Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet.
Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky...
více o Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou
Na oleji osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme, za občasného promíchání do...
více o Zeleninová polévka s černou čočkou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu.
Po osmažení přidáme krátce...
více o Bramborovo-zeleninový guláš
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím...
více o Salát (nejen) z černé čočky
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct...
více o Portobello bolognese
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky...
více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Hermelíny si nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím si očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte...
více o Hermelín nakládaný po znojemsku
Zelí pokrájíme na slabé nudličky, které dáme do mísy, mírně osolíme, dochutíme dle chuti medem a citronovou šťávou. Vše, nejlépe v rukách promícháme,...
více o Zelný medový salát s paprikou
Všechny ingredience smíchejte v misce. Vzniklé taco koření skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Používejte do masových směsí či omáček, které chcete...
více o Mexické taco koření
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme,...
více o Kuřecí steak ze stehna ala čína
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo...
více o Mleté maso s cizrnou
Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce.
Cibuli pokrájíme a na...
více o Dušené kotlety na paprice
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo...
více o Fazolová směs s mletým masem
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté...
více o Adžika směs z mletého masa
Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře...
více o Maďarský guláš po našem
Očištěné papriky nakrájejte na tenké proužky.
Jablečný ocet spolu s cukrem a vodou smíchejte, přidejte máslo, pepř a nasekané papričky, to vše...
více o Chilli papričky
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova ze všech stran. Maso...
více o Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30...
více o Polévka z fazolí a hub s topinkami
Vychlazenou očištěnou zeleninu krájíme na malé kousky, plátky, nudličky (nestrouhat!) a začneme zelím, které dáme pokrájené do mísy, zasypeme cukrem,...
více o Zelný salát se zeleninou
Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme...
více o Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlata, přidáme nakrájené žampiony.
Do orestované zeleniny, přidáme na...
více o Kuřecí prsa na žampionech s rýží
Na kousku másla si orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile nám změkne, přidáme nakrájenou mrkev, česnek, petržel a brambory. Osolíme,...
více o Krémová bramboračka
Lilek si omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme a potřeme olejem a dáme péct do trouby...
více o Zapečené lilky
Sýry a cibuli nakrájíme na kostky, které jsou malé asi 2 až 4 cm. Smícháme s kořením a bylinkami a necháme odležet. Mezi tím dáme smíchané oleje...
více o Naložené sýry
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu...
více o Baskické kuře
Nejprve si dáme uvařit těstoviny do osolené vody.
Mezitím co se nám budou vařit těstoviny si nakrájíme Maďarskou klobásu a červenou papriku.
Když máme...
více o Zapečené těstoviny s petrželkou
V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujte maso. Přidejte jemně nasekanou cibuli s česnekem a pokrájenými chilli papričkami zbavenými semen.
Asi...
více o Krůtí chilli con carne
Maso nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na...
více o Jehněčí tikka
Zeleninu na pastu nakrájejte na kousky, limetkové listy a citronovou trávu nasekejte, koření nadrťte v hmoždíři a vše rozmixujte s mlékem.
V hrnci...
více o Thajské žluté zeleninové kari
Pokud máte krůtí stehno, vykostěte jej. Změklé máslo smíchejte s bylinkami, česnekem, solí a pepřem.
Vmáčkněte krůtě pod kůži a rozprostřete po celé...
více o Pečená krůta s čočkovým salátem
1. Nakrájíme si cuketu, lilek, dýni a rajčátka na stejně velká kolečka (já to dělám pomocí ručního kráječe) a necháme si stranou.
2.Na rozpálenou...
více o Zeleninové ratatouille
Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme. Po zatažení maso osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájený pórek. Pokračujeme...
více o Vynikající těstovinový salát se špenátem
Kuře omyjte a osušte. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Fazole sceďte a propláchněte. Troubu rozehřejte...
více o Mexické nadívané kuře
Prvně si nudle namočte na pár hodin do teplé vody, samovolně změknou - hlavně nemýchat, šťouchat atd !!! lehce se lámou když jsou tvrdší a nebudou to...
více o Pravá Hoisin čína s nudlemi
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na menší sousta. V pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme kuřecí kousky, připáde cca půl balení ďábelského...
více o Kuřecí fajitas
Bílé fazole necháme dle návodu namočit ve vodě (ideálně den předem).
Červenou řepu rozkrájíme na drobné kostky, vložíme na pekáček, osolíme a opepříme...
více o Chilli polévka
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,...
více o Guláš s hráškem
Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se solamylem a kořením. Dáme odležet aspoň na 1/2 do lednice. Na pánvi rozehřejeme olej vložíme...
více o Čínská pánev 2
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Veškerou zeleninu nakrájíme, a smícháme s tuňákem, nakonec přidámě uvařené těstoviny a servírujeme....
více o Tuňák se zeleninou a těstovinami
Nejdříve si uvaříme rýži, kterou pak necháme vychladnout.
Nakrájíme si všechny ingredience a smícháme dohromady.
Osolíme a opepříme podle chuti.
Salát...
více o Rýžový salát s krabem
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu ...
více o Dušená zelenina - rychle a chutně
Omyté maso si nakrájíme na nudličky, smícháme je se sojovou omáčkou a solamylem. Nudličky vložíme do pánve a restujeme.
Mezitím si nakrájíme na tenké...
více o Vepřové nudličky se zeleninou
Kuřecí maso rozklepejte a nakrájejte na kostičky. Poté smíchejte s kukuřičným škrobem a nechte odstát. (můžete přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru a 1...
více o Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Okrájíme si kuřecí prsa a vytvoříme z nich 5-8 řízečků.
Dále si připravíme marinádu:
Do misky, kam se vejdou všechny řízečky, nalijeme do 1/5 olej,...
více o Zapečené sýrové těstoviny s masem
Do mísy dáme tvaroh, tavený sýr, cibuli na kostičky a najemno nakrájenou sterilovanou papriku.
Promícháme šlehačem a dochutíme solí a pepřem dle chuti...
více o Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,...
více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme s vejcem a solamylem a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Po osmažení maso vyndáme...
více o Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a osmahneme. Přidáme trochu nálevu z fazolí a trochu...
více o Fazole s volským okem