Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme,...
více o Jelení guláš
Na olivovém oleji mírně orestujeme cibuli, mrkev a celer (nadrobno), přidáme naporcovaného králíka a vše pořádně orestujeme.
Lehce podlijeme,přidáme...
více o Králík po lovecku
Hovězí maso: máslo rozehřejeme a osmažíme na něm plátky posoleného a opepřeného hovězího masa, tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme rozmarýn a maso...
více o Šťouchanice s hovězím masem
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené maso, orestujeme, přidáme nakrájené zelí, mletou papriku, pepř, kmín,...
více o Švábské maso
Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Pak je ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Posypeme je tymiánem,...
více o Kachní stehna se šalotkou
Jazyky se uvaří společně se zeleninou, kořením, solí, šťávou z citronu a kouskem kůry. Pak se vyndají do studené vody a oloupou se. Udělá se cibulková...
více o Jazyk s polskou omáčkou
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Kančí guláš
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s...
více o Sauerbraten
Smícháme slivovici s vínem, osladíme a rozmícháme. Nakonec přidejte šťávu z citrónů. V uzavřených lahvích necháme 4 týdny stát! Že to vypadá divně?...
více o Babské pití
Maliny přebereme, všechno ovoce omyjeme a osušíme, jahody překrojíme napůl.
Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme dřeň. Dřeň i lusk, červené...
více o Drobné ovoce s vanilkovou omáčkou
Mouku smícháme s hodně kari a přiměřeně soli a pepře.
Porce kuřete mírně osolíme a potřeme celou hlavičkou rozmačkaného česneku a pak obalíme ve směsi...
více o Faustovo kuře
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom nakrájíme na silnější nudle a opečeme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým pepřem,...
více o Vepřové maso na víně
Játra (omytá a odblaněná) rozmixujeme.
Přimícháme ostatní ingredience, necháme chvíli odpočinout a lžičkou vkládáme do mírně se vařící polévky....
více o Játrové knedlíčky
Víno, kompoty, skořici, ořechy, vodku a rum smícháme. Necháme v lednici 1 den uležet. Při podávání nalijeme půl sklenice bowle a dolijeme sektem.
Mohu...
více o Ohavečská bowle
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za...
více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Játra očistíme a odblaníme, opláchneme je a nakrájíme na menší kousky (např. na menší nudličky). Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme ostrým...
více o Játra na česneku
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Přidáme nadrobno krájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Orestujeme a...
více o Kebab II.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso. Až se osmahne (začne se drobit), osmahneme žampiony, pak podlijeme vínem dle chuti, přidáme rajčata a...
více o Špagety Fantazie
Kuře rozřízneme na poloviny, osolíme, vetřeme sojovou omáčku, pepř, skořici, podlijeme vínem, přidáme hřebíček a pečeme ve vyhřáté troubě. Před...
více o Kuřátko pěti vůní
Do připravených otvorů v panence naplníme směs z vepřového masa, ananasu na kostičky, šalvěje, soli a pepře. Zprudka opečeme a necháme zapéct v troubě...
více o Vepřová panenka s ananasem
Víno nebo limonádu nalijeme do velkého džbánu a osladíme podle chuti. Přidáme všechno nakrájené ovoce, promícháme a dáme vychladit.
Nejlépe chutná při...
více o Letní Sangria
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením (pálivou paprikou a grilovacím). Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po...
více o Kvikot z Raffaelova kotle
Ušleháme žloutky, cukr a olej do pěny. Pak přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a...
více o Řezy Rafaelo II.
Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce...
více o Srdce po myslivecku
Vařená vejce nastrouháme na struhadle na jemno. Mezitím si na pánvi opečeme na oleji chleba až zezlátne, posolíme, potřeme česnekem a namažeme taveným...
více o Topinky s vejcem II.
Usmažíme slaninu s cibulkou, po třech minutách vyjmeme osmaženou cibulku se slaninou a tuto směs vložíme do misky. Přilijeme olej. Rozpálíme ho, poté...
více o Maso po anglicku
Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový...
více o Tradiční italské lasagne
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně přidáváme vanilkový cukr, skořici, kakao, osolenou mouku, prášek do pečiva, červené víno a dobře...
více o Vinný koláč
Hovězí maso pokrájíme na malé kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo a vše osmahneme na másle. Potom podlijeme vínem, přidáme sůl, pepř, bobkový...
více o Burgundský kotlík
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu...
více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
K pretlačeným vareným zemiakom pridáme sójovú a pšeničnú múku, soľ, vajce, prášok do pečiva, maslo zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou...
více o Sójové valčeky plnené škvarkami
Príprava cesta : Žĺtka, cukor a vanil. cukor vyšľaháme. Ušľaháme sneh, pridáme ho k žĺtkom, primiešame múku, olej a prášok do pečiva. Vlejeme do formy...
více o Citrónový dort
Pudingový prášok a vajcia dôkladne vyšľaháme (odporúča sa el. šľahačom). ZZa stáleho miešania pridávame olej, práškový a vanilínový cukor a prášok do...
více o Bábovka z pudinkového prášku
K rozemnutému droždí přidáme cukr,zalijeme 80 ml vlažné vody,zamícháme a necháme na teplém místě.Do mísy prosijeme obě mouky,do důlku vlijeme vykynutý...
více o Langoše VII.
Kuře nakrájíme na větší kousky a banány na silnější kolečka, cibuli nasekáme nahrubo. Potom ji zpěníme na oleji, přidáme kuře, osolíme krátce zprudka...
více o Kuře s banány (JAR)
Svaříme vodu s cukrem, červeným vínem s kouskem celé skořice a vanilkou. Přidáme rum a malinovou šťávu. Ihned odstavíme a dáme vychladnout. Scedíme a...
více o Domácí punč
Cibuli nakrájíme na půlkolečka osmáhneme, k tomu přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme na rozpáleny tuk, přidáme nakrájený špek, koření a...
více o Nudličky pana hraběte
Kotletky očistíme a naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na tuku orestujeme nahrubo nasekanou cibuli, přidáme kotlety a...
více o Kotlety na červeném víně
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto...
více o Silvestrovské fondue
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu s trochou vody, skořicí a cukrem a rozvaříme je.
Pak rozkvedláme...
více o Nepečený jablečný dort
Maso, žloutky, brambory a koření v míse smícháme, ušleháme sníh z bílků a vmícháme do masa.
Pak nabíráme lžící maso a rovnou dáváme na pánvičku, kde...
více o Šlehané biftečky
Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do...
více o Polská omáčka
Suchou směs smíchat, rozdělit na 3 díly.Na plech nasypat 1/3 směsi, na to polovinu jablek,1/3 směsi,druhou polovinu jablek,1/3 směsi.Povrch pokapat...
více o MANŽELSKÉ ŠPLHNUTÍ od ALENY
Játra, na tenká kolečka nakrájený pórek a na nudličky pokrájenou papriku opékáme na oleji cca 5 min.
Podlijeme vínem, přidáme zázvor a dusíme, až jsou...
více o Drubeží játra na víně
Na oleji osmahneme cibuli, česnek, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, přidáme na nudličky nakrájené maso, rychle opečeme, stáhneme z plamene,...
více o Cikánský tokáň
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
Do kastrolu nebo...
více o Sladkokyselé kuře
Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a...
více o Svařené víno
Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, okořeníme veškerým kořením,...
více o Kuře na divoko II.
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme.
Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme...
více o Románkovo hovězí na víně
Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do...
více o Čertovské roštěnky