Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu a kuřecí maso pokrájíme na kostičky. V pánvi... více o Barevná rýže se slaninou a kuřecím masem
Vepřové kotlety nařízneme po obvodu a u kostí, jemně naklepeme a opečeme po obou stranách na oleji. Kečup promícháme s vínem, sójovou omáčkou,... více o Ohnivé vepřové kotlety
Pracovní postup: Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky,... více o Kachna na červeném víně
Pracovní postup: Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme jako maso na čínu (den předem). Do mističky dáme dvě polévkové lžíce sojové omáčky, 1... více o Martinčiny špagety
Na rozpáleném oleji osmahneme na malé kousky nakrájená játra s cibulkou, trochu osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme sekanou petrželku,... více o Plněné vepřové plátky s játry
Orestujeme maso do hněda. Česnek, cibuli, mrkev, skořici, pomerančovou kůru a bobkový list smažíme až je cibule mekká, ale ne hnědá. Přidáme maso,... více o Dušené hovězí na červeném víně
Česnek rozetřeme, smícháme s nasekanými bylinkami a pepřem, posypeme jím maso, přitlačíme a pokapeme olejem. Vložíme do pekáče tučným okrajem dolů,... více o rostbíf s bilinkama
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme... více o kuřecí játra s mandlemi
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, osmáhneme, k tomu přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme na rozpáleny tuk, přidáme nakrájený špek, koření a... více o Kuřecí nudličky s játry
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V... více o jehněčí po římsku
Očištěnou spařenou jarní cibulku přepůlíme a vložíme do zapékací misky. Zalijeme medem, do kterého jsme vmíchali prolisovaný česnek a sůl. Navrch... více o jarní cibulka zapčená
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který... více o Pikantní kapr
Maso nakrájíme na menší kousky a jemně naklepeme rukou, okořeníme tymiánem, jalovcem a bobkovým listem, opepříme, zakápneme worchestrem a zalejeme... více o Kančí špíz
Žloutek osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej, až vznikne hustá majonéza. Citrónovou kůru, zelenou papriku, petrželovou nať, sardel, okurku a... více o Studená italská omáčka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, šunku, přilijeme víno a vaříme z... více o Jalovcová omáčka k divočině
Vepřové maso, telecí játra, polovinu husích jater a polovinu slaniny umeleme, přidáme žemli namočenou ve víně a znovu umeleme. Vmícháme vejce, koření... více o slavnostní paštika
Zvěřinové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na oleji, přidáme maso, sůl, část koření a podusíme ve vlastní šťávě.... více o paštika z divočiny
Srdíčka rozřízneme na polovinu a opláchneme, vložíme do vařící vody s přidáním soli a cibule a 10 minut srdce vaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a... více o srdce na divoko
UVAŘÍME RÝŽI, VYSYPEME DO MÍSY, JEŠTĚ DO TEPLÉ VMÍCHÁME OLIVOVÝ OLEJ, SŮL A MAJORÁNKU. NECHÁME VYCHLADNOUT. SALÁT NATRHÁME NA MENŠÍ KOUSKY, NAKRÁJÍME:... více o LEDOVÝ SALÁT S RYŽÍ A OLIVOVÝM OLEJEM
Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran... více o Burgundská hovězí pečeně
Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte mleté... více o Boloňské špagety III.
Maso protáhneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme. Na oleji osmahneme cibuli, na kousky nakrájenou mrkev, česnek, pak vložíme maso a chvíli... více o Korčulanska pastičada
Omyté maso nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme cca 1 dcl oleje, vínem, silně sójovou omáčkou, tak aby maso mělo hodně tmavou barvu, hustě... více o Výborná čína
Hřbet vykostíme, maso osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a opepříme. Maso pak dáme odležet. Na oleji orestujeme cibuli, česnek, divoké koření,... více o Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou
Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme hovězí maso, gulášové koření a dusíme cca 10 min, pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, sojovou a... více o Masíčko po námořnicku
Brambory uvaříme ve slané vodě bez slupky a po vychladnutí pomačkáme. Nádobu vymažeme máslem, na to dáme maso (posypané solí, kari, paprikou), pečeme... více o Opilecká pečeně
Na oleji zpěníme cibulku, na ni přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou cuketu.Dusíme, až je cuketa do sklovista. Pak přidáme nakrájený párek a... více o Cuketová čína III.
Z kuřátka vyjmeme droby a celé je opláchneme studenou vodou a papírovou utěrkou osušíme. Křidélka uřízneme tak, že ze tří dílů zůstane na prsou pouze... více o Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme nasekaný česnek, bazalku, kečup, smetanu a červené víno. Vše společně... více o Kuřecí na bazalce
Omytou kachnu osolíme (i ze vnitř), okmínujeme. Pře 200 st. pečeme 3 hodiny, na začátku trochu podlijeme vodou, během vaření občas propíchneme.... více o Husa se švestkovou omáčkou
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným... více o Vepřové v pekáčku
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme předem spařená a na kostičky nakrájená rajská jablíčka, omytou, jadřince zbavenou a na nudličky... více o Zapečená krabí pochoutka
Kuřecí křidélka a rozebraný květák dáme do misky. Víno rozmícháme s protlakem a kuře s květákem v něm necháme asi 2 hodiny naložené. V misce... více o Voňavá kuřeci křidélka s květákem
Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova.... více o Zajíc na víně
Všechny přísady s výjimkou rumu zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Odstavíme z plotny a dolijeme rum. Rozléváme do hrnečků z varného skla nebo... více o Horký silvestrovský nápoj
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozřízneme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém zesklovatíme... více o Lahodná kuřecí stehna
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozpůlíme. Půlky naplníme zavařeninou a klademe těsně vedle sebe do vymazaného pekáčku. Zalijeme vínem,... více o Příloha z jablek
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který... více o Pikantní kapr II.
Chobotnice omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 1 cm široká kolečka. Na rozpáleném oleji chvíli orestujeme kapary, přidáme nakrájené chobotnice a za... více o Chobotnice s kapary
Kotlety naklepeme, na okrajích a u kostí nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a na tuku opečeme z obou stran. Pak podléváme vínem a dusíme... více o Kapucínské kotlety
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opečeme.... více o Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Cukr se žloutky utřeme do pěny, přidáme změklou čokoládu, zašleháme a pak přidáváme střídavě mandle s kandovaným ovocem a sníh z bílků. Pečeme v... více o Mokrý dort
Do velkého džbánu nalijeme víno, přidáme cukr, koňak a promícháme. Přidáme na malé kousky nakrájený omytý pomeranč, citron i s kůrou (pokud možno... více o Španělská Sangria
2 mrkve,2 cibule, kousek celeru,1/2 lžíce majoránky, petržel…..,1 lžíci tomato omáčky,to vše nakrájet na drobno a opéct, zvlášť opéct mleté maso ... více o Koláč s masem
Nakrájíme cibuli, česnek, šunku, žampiony a smícháme se strouhankou. Rozehřejeme trochu másla s červeným vínem a kuřecím vývarem. Kuřecí packy... více o Zapečené kuře s vínem
Maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme kečup, sójovou omáčku, pepř a promícháme. Vymažeme pekáč a postupně v něm navrstvíme suroviny v tomto pořadí:... více o Andělské brambory
Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut... více o Studená broskvová polévka
Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli... více o Pardubická hovězí pečeně
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání... více o Boloňská omáčka
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji dozlatova opečeme. Přendáme do jiné nádoby. Na tuku osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme... více o Hovězí námořnické maso