Smícháme kečup s worcestrovou omáčkou, citronovou šťávou a dalšími ingrediencemi a naložíme do marinády předem uvařená žebra. Necháme naložené přes...
více o Marináda na žebra
Okurku oloupeme a nastrouháme posypeme troškou soli a necháme vykapat přebytečnou vodu.
Mezitím si očistíme česnek a smícháme se zakysanou smetanou....
více o Okurkový salát se zakysankou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu.
Během vaření těstovin si na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou slaninu dozlatova, ke které následně...
více o Cuketové těstoviny se slaninou
Do oleje vmícháme šalvěj, chilli, pepř a skořici. V druhé misce smícháme protlak, prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, worchestrovku a rozdrolíme...
více o Sweet chilli marináda
Smícháme pivo, kečup a citrónovou šťávu. Česnek rozmačkáme, cibuli nakrájíme a oboje přimícháme do tekuté směsi. Následně přidáme zbytek ingrediencí,...
více o Brazilská marináda
Nakrájíme všechny bylinky, chilli papričky a česnek rozetřeme. Smícháme olej s citronovou šťávou, přidáme bylinky, papričky a česnek a promícháme....
více o Pikantní marináda na maso
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle...
více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Česnek oloupejte a nasekejte.Na pánvi rozehřejte 2 lžíce...
více o Kuře tandoori
Dejte fíky do misky, zalijte dvěma šálky vroucí vody a nechte je nasáknout zhruba po dobu 5 minut. Slijte fíky a rozmixujte společně s balsamikovým...
více o Univerzální fíková barbecue marináda
Nejlépe použijte čerstvou šťávu z pomerančů. Česnek prolisujte. Rozmarýn nasekejte.
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
Maso se do...
více o Pomerančová marináda s rozmarýnem
Všechny ingredience dejte do mixéru a důkladně promíchejte, dokud se dokonale nespojí. Dejte do uzavíratelného sáčku a naložte do něj naporcované kuře...
více o Pikantní jogurtová marináda na kuře
Špagety dáme vařit podle návodu do osolené vody s trochou oleje.
Cibuli nakrájíme najemno, rukolu oplachneme a trochu pokrájíme. Cibulku osmahneme na...
více o Rychlá večeře
Nasekejte omytý a osušený tymián, citrony umyjte důkladně pod teplou vodou, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Měkké máslo smíchejte s tymiánem,...
více o Bylinkové máslo s tymiánem a citronem
Měkké máslo smícháme s na jemno nasekanými rajčaty, chilli a prolisovaným česnekem, osolíme a necháme vychladit misce nebo zatočené do válečku v...
více o Chilli máslo se sušenými rajčaty
Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem a mořskou solí. Necháme ztuhnout v misce nebo stočené do válečku v pečícím papíru v lednici. Podáváme s...
více o Jednoduché česnekové máslo
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou slaninu s na kolečka pokrájenou mrkví a následně i nasekaný česnek.
Poté vše zaprášíme moukou, krátce...
více o Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
Kroupy uvaříme, cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Uzenou rolovanou plec nakrájíme na kostičky. Brambory a česnek oloupeme,...
více o Bramborovo-kroupová baba
Špek s cibulí pokrájíme na kostičky a dáme společně osmažit dosklovata. Hovězí maso osolíme, opepříme a vložíme osmažit ze všech stran ke špekové...
více o Rozmarýnové hovězí na špeku
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů...
více o Polský velikonoční bílý boršč
Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu, nasekejte petrželku, polovinu tymiánu a rozmarýnu, rozdrťte dva stroužky česneku a...
více o Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem
Z omytého pomeranče nastrouhejte kůru, poté ho oloupejte a dužninu pokrájejte. Cibuli i česnek nakrájejte, papričku posekejte. Vše dejte do mixéru,...
více o Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Baby špenát nasekejte nadrobno, promíchejte ho se zakysanou smetanou, parmazánem a podrceným česnekem. Směs dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte...
více o Portobello se špenátem
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a...
více o Masové koule zapečené v rajčatech
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme krátce uvařit do mírně osolené vody (i s oloupaným košťálem). Pak scedíme, necháme okapat a zchladnout....
více o Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Brokolici (květák) rozebranou na růžičky krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a zchladnout. Košťál nastrouháme společně se sýrem ...
více o Brokolicové/květákové krokety
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, opepříme a mírně osolíme.
Na trošce rozpáleného oleje smažíme za občasného promíchání připravené kuřecí...
více o Kuřecí maso se šunkou a hermelínem
Na másle osmažíme sušené houby (v dlaních lehce promnuté), na kolečka pokrájenou mrkev s na plátky pokrájeným řapíkatým celerem. Po osmažení zasypeme...
více o Brokolicová houbovačka - polévka
Na růžičky rozebranou brokolici krátce předvaříme v osolené vodě nebo v páře, poté necháme okapat a pokrájíme na menší kusy.
Na kousku másla osmažíme...
více o Nádivka s brokolicí (z remosky)
Hovězí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V rozpáleném hrnci s trochou oleje si maso za občasného promíchání osmažíme...
více o Pórkové hovězí s paprikou
Vypocené lilky omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou.
Rozpálenou pánev pokapeme olivovým olejem, přidáme lilky a několik minut restujeme do změkknutí a...
více o Těstoviny alla Norma
Očistěte artyčoky: odkrojte stonek, otrhejte asi dvě třetiny listů, místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem...
více o Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky....
více o Smažený artyčok se salsou a majonézou
Do rajčatové passaty vmíchejte lžičku sušeného oregana, nadrcený česnek, sůl a pepř. Polovinu placek potřete ochucenou passatou, druhou polovinu...
více o Pizza z arabského chleba
Sušená rajčata rozmixujte se dvěma lžícemi nálevu, pinovými semínky, špetkou chilli, česnekem a kapary. Pastu promíchejte se strouhaným parmazánem. ...
více o Špagety s pestem ze sušených rajčat
Připravte pesto: petrželovou nať, česnek, slunečnicová semínka a 3 lžíce olivového oleje rozmixujte nahrubo, promíchejte s nastrouhaným parmazánem,...
více o Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Květák rozeberte na růžičky a uvařte doměkka. Sceďte ho, dejte do mixéru a rozmixujte s mlékem, máslem a česnekem na hladký krém. Dochuťte ho solí,...
více o Těstoviny s květákovou omáčkou
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na oleji, přidejte maso a krátce orestujte. Osolte, opepřete, přidejte nasekaný česnek, chilli, protlak a duste...
více o Chilaquiles s mletým hovězím
Cibuli nakrájejte na klínky a restujte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, rajčata, tymián, sůl a pepř a pár minut poduste.
Směs přendejte do...
více o Jarní šakšuka
Sterilovanou cizrnu slijte, dejte do výkonného mixéru nebo food processoru a důkladně minimálně pět minut mixujte. Přidejte pastu tahini, římský kmín...
více o Bagely s hummusem
Sojovou omáčku, kečup a olej smíchejte v misce. Přidejte grilovací koření, česnek, chilli a podle chuti i sůl a pepř.
Marinádu natřete na maso a...
více o Pikantní marináda na grilované maso
Bílý jogurt smíchejte se všemi ingrediencemi, česnek nadrťte. Tato marináda se hodí ke všem masům, nejlépe se svou chutí ale doplňuje maso drůbeží....
více o Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme, vše jen krátce uvaříme v páře nebo v osolené vodě a necháme okapat.
Cibuli pokrájíme a...
více o Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájený pórek, přidáme na kostky pokrájené osolené kuřecí maso a za občasného promíchání ho osmažíme ze všech stran....
více o Kuřecí směs (nejen) s cizrnou
Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova, pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme...
více o Krkovička po maďarsku