Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v...
více o Nakládaný česnek - sterilovaný
Maso nakrájíme na nudličky a cibuli najemno.
Na sádle osmahneme cibuli do hněda, zaprášíme paprikou, přidáme maso, sůl, pepř a feferonky.
Maso necháme...
více o Samuraj
Zázvor, najemno nasekané feferonky a citronovou trávu promíchejte s cukrem a kávou. Touto marinádou přelijte kuřecí maso a nechte v chladu aspoň dvě...
více o V kávě marinované kuřecí řízky
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku ...
více o Špagety aglio olio
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky.
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi...
více o Bouillabaisse-rybí polévka
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semínek a najemno nasekáme. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzeninu nakrájíme na...
více o Gratinované brambory po mexicku
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo".
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu,...
více o Pohřební guláš
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a...
více o Pivovarské tajemství
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10-15 minut - pozor koření...
více o Pikantní nakládaný hermelín
Na dno malých lahviček dáme lžičku oleje, poskládáme česnek, který prokládáme celým pepřem, bobkovým listem (do 1 lahvičky = 1 menší list), hřebíčkem,...
více o Česnek v pikantním nálevu
Stehna osolíme a opepříme. Na horkém olivovém oleji je pečlivě opečeme ze všech stra. Slijeme tuk a přidáme špek a znovu dohromady opatrně opečeme....
více o Pečená králičí stehna
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně...
více o Králík á la Malorca:
Avokádo omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vyndáme pecku. Dužinu vydlabeme lžičkou, a pak šťoucháme do kaše (malé kousky ponecháme vcelku). Přidáme...
více o Omáčka Guacamole
Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a uvaříme doměkka.
Do hotové rýže...
více o Rizoto Sicilský klan
Na oleji orestujeme kolečka klobásy, přidáme nakrájené feferonky, kapie, promícháme. Tuto směs zalijeme rozšlehanými vejci se solí a mlékem,...
více o Ďábelská omeleta
Papriky omyjeme, odřízneme vršky a důkladně odstraníme semeníky. Rýži vaříme asi 25 minut v 600 ml osolené vody, pak rovnoměrně vmícháme šafrán a...
více o Papriky plněné šafránovou rýží
Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Fefronky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky,...
více o Ďábelské mušle
Oba plátky chleba potřeme z jedné strany lžící majonézy. Listy hlávkového salátu omyjeme a osušíme do sucha. Feferonku podélně rozkrojíme, zrníčka...
více o Pikantní sendvič
Droždí rozdrobíme do 100 ml vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, olivový olej a zalijeme kváskem. Vypracujeme...
více o Minipizzy s olivami a salámem