Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo. Na oleji ve větším hrnci necháme... více o Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Oloupanou cibuli, česnek, rajčata, okurku a červenou papriku (bez semínek) a olej rozmixujeme dohladka, vzniklou směs lze zahustit i několika plátky... více o Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou... více o Lilkový tatarák
Nudle uvařte dle návodu na balíčku a sceďte. Mezitím: Okurku i mrkev nakrájejte škrabkou na brambory na dlouhé tenké plátky. Odstraňte semínka z... více o Duhový salát
Maso nakrájíme na nudličky nebo na kostky, osolíme, opepříme a na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou, do výpeku... více o Masová směs s paprikou a česnekovými výhonky
Na oleji osmahneme cibulku, česnek, majoránku a papriku. Nakrájíme brambory na kostky a osmahneme se zeleninou. Poté přidáme předem namočené fazole ... více o Fazolový guláš pro vegany
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu. Já ji vařím 5 minut na mírném ohni, vypnu a pak 30 minut za občasného promíchání nechám pod pokličkou dojít.... více o Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný... více o Květák s mletým masem po boloňsku
Těstoviny dáme do větší mísy, přidáme pokrájenou řepu, uzeninu, papriku, nastrouhaný česnek, osolíme a opepříme, dobře promícháme, nasypeme do máslem... více o Těstoviny s řepou - zapékané
Větší papriky rozkrojíme na poloviny, očistíme a omyjeme, necháme okapat. Mezitím si v misce rozmícháme rajčatový protlak s francouzskou hořčicí,... více o Dušené plněné papriky
Rohlíky pokrájíme, dáme do mísy a zakapeme mlékem, přidáme pokrájenou šunku, papriku, kopřivy, nastrouhaný sýr a česnek, vejce, sůl, pepř a dobře... více o Kuře plněné kopřivovou nádivkou
Na oleji (sádle) osmažíme nadrobno pokrájené cibule a špek. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky (housky), které pokropíme mlékem... více o Velikonoční kopřivová nádivka
Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze všech stran,... více o Pikantní kuře na zelí
Avokádo rozpůlíme a vyndáme pecku, v ruce půlku avokáda nařežeme rovně a na strany, aby nám vznikly kostičky a polévkovou lžící vybereme do mísy.... více o Mexický předkrm Guacamole
Masové koule: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou, cibulí a kořením. Přidáme vejce a strouhanku a vyrobíme kuličky cca 2-3 cm... více o Plněný chleba II.
Okapané zelí promícháme s cukrem, česnekem, bramborem, pokrájenou cibulí a paprikou. Vše dáme do pekáčku. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme na zelí, na... více o Kuře (králík) na cibulovém zelí
Nejdříve si připravíme 2 hrnce. Do jednoho nasypeme sójové nudličky a 10 minut vaříme na mírném plameni. Nezakrýváme pokličkou a občas promícháme.... více o Jáhly se sojovými nudličkami
Kuřecí maso okořeníme, pokud máme koření bez soli, tak i osolíme a dáme do pekáčku s máslem, pokrájenou cibulí a paprikou. Pečeme za občasného podlití... více o Kuře se sýrovou zeleninou
Vychladlé uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme pokrájenou řepu, kuřecí maso, cibuli, okurky, majolku (zakysanku), hořčici, sůl, pepř a vše dobře... více o Těstovinový salát s červenou řepou
Tento pokrm španělského původu se může servírovat teplý či studený, jako hlavní jídlo či příloha. Může být použita zelenina, kterou máte zrovna doma.... více o Pisto manchego
Umyjeme papriku i cherry rajčátka. Potom si oloupeme mrkev, umyjeme ji a nakrájíme ji na malé kostičky. Papriku také nakrájíme na malé kostičky a... více o Zeleninový salát s gervais
Smíchejte ingredience na marinádu a nechte hovězí namarinovat, nejlépe přes noc. Připravte si i dressing. Cibuli a papriky nakrájejte na tenké plátky... více o Hovězí s nudlovým salátem
Brambory nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi s olejem. Pak přidejte cibuli nakrájenou na plátky, po chvíli i na menší kousky nakrájenou... více o Bramborová tortilla
Na gulášové polévce není nic těžkého. Jen si u řezníka řekněte o hezké maso, to ze staré krávy můžete vařit klidně dvě hodiny a stejně měkké nebude.... více o Gulášová polévka s mrkví
1. Uřízneme kousek alobalu. 2. Připravíme bramboru nakrájenou na čtvrtky. 3. Osolíme, opepříme a okořeníme. 4. Přidáme máslo a papriku. 5. Zabalíme a... více o Italské brambory II.
Oloupeme celer, jablko, cibuli. Půl celeru - nebo malý velikosti jablka - nastrouháme spolu s jablkem nahrubo. Zakápneme citrónovou šťávou. Přikrájíme... více o Salát Waldorf s hermelínem
Dáme vařit vodu. Až se voda bude vařit, vložíme rýži podle návodu na obalu. Pokud používáme sypanou rýži, tak doporučuji 1 hrnek rýže a k tomu 2 hrnky... více o Rizoto s vepřovou konzervou
Na troše oleje zpěníme cibulku, přidáme salám, česnek, papriku, rajčata, podlijeme troškou vody, rozdusíme, dle chuti osolíme, přidala jsem špetku... více o Rychlá směs na špagety
Dýni a uvařené brambory pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli (pórek), papriku, česnek a rajčata, jemně pokrájený poličan nebo jiný... více o Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...). Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou... více o Drožďová pomazánka s pepřem
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran... více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme. Osmahneme mleté maso, poté to celé... více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Po přivedení k varu, těstoviny nasypeme do vroucí vody a dle návodu vaříme do stavu al dente. Než... více o Raubířovy zapečené těstoviny
Nejprve si z vejce, mouky, mléka a soli připravíme těsto na palačinky, které usmažíme na rozpáleném oleji. Potom si připravíme náplň: Na oleji... více o Palačinky plněné zeleninovou čínou
Kotletky nakrájíme na nudličky a naložíme na pár hodin do marinády ze sójové omáčky, medu, oleje a koření pěti vůní. Osmažíme na pánvi dozlatova. Dáme... více o Čína s vepřovým
Rýžové nudle namočíme do horké vody a necháme odstát. Mezitím si nakrájíme maso na kostičky, osolíme, opepříme a hodíme na pánev. Zatímco restujeme... více o Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Na oleji (špeku) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat maso, pak osolíme a okořeníme a přidáme zeleninu. Ještě krátce restujeme za... více o Adžika masovo-zeleninové ragú
Základ: Nejprve si nakrájíme cibulku najemno, stačí půlka cibule. Poté přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a osmažíme. Přidáme nastrouhanou... více o Směs
Do uvařených a vychladlých těstovin přidáme nadrobno nakrájenou menší cibulku, zeleninu, plechovku kukuřice, šunku na kostičky a vejce vařené natvrdo.... více o Těstovinový salát ze Bzové
Maso naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové... více o Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka
Brambory pokrájíme a dáme do větší mísy, přidáme uvařené, scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme bylinky nebo koření dle chuti, papriku, česnek... více o Bramborové těstoviny - zapečené
Na rozpáleném oleji osmažte na kousky nakrájená kuřecí prsa, pak vyjměte a dejte na stranu. Přidejte na nudličky nakrájené papriky a oloupaný... více o Orientální nudlová směs
Červené papriky osmahneme na pánvi, sloupneme slupku a naplníme sýrem feta. (Papriky se takto i prodávají naložené ve sklenici, ušetříte si práci).... více o Řecké papriky plněné fetou
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme. Dále prosolíme, opepříme, posypeme kmínem a červenou paprikou. Oloupanou žlutou cibuli nakrájíme na větší kousky a... více o Kuřecí stehna na víně
Maso nakrájíme na nudličky, poté ho okořeníme solí a kari kořením. Přidáme sójovou a ústřicovou omáčku s kapkou oleje. Necháme odležet. Během smažení... více o Čína s kuřecím
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano... více o Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem
Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme mléko, osolíme a opepříme. Usmažíme z nich alespoň 4 omelety. (Mně osobně se vždycky trhají, tak tam přidám... více o Asijská plněná omeleta
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut. Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve větší... více o Bramborový salát s vejci
Nakrájíme rajčata na menší kousky a dáme vařit s necelým hrnkem vody, než změknou, zhruba 15 minut. Poté je scedíme a protlak dáme stranou. Na mírném... více o Omáčka z čerstvých rajčat
Nakrájíme pórek a červenou papriku na malé kousíčky, přidáme majolku, pomazánkové máslo, česnek, citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem. Výborná je... více o Pomazánka s pórkem a paprikou