Sýr nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek a přilijeme olej. Přidáme vegetu, pepř a promícháme. Sýr vložíme do sklenice s uzávěrem a zalijeme...
více o Řecký sýr s kořením
Vejce nakrájíme na malé kousky, cibuli najemno posekáme, rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Vinný ocet smícháme s olejem...
více o Pampeliškový salát
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme...
více o Jihočeský bramborový bác
Na kousky pokrájené brambory, mrkev a celer zalijeme vodou a dáme vařit. Přidáme houby a celou neloupanou cibuli. Osolíme a okmínujeme. Chleba...
více o Chalupářská bramborka
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou papriky a obalíme v mouce. Na oleji zpěníme kostičky jedné cibule, vložíme kotlety a po obou...
více o Kotlety na cibuli
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle. V tlakovém hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou...
více o Guláš s paprikami
Oloupané okurky velmi jemně nastrouháme. Papriku očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
Ocet svaříme s trochou vody, solí, česnekem, cukrem a kořením...
více o Okurkový salát s paprikou a smetanou
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký tvaroh utřeme s olejem, octem,...
více o Ruský okurkový salát
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí a...
více o Kynutý bramborák
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule,...
více o Dušené zelí s paprikami
Ve woku zahřejeme olej a lehce orestujeme plátky česneku. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a krátce orestujeme, potom směs zalijeme trochou vývaru...
více o Mrkovová mňamka
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce orestujeme a přidáme kuřecí srdíčka rozkrájená na poloviny a řádně propláchnutá....
více o Celerový toast
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou zaprášíme...
více o Dušená kapusta
Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme....
více o Čabajková pomazánka
Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky...
více o Kuřecí směs s rýží
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, osušíme a posypeme škrobem.
Papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek na plátky. Plátky česneku...
více o Kuřecí pochoutka
U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou.
Nádivka: oloupanou cibuli...
více o Plněná kuřecí křídla
- maso nakrájíme na nudličky
- zprudka ho opečeme na oleji
- přidáme kečup
- osolíme, opepříme
- vmícháme utřený česnek
- podlijeme pivem
- necháme...
více o Pivní maso s pórkem
Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a potřeme česnekem.
Na pláty masa klademe salám, maso přehneme a obalíme v mouce, vajíčku a ve...
více o Medvědí tlapa II.
Vše společně utřeme v krém a natíráme na plátky sýra, která na sebe vrstvíme. Zabalíme do alobalu, urovnáme a necháme ztuhnout. Krájíme na malé...
více o Plněný plátkový sýr
Nerezovým nožem jemně nakrájíme ředkvičky. Utřeme česnek se solí, smícháme s olejem, octem, jogurtem a zamícháme. Necháme vychladit a podáváme sypané...
více o Studená ředkvičková polévka
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Smícháme s hráškem, pokrájenou cibulí a žampiony. Připravíme...
více o Těstovinový salát s pikantním dresinkem
Na oleji osmažíme kousky cibule a česneku, vsypeme nudličky kuřecího masa, přidáme postupně krájené feferonky a zelí. Podlijeme vínem, osolíme,...
více o Kuřecí flamendr
Kuřecí řízky odblaníme, po obvodu několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, posypeme rozdrceným česnekem a kořením, pokapeme olejem, sojovou...
více o Marinované kuřecí řízky
Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a...
více o Nakládaný hermelín III.
Maso nakrájíme na nudličky. Česnek najemno nasekáme, přidáme zázvor, sójovou omáčku, cayenský pepř a lžíci oleje. Marinádou přelijeme maso a necháme...
více o Čína z vepřového masa s chřestem
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek jemně nasekáme. Maso osmahneme na oleji, přidáme cibuli s česnekem. Orestujeme a...
více o Kuřecí ragú se zeleninou
Sojový granulát uvaříme v 0,7 litru vody. Necháme vychladnout. Smícháme se spařenou a najemno nakrájenou kapustou, česnekem, cibulí a kořením. Přidáme...
více o V - Sojová sekaná
Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř,...
více o Sojové karbanátky II.
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme.
Očištěný špenát...
více o Brambory ve slanině
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání...
více o Boloňská omáčka
Česnek zalijeme vroucí vodou, poté studenou a oloupeme. Stroužky česneku na 5 minut vložíme do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme. Žampiony...
více o Žampiony po provensálsku
Nastrouháme oba druhy sýra, salám a česnek. Ochutíme pepřem, paprikou a vše promícháme. Pomazánkou potřeme rozpůlené housky, klademe do rozpáleného...
více o Pomsta šíleného kuchaře
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený...
více o Česneková polévka s kečupem
Opláchnutý lilek upečeme po všech stranách na plotýnce, až zhnědne a scvrkne se. Slupku odstraníme a lilek sítem prolisujeme. Přidáme rozvařená a...
více o Zeleninový kaviár z lilku
Očištěné listy pekinského zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo drobně rozsekáme. Světlou...
více o Špenát z pekinského zelí
V kotletě nařízneme ostrým nožem kapsu, naklepeme, naplníme a sešijeme.<br>Náplň: zelí scedíme, přisolíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a drcený...
více o Vepřové kotlety plněné zelím
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený...
více o P - Polevka cesnekova s kecupem
Česnek rozetřeme se solí, rozmícháme se třemi lžícemi vody, s octem a pepřem. Očištěné papriky pokrájíme na tenké proužky a promícháme se zálivkou a...
více o Paprikový salát s česnekem
Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek. Poté za stálého míchání přidáváme po lžících strouhaný sýr a v trošce vody rozmíchaný solamyl....
více o Selské sýrové fondue
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a...
více o Boubínské bramboráčky
Do hrnce nalijeme asi 3 litry osolené vody a přivedeme k varu. Mezitím v jiném hrnci smícháme kečup, olej, koření, nadrobno nakrájený česnek a cibuli....
více o Jednoduchá omáčka na špagety
Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme...
více o Tatranské kuře