Bramboru uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Smícháme hořčičný prášek s 1 lžící teplé vody a necháme 10 min. odstát. Řepu slijeme, oloupeme...
více o Růžový slanečkový salát
Oloupáme řepu, jablka a očistíme zázvor. Nakrájíme (nebo nahrubo nastrouháme) a postupně dáváme do odšťavňovače: nejdříve řepu, pak zázvor, nakonec...
více o Nápoj z červené řepy - nejen pro Terezku
Uvařenou řepu, vaříme ji s trochou octa a soli, oloupeme a nahrubo nastrouháme na nudličky. Salám nakrájíme na malé kostičky a rovněž tak cibuli....
více o Pomazánka z červené řepy
Do mísy dáme nahrubo nastrouhanou červenou řepu, nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme promačkaný česnek, pokapeme citronem a vše smícháme ze...
více o Salát z červené řepy se zakysanou smetanou
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli se zázvorem, přidáme na malé kostičky nakrájenou řepu a 10 minut podusíme. Potom zalejeme vývarem a vínem,...
více o Rizoto s řepou
Oloupanou řepu nakrájíme na plátky, dáme do hliněné nebo kameninové nádoby, zalejeme převařenou vodou, přidáme sůl, cukr, bobkové listy a utřený...
více o Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně
Syrovou řepu nastrouháme, dolijeme 2 l vody a od bodu varu vaříme 25 minut. Necháme 2 hodiny louhovat, pak zcedíme, přidáme cukr, tresť, citronovou...
více o Sirup z červené řepy
Zeleninu očistíme, nakrájíme podélně a naskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, který jsme slabě potřeli olivovým olejem. Pak na plechu osolit,...
více o Grilovaná kořenová zelenina
Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.
Rajčata je dobré...
více o Sušení zeleniny v sušičce
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme brambory nakrájené na kostičky a nadrobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a...
více o Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Řepu nastrouhám nahrubo, ostatní ovoce pokrájím, pokapu citrónovou šťávou, přidám celý mandarinkový kompot. Podle chuti med a cukr. Nechám chvíli...
více o Ovocný salát s červenou řepou
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Přidáme nakrájené sledě, odkapané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme. Řepu nakrájíme na kostky a...
více o Bramborový salát s červenou řepou
Do 3 litů vody přidáme maso a uzený špek. Přivedeme k varu a odstraníme pěnu. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, zelí, cibuli, červenou řepu, fenykl a...
více o Boršč od Tefalu
Řepu nakrájíme na tenoučké plátky. Zalijeme ji nálevem ze 2 lžic octa, 4 lžic oleje, tymiánu, soli a pepře. Necháme 30 min odležet. Ze zbytku octa,...
více o Salát z červené řepy s klobásou
Předvařené řepy nastrouháme na hrubo, cibule nakrájíme na jemno, oloupaná jablka na kostičky. Uděláme zálivku z oleje, octa, soli a cukru a vše...
více o Salát z červené řepy III.
Na tuku nejprve osmažíme cibuli a přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou. Osolíme, chvíli smažíme, pak zalejeme vodou a přidáme rajský...
více o Vegetariánský boršč
Jourt smícháme s hořcicí, octem, majolkou nebo tatarkou, křenem, solí a pepřem. Uvařenou řepu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s jogurtovou směsí...
více o Salát z červené řepy II.
Řepu namočte přes noc do vody. Ráno kartáčkem omyjte, přelijte vařící vodou a 2 hodiny vařte. Potom prudce zchlaďte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte....
více o Nakládaná červená řepa
Z vody, octa, soli a cukru svaříme nálev, do kterého přidáme červenou řepu, zelí a nakrájenou cibuli. Vaříme asi 8 minut, pak směs dáme do sklenic a...
více o Sterilovaný salát z červené řepy
Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou uzeninu dle vaší chuti a restujeme. Přidáme půl lžičky pálivé...
více o Zeleninový boršč s uzeninou
Červenou řepu oloupeme, uvaříme ve slané vodě do měkka. Nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s jogurtem, majolkou, utřeným česnekem. Přidáme pár...
více o Salát z červené řepy s ořechy
Řepu (malou, maximálně do velikosti tenisového míčku - větší bývají dřevnatější) oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 1 cm široké) a uvaříme v osolené...
více o Salát z červené řepy a brambor - Balkán
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového...
více o Ukrajinský boršč II.
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, okurky, cibuli a jemně nasekané kysané zelí. Dochutíme solí, pepřem a...
více o Švédský salát II.
Červenou řepu očistíme a nakrájíme na kostičky, klobásu nakrájíme na kolečka. slaninu také nakrájíme na kousky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme...
více o Guláš z červené řepy
Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak...
více o Polská polévka z červené řepy
Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo.
Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme,...
více o Dušená červená řepa se smetanou
Uvařenou červenou řepu oloupáme a nakrájíme na hranolky. Máslo rozpustíme, vmícháme hořčici, med, pepř, worchester, sůl, promícháme a přidáme červenou...
více o Pikantní červená řepa
Oloupanou červenou řepu jemně nastrouháme, jablka na hrubší nudličky. Smícháme s ostatními přísadami.
Salát můžeme doplnit jogurtem nebo kysanou...
více o Salát ze syrové červené řepy
Jablko a červenou řepu oloupáne a nakrájíme na nudličky. Cibuli drobně posekáme, zpěníme na másle, přidáme červenou řepu, podlijeme sklenicí vody,...
více o Dušená červená řepa s jablkem
Vařenou prochladlou řepu nastrouháme na širší nudličky, smícháme s jemně nastrouhaným křenem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme k pečením....
více o Salát z červené řepy s křenem
Červenou řepu oloupeme a jemně nastrouháme. Uvaříme v 1,5 l osolené vody. Když je řepa měkká, přidáme jogurt rozšlehaný s vejcem.
Ochutíme čerstvým...
více o Polévka z červené řepy s jogurtem
Řepu uvaříme doměkka, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelí, papriky a cibuli nakrájíme. Vše dáme do hrnce, promícháme, přidáme ostatní...
více o Salát z červené řepy - zavařený
Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme lžíci hořčice, lžičku medu, špetku chilli a do...
více o Červená řepa po americku
Červenou řepu uvaříme do poloměkka, oloupeme a pokrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Opepříme, osolíme a namočíme do rozšlehaných vajec s mlékem,...
více o Řízky z červené řepy
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou...
více o Boršč bez masa
Uvaříme řepu doměkka, oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme s křenem. Přidáme ocet, cukr, olej, sůl, fenykl, anýz a promícháme. Podle chuti ještě...
více o Naložená červená řepa
Řepu uvaříme nejlépe v tlakovém hrnci (cca 10 - 20 minut). Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme.
Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a polijeme...
více o Salát z červené řepy VI.
Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,...
více o Boršč III.
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na...
více o Pravý ukrajinský boršč
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka.
Na talířích zdobíme lžící kysané smetany...
více o Baby boršč
Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky a...
více o Boršč Moskevský
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso....
více o Boršč
Červenou řepu (vaříme ve slupce v osolené vodě) po vychladnutí oloupeme a nastrouháme s celerem na hrubším struhadle. Hlávkový salát omyjeme,...
více o Zimní salát pro linii
Filety opláchneme, nakrájíme na kousky, zalijeme olejem a na 2-3 hodiny dáme do ledničky. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, propláchneme studenou...
více o Růžový salát
Zelí nakrouháme, jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme. Sterilovanou řepu necháme odkapat a nakrájíme ji na menší kousky. Nakrájenou...
více o Zelný salát s červenou řepou
Omyté maso zalijeme 1 a 1/2 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme...
více o Vesnický boršč
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme,...
více o Salát z červené řepy s fazolemi
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s cibulkou. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, několik bobkových listů a koření. Zalijeme dvěma...
více o Chalupářský boršč