Do pevně uzavíratelné (ideálně zavařovací sklenice) dejte sýry s olivami. Rozmarýn překrojte, dobře očistěte citron a nakrájejte jej na klínky, obojí...
více o Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem
Těsto: 1. Droždí rozmíchejte s trochou cukru a asi ve 3 lžičkách vlažné vody a nechte vzejít kvásek 2. Do mísy prosejte oba druhy mouky, přidejte sůl,...
více o Pizza velmi podobná té právé z pizzerie
Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Nasypte ji do malé misky a zakapejte šťávou z obou limet. Získá tak krásnou lesklou...
více o Salát s melounem a fetou
Ve velké míse smíchejte těstoviny s tuňákem.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte rajčata – až začne slupka zlátnout, sejměte pánev z ohně....
více o Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou
Z jednoho citronu vymačkejte šťávu, z druhého nastrouhejte kůru a poté ho pokrájejte na plátky. Kuřecí prsa očistěte, potřete z obou stran olejem,...
více o Citronová kuřecí prsa s rajčaty a olivami
Troubu si předehřejte na 190 °C. Rajčata nakrájejte na kolečka a naskládejte do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypejte solí, cukrem a...
více o Těstoviny s pečenými rajčaty
Meloun nakrájejte na plátky, odřízněte slupku a dužinu nakrájejte na malé kostičky, případná semínka odstraňte. Cibuli nakrájejte na tenké...
více o Melounový salát s fetou
Zelí nakrájejte na proužky, cibuli na jemno, rajčata, vejce a okurku na kostičky, vše dejte do mísy a přidejte kapari a lžičku oregana.
V jiné misce...
více o Řecký salát s olivami
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenká kolečka a dejte do misky spolu s tymiánem. Pak ji zalijte olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená....
více o Chlebíčky s ančovičkami
Rajčata a okurku nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s cibulí pokrájenou na tenká kolečka. Přidejte na kostky pokrájenou fetu a olivy....
více o Slávky na víně se salátem Choriatiki
Čerstvého pstruha nejprve vyfiletujeme. Nožem nařízneme rybu těsně za prsní ploutví kolmo až k páteři. Ostřím nože pak sjedeme po páteři jedním...
více o Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Bagetu nakrájejte na kostičky a na chvíli, tak aby se příliš nerozmáčela, ji ponořte do marinády, poté ji uložte stranou.
Do marinády dejte na...
více o Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl.
Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi...
více o Veganská focaccia
Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Cukety prokrojte a vydlabejte z nich semínka. Naškrábejte je škrabkou na zeleninu julienne nebo nakrájejte na...
více o Špagety s cuketou a olivami
Kuřecí maso potřete prolisovaným česnekem, pořádně z obou stran osolte a opepřete. V pánvi s kovovou rukojetí zahřejte olej a kuřecí maso na něm z...
více o Salát frisée s fenyklem a kuřetem
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř.
Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte –...
více o Sardinkové escabeche
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a...
více o Salát Nicoise s rýží
Rajčata a okurku nakrájejte na kolečka, cibuli na klínky.
Toastový chleba potřete olivovým olejem a ogrilujte, ihned na něj rozložte plátky sýra,...
více o Řecký salát na toastu
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu...
více o Baskické kuře
Příprava
Cibulku na jemno
Česnek rozdrtit a nakrájet
Petrželku nakrájet na jemno
Postup
Olivový olej zahřát, přidat cibuli, za cca 2 minuty česnek,...
více o Pasta s tuňákem a černými olivami
Nejprve uvaříme těstoviny - doporučuji penne. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme cherry rajčátka, olivy a kapary. Po chvíli...
více o Penne s rajčatovou omáčkou
Quinou propláchněte a vařte 8 až 10 minut v mírně osolené vodě. Sceďte a nechte okapat na cedníku. Cibuli a petržel nasekejte najemno, rajčata a olivy...
více o Salát z quinoy a sušených rajčat
Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka 3-5 mm široká. Z každého kolečka vyřízněte malý trojúhelníček (viz obrázek).
Polovinu oliv nařízněte a vložte...
více o Jednohubky - tučňáci
Brambory uvaříme a necháme chladnout. Lusky také uvaříme a opláchneme studenou vodou. Nakrájíme rajčata na čtvrtky, vařená vejce na osminky, olivy dle...
více o Salát Nicoise
V osolené vodě uvařte 500 g těstovin. Po uvaření je vložte do mísy a ochlaďte studenou vodou. Proceděné těstoviny smíchejte s 1 polévkovou lžicí...
více o Řecký těstovinový salát
Nakrájet rajčata na plátky, proložit mozzarellou, okořenit a zakápnout olivovým olejem, rajčata trošku prosolit, sýr je bez chuti.
Nakonec posypat...
více o Salát Caprese s olivami
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme tuňáka, pomazánkové máslo a pár kapek citronu (nemusí být). Důkladně promícháme vidličkou.
Mezitím necháme v sítku...
více o Tuňáková pomazánka s olivami
Všechnu zeleninu nakrájejte najemno a restujte ji na másle asi 10 minut. Přisypte oloupané a na větší kusy nakrájené brambory, zalijte vývarem, osolte...
více o Bramborový krém s chorizem
Pastel de choclo je národní pokrm v Chile a v překladu znamená kukuřičný dort.
Než dáme všechny ingredience do zapékací mísy, je potřeba připravit...
více o Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak...
více o Panenka s olivovou tapenádou
Na rozpálenou pánev dáme na proužky nakrájené sušené rajčata,které chvíli restujeme.Poté přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku a nasekané olivy,...
více o Špagety s tuňákem z plechovky
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a...
více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Pečlivě omyté brambory nakrájejte na menší kousky, stejně jako papriku a cuketu. V kastrolu na rozehřátém oleji nejprve osmažte brambory. Přilijte...
více o Ratatouille s bramborami
Všechnu zeleninu omyjeme, rajčátka - s přihlédnutím k jejich velikosti - rozpůlíme minimálně na poloviny, olivy nakrájíme na tenká kolečka, ledový...
více o Salát s rukolou a olivami
Rýži povařte v osolené vodě asi 40 minut. Mangold očistěte a nakrájejte nadrobno, česnek také. Omytou papriku zbavte semeníku a nakrájejte ji na...
více o Plněné vepřové plátky
1. Dáme do mísy: mozzarellové kuličky v celku, černé olivy v celku, nakrájený ledový salát, cherry rajčátka, sůl, pepř a koření podle chuti.
2....
více o Býčí oči
Vše kromě oleje rozmixujte nebo rozetřete v hmoždíři. Poté zašlehejte olej vlévaný tenkým pramínkem.
**Bazalková** : Do zelené tapenády přidejte...
více o Pět tapenád
Pohanku přelijte 300 ml vroucí vody nechte 10 minut bobtnat. Z mangoldu odřízněte řapíky a nakrájejte je nadrobno. Z listů seřízněte silné žebroví a...
více o Mangoldové balíčky se šunkou a pohankou
Kuskus promícháme s olejem a zalejeme horkou vodou (cca 1-2 cm nad), necháme 10 minut odstát. Mezitím si nakrájíme na malé kostičky šunku, papriku,...
více o Kuskus salát
Želatina a agar-agar jsou v molekulární gastronomii základními pomůckami. Potřebný tvar jim dodají „lékařské“ nástroje – injekční stříkačka a gumové...
více o Italská trikolora
Záměrně neudávám množství u všech surovin, záleží na každém kolik si toho do tortilly dá =).
Opláchneme kuřecí maso, nakrájíme na nudličky, okořeníme...
více o Tortily s kuřecím masem
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně...
více o Fazolový salát s vejci
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě.
Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená rajčata a...
více o Okoun po italsku