Zvlášť uvaříme hrách (co nejméně vody !) a měkké krupky scedíme. Smícháme spolu se strouhanou bramborou a nasekaným zelím, vše ochutíme kořením dle...
více o Hrachové karbanátky
Kuře rozporcujeme, osolíme.
Šlehačku, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a nové koření promícháme a do hmoty dáme kuře na 24 hodín.
Na vymaštěný...
více o Kuře Sandokan
Cibulku a salám nakrájíme na kostičky, pórek a česnek na kolečka (slabá). Cibulku s pórkem rychle osmahneme na pánvi, přidáme salám a hodně...
více o Omáčka k těstovinám s červenými fazolemi
Vymícháme maso s vejcem, protlakem a kořením do hladké hmoty. Nastrouháme nahrubo oloupanou cuketu, přidáme strouhanku, škrob a vše důkladně spojíme....
více o Cuketové karbanátky
Mrazený kel trochu podlejeme vriacou vodou a udusíme domäkka. Udusený pomelieme spolu s vareným údeným mäsom a navlhčeným pečivom.
Do zmesi pridáme...
více o Kelové fašírky
Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Posolíme a opepříme ( pepře ale spíše méně). Sýr utřeme s protlačeným česnekem a s...
více o Kuřecí rolka s česnekem a sýrem
Nejdříve si nakrájíme maso na kostky a oloupeme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej (sádlo) a cibuli na něm osmahneme. Jakmile zesklovatí, přidáme...
více o Těstovinové kouzlo
Tvrdý sýr nastrouháme do rozmíchané tatarské omáčky, přidáme vegetu a nakonec nastrouháme i česnek. Všechno spolu promícháme a natíráme na pečivo....
více o Sýrová pomazánka IV
Uvařené fazole, cibuli a česnek rozmixujeme, osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Najemno usekanou petrželku a prášek do pečiva přimícháme do směsi,...
více o Fazolové placičky
Polovinu hlávky zelí opláchneme, nožem do ní vykrojíme otvor a v osolené vařící vodě 5-7 minut povaříme. Vodu scedíme, vnitřek hlávky potřeme chilli...
více o Plněná hlávka zelí
Smícháme červenou papriku nakrájenou na malé kostky, kukuřici, hrášek, přidáme najemno nasekaný česnek. Smíchané suroviny nasypeme do vymaštěné...
více o Zapekaná kukuřice s paprikou
Šunku, nebo šunkový salám a sýr nakrájíme na čtverečky, shrneme do misky. Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme nožem nebo v kráječi na malé...
více o Pomazánka II.
Na másle a cibuli podusíme namočené nakrájené houby a přidáme očištěné špenátové lístky.
Ze žloutku, mléka a mouky připravíme hustší těsto, které...
více o Špenátové karbanátky s houbami
Namočíme žemle do mléka, bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky....
více o Karbanátky
Maso:
Umeleme obě masa
Nadrobno v robotu se srpovitým nožem nejprve usekáme dva stroužky česneku a pak přidáme půl cibule (sekáme společně)
Smícháme...
více o Mleté maso s kořeněnou omáčkou
Namočíme žemle do mléka
Kapustu uvaříme ve vodě se špetkou sody
Kapustu necháme vychladnout
Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme...
více o Karbanátky s kapustou
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme, prolisujeme...
více o Špenátové karbanátky III.
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme karbanátky,které pečeme do zlatova....
více o Karbanátky z ovesných vloček II.
Hlávku kapusty zbavíme vrchních, polámaných nebo povadlých listů, opereme ji v horké, čisté vodě, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme do horkého...
více o Kapustové karbanátky I.
Omytá stehna osolíme, vložíme na kostičky vyškvařené slaniny a po obou stranách opečeme. Přidáme kostičky cibule, podlijeme horkou vodou, přidáme...
více o Krůtí stehna na česneku
Do hrnce na polévku dáme vyškvařit drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, rajský protlak, oloupané a na kostky nakrájené...
více o Gulášová polévka z mletého masa
Kolínka uvaříme ve dvou litrech osolené vody, slijeme a vsypeme do kastrolu, kde jsme na sádle podusili houby s kmínem. Smícháme, přidáme utřený...
více o Zapékaná kolínka s houbami
Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, přidáme trochu oleje, aby se neslepovaly. Na oleji osmahneme utřený česnek a nasekanou...
více o Italské špagety na česneku
Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme motouzem....
více o Klášterní kolínko
POSTUP
Maso se nakrájí na nudličky a smíchá se solí, kari, čili, vajíčkem, utřeným česnekem, trochou solamylu. Směs dáme na rozpálený olej a přidáme...
více o Čína dle Bobinky
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpuštěné slanině. Přidáme cibuli a česnek a chvíli smažíme s kuřetem.
Zalijeme vínem a přidáme...
více o Kuře po marseilsku
Kuře omyjeme, rozkrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a přidáme petržel, pažitku a česnek. Zaprášíme moukou a chvíli...
více o Kuře Marianne
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme. Potom přidáme na kostičky...
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Kuře dáme do pekáčku a podlijeme asi polovinou vína. Dáme je péci na cca 20 minut.
Mezitím si připravíme nálev a to tak, že smícháme v misce zbytek...
více o Sladkokyselé orientální kuře
Kuře omyjeme a naporcujeme. Nejdříve smícháme jogurt, curry, chilli, sůl a olej. V další misce smícháme kokosovou moučku, cibuli, česnek, zázvor a...
více o Indické kuře
Sójovou omáčku smícháme s olejem, utřeným česnekem, cukrem a pepřem. Kuře rozsporcujeme, omyjeme a osušíme utěrkou. Pak ho potřeme sójovou směsí a...
více o Kuře s jablky II.
Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu.
**Připravíme si směs, do které dáme:** 1 dc vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce...
více o Játra po sečuánsku
Maso nakrájíme na nudličky a obalíme v Solamylu a vejcích.
Hlávkové zelí, pórek a cibuli nakrájíme na nudličky, černé houby překrojíme na menší kousky...
více o Sečuánské vepřové maso
Oloupané syrové brambory rozstrouháme do mísy. Vodu, kterou pustí, slijeme. Zalijeme mlékem, přidáme vejce, mouku a koření a vše dobře promícháme....
více o Cmunda - 4 porce
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme na teplo.
Na zbylém tuku rozškvaříme na...
více o Vepřové kotlety na zelí
Polovinu másla rozehřejeme, přidáme mouku a necháme jen krátce zasmahnout. Pak přilijeme trochu zeleninového vývaru a povaříme 5 minut.
Očištěný pórek...
více o Vepřové kotlety na póru
Játra zbavíme blan a žilek, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
V průběhu pečení přidáme nasekaný česnek a na tenké...
více o Maďarská játra
Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme.
Kapustu nadrobno...
více o Kapustové karbanátky IV.
Vejce našleháme vidličkou, přidáme pepř, sůl, cukr, majoránku, čili, sójovou omáčku, utřený česnek a vše promícháme. Do směsi vložíme maso, přikryjeme...
více o Kotlety s česnekem
Prsíčka a kýtu nakrájíme po vlákně na kostičky o hraně asi 3 cm. Cibuli pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nakrájený česnek, sůl, víno a ocet....
více o Čínská směs
Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12 hodin v chladu.
Pak směs...
více o Bůčková roláda VII.
Očištěné kuře osolíme, do břišní dutiny vložíme 1 rozkrojenou cibuli, stroužek česneku a plátek slaniny. V pekáčku rozehřejeme tuk, osmahneme na něm...
více o Kuře na divoko III.
Porce kuřete očistíme, omyjeme a osušíme, potřeme ze všech stran kořením a necháme chvíli odležet. Zatím na rozehřátém oleji lehce
osmahneme nadrobno...
více o Kuřecí stehna na rajčatech
Česnek utřeme se solí a promícháme s paprikou. Kuře rozporcujeme a připravenou pastou potřeme. Podlijeme je malým množstvím vývaru z masoxu a pod...
více o Kuře s pomerančovou šťávou
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Do zářezu vložíme feferonku a nakrájenou okurku. Do čisté zavařovací lahve vyrovnáme špekáčky a prokládáme na...
více o Pikantní utopenci
Staženého lososa a platýse nakrájíme na kostičky. Připravíme krevety a maso z mušlí. Papriku, cibuli, pórek a žampiony nakrájíme na menší kousky....
více o Gratinované dary moře
Do mletého masa nastrouháme brambory, cibuli, přidáme vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření a sůl. Dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme...
více o Bramborovomasové karbanátky
Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso...
více o Marinované steaky
Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do...
více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou
Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme. Potom k masu přidáme nadrobno...
více o Brazilská polévka