Nejprve rozdrťte v hmoždíři kardamom a semínka zbavte tvrdých slupek. Přidejte badyán a hřebíček a podrťte na jemno. Přidejte ostatní suroviny a... více o Massaman kari pasta
Papričky nahrubo posekejte, oloupejte šalotky a pokrájejte, zázvor nastrouhejte, nasekejte omytý a osušený koriandr i kafírové listy. Na jemno... více o Zelená kari pasta
Na trošce oleje osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme mleté maso, které též do osmažíme a při smažení vařečkou... více o Kapustová polévka s bramborem a mletým masem
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo... více o Kachní prsa ala čína
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, papriku, pepř, sůl a vodu. Vše řádně promícháme a přidáme strouhanku na zahuštění směsi,... více o Mleté koule s romadurem
Tvaroh dáme do většího hrnku, osolíme a šleháme za postupného přilévání mléka do požadované krémové konzistence zálivky. Přidáme rozetřený nebo jemně... více o Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Česnek oloupejte, zázvor dobře umyjte. Všechny suroviny utřete dohladka v hmoždíři nebo v mixéru. Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.... více o Vindaloo pasta
Brambory pečlivě umyjte, pokrájejte na čtvrtiny, v míse promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem... více o Salát s bramborami a makrelou
Maso rozeberte nadrobno do velké mísy a přidejte vejce. Fazolky nakrájejte na velmi jemné plátky, na jemno nasekejte chilli papričky s koriandrem,... více o Rybí karbanátky
Kachní stehna očistíme, nasolíme a necháme přes noc v chladnu odležet. Druhý den vložíme stehna do zapékací misky, zaklopíme a vložíme do předehřáté... více o Kachna na žampionech a tymiánu
Připravte pesto: rozmixujte rukolu, slunečnicová semínka a 3 - 4 lžíce olivového oleje na řidší konzistenci. Dochuťte solí a pepřem. Dejte vařit... více o Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
Cibuli pokrájejte nahrubo, česnek oloupejte, zelenou chilli papričku očistěte, rajčata pokrájejte na poloviny, koriandr omyjte a osušte, stonky... více o Mexická polévka
Papriky pokrájíme na cca 3 - 4 cm široké "kroužky". Papriku zbavenou semínek, kterou nespotřebujeme, například zbylou od stopky nebo špičku, pokrájíme... více o Mleté maso se sýrem pečené v paprice
Plátky toustového chleba rozválíme na tenčí placičky. Není nutné odkrajovat jejich okraje, jen ho nenecháme zbytečně dlouho osychat na stole a... více o Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Čerstvého tuňáka nakrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky, sezamovým olejem a podrceným česnekem. Nechte odpočívat v ledničce... více o Pikantní poke bowl s tuňákem
Vejce prošlehejte v misce se dvěma lžícemi sójové omáčky, dvěma lžícemi studené vody a škrobem. Nakonec přimíchejte asi dvě lžíce na jemno nakrájené... více o Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
Papriky očistěte a nakrájejte na proužky. Část lusků podélně překrojte. Vše opečte maximálně 5 minut na pánvi na troše olivového oleje nebo na grilu.... více o Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Do pekáče dejte rajčata, oloupané stroužky česneku a byliny. Na zeleninu rozložte plátky slaniny a vše dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na... více o Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty
Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. Polovinu koriandru nasekejte. Vše promíchejte s mrkví ve... více o Mrkvové placičky
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenké klínky a restujte asi minutu na troše oleje ve větším hrnci. Přidejte najemno nasekaný česnek a mrkev pokrájenou... více o Zeleninová letní polévka s těstovinovou rýží
Kousky vepřového ořezu opepříme a mírně osolíme, smícháme v zapékací míse nebo pekáčku s na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, drobně... více o Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na kousku másla nebo trošce oleje. Přidáme mleté maso, opepříme a během smažení ho vidličkou rozdělíme od... více o Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Na rozpuštěném másle osmažíme mix pokrájené zeleniny lehce dorůžova, poté přidáme rozvonět nasekaný česnek a v dlaních na menší kousky rozemnuté... více o Květáková polévka se zeleninou a houbami
Vezmeme si pekáček, nejlépe kulatý, ale nezáleží na tom. Vymažeme ho olejem a poskládáme do něj tortily, tak jak je to na obrázku. Na dno nasypeme sýr... více o Plněná tortilla s mletým masem, sýrem a omeletou
Rozpalte olej v hrnci, přidejte cibuli s česnekem a restujte asi 5 minut. Přidejte drcená rajčata, bazalku a osolte dle vaší chuti. Zakryjte a poduste... více o Sugo z rajčat
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do květákové směsi. Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata,... více o Květákové flíčky se slaninou
Ořechy rozložte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 5–8 minut, měly by se rozvonět. Nechte je trochu vychladnout. Římský kmín nadrťte v... více o Hummus z červené řepy
Na pánvi rozehřejte olej. Na něm restujte na středním plameni asi 10 minut cibuli nakrájenou na tenké plátky. Poté přidejte na plátky nakrájený... více o Zelená šakšuka
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje je v hlubší pánvi vhodné na pečení v troubě osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek... více o Masové koule s bulgurem a zeleninou
Lososa nakrájejte na porce. Nastrouhejte zázvor, česnek nasekejte nadrobno a vše dobře promíchejte se sójovou omáčkou, medem a sezamovým olejem. Do... více o Losos v sezamu s nudlemi
Ještě horkou červenou řepu rozmixujte s česnekem, přimíchejte ostatní suroviny a podle chuti osolte. Vytvarujte mokrýma rukama burgery, naskládejte na... více o Burgery z červené řepy
Nivu nastrouháme do misky, přidáme vejce a trošku mléka, promícháme, přilijeme zbylé mléko, rozetřený česnek a pepř. Vsypeme polohrubou mouku s... více o Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Očištěné krevety zbavené hlavy, střívka a oloupané, vložíme do roztopené pánve se zhruba centimetrovým plátkem másla. Smažíme téměř zprudka za... více o Kořeněné krevety smažené na másle
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, koření a sůl dle chuti a vše dobře... více o Mleté karbanátky se žampiony a sýrem
Mouku nasypte do mísy robotu, přidejte na kostky nakrájené máslo a sůl. Míchejte hákem střední rychlostí, dokud nevznikne drobenka. Nyní přidejte... více o Quiche s čedarem a rajčaty
Kuřecí maso si pomeleme. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso. Až se zatáhne přidáme sůl a pepř (koření dle chuti).... více o Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu
Nejdříve si udělejte přípravu. Oloupejte a nakrájejte rajčata na malé kousky, nakrájejte cibuli, připravte česnek a na malé proužky nakrájejte zelí.... více o Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Na rozehřátém tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nebo plátky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran.... více o Hovězí na žampionech
Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly jako maso s klobásou a cibulí a oloupané... více o Živáňská jehla
Cibuli nakrájíme jet na půlměsíčky maso na kostky. Trochu cibule si odložíme na finální posypání. V takovém hrnci na sádle osmažíme do hněda. Přidáme... více o Hovězí guláš
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a... více o Mletá směs se žampiony a hermelínem
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká... více o Prezidentské řízky na bramborách
Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, česnek, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na klasické. Pokud chceme použít... více o Bramboráky s mletým masem
Na pánvi orestujeme na troše olivového oleje česnek rozkřuplý plochou stranou nože. Přidáme špenátové listy a smetanu a počkáme, až listy na pánvi... více o Slaný závin se špenátem a sýrem feta
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle... více o Cikánské koleno
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky... více o Špikovaná pečeně po italsku
Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý si pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý... více o Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Na pánvi necháme roztopit trochu sádla z výpeku (nebo másla, oleje), na kterém osmažíme dozlatova pokrájené vařené brambory z předešlého víkendu na... více o Skvělá povíkendová večeře
Sépie omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po stranách těla odkrojíme tuhé průsvitné okraje. V hlavové části najdeme a vykrojíme tuhou část ve středu... více o Grilovaná sépie s citronem
Vepřové maso z plece si pokrájíme zhruba na čtvrtkilové až třiceti dkg. špalíky, které osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na dno pekáčku nasypeme na... více o Trhaná vepřová plec