domáci hamburger
Nalijeme vodu do kotlíku, nakrájíme všechnu zeleninu včetně česneku a přidáme do vody. Také přidáme koření a bylinky. Kotlík umístíme nad oheň a...
více o Kotlíkova polévka z hlívy
Na nudličky pokrájenou kapustu spaříme v osolené vodě a necháme okapat.
Žloutky rozmícháme se smetanou, moukou, česnekem, solí, pepřem a muškátovým...
více o Kapustové drny z pánve
Kotlety naklepe, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky...
více o Kotlety v omáčce s hlívou
Pokrájené vařené batáty osmažíme v pánvi dozlatova. Během smažení (asi v polovině) přidáme na nudličky pokrájenou slaninu a téměř ke konci, aby nám...
více o Batáty se slaninou
Pokrájené vařené batáty osmažíme na jedné pánvi dozlatova.
Na malém množství oleje nebo másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které...
více o Batáty s hlívou
Dýni omyjte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Cizrnu slijte a nasypte mezi dýni. Vše osolte,...
více o Pečená dýně
Řepu důkladně vydrhněte, loupáním se nezdržujte. Bulvy pokrájejte na měsíčky a dejte na plech. Přidejte neoloupané stroužky česneku, vše důkladně...
více o Pečená řepa s česnekem a fetou
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,...
více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Předehřejte troubu na 190 °C, kuře omyjte a osušte. Kuře zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou. Pod kůži na prsa zatlačte 50 g...
více o Pečené kuře s nádivkou
Filety z tresky (rozmrazené) potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně...
více o Smažená marinovaná treska
Vločky namočíme do mléka a necháme je 20 - 30 minut nasát mléko.
Mezitím si nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík....
více o Květákovo - vločkové placičky
Syrový květák nastrouháme do mísy na hrubém struhadle do mísy. Přidáme nastrouhaný starší rohlík, uzený sýr a česnek.
Přidáme vejce, opepříme, osolíme...
více o Květákové placičky s uzeným masem a sýrem
Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní přidáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme...
více o Rýže s pečeným masem