1 hodinu před vařením smíchat mouky v 0,25 l nádobě. V 0,5 l nádobě v 300 ml studené vody kvedláním rozmíchat z mouk záklechtku. Mouky samy skoro...
více o Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Nejdříve si dáme do menší misky nebo hrníčku vlažnou vodu, ve které mícháme cukr, dokud se nerozpustí a následně nasypeme celý sáček sušeného droždí....
více o Vláčný žitný chléb
Den předem v misce smíchejte všechny suroviny lžící do hladka a překryjte potravinovou folií. Misku nechte položenou na kuchyňské lince cca 10 až 12...
více o Skvělý domácí kváskový chleba
Do podmáslí rozdrobíme drozdí, přidáme fenykl a kmín, ocet, obě mouky, rozdrobenou nivu, sůl a vypracujeme hladké, nelepivé těsto.
Těsto necháme...
více o Dalamánky s Jihočeskou nivou
Nejprve si musíme připravit kvásek.
Odměříme decilitr vlažné vody. Droždí do toho rozdrobíme a nesmíme zapomenout na jednu lžičku cukru. Zamícháme a...
více o Ořechový chléb dle Ládi Hrušky
Sůl, mouku a droždí si hezky promícháme v misce. Přilijeme vodu a znovu promícháme. Dle chuti přidáme česnek a cibulku. Nyní je na čase nechat těsto 8...
více o Megabochník dle Ládi Hrušky
Smícháme si sypké přísady (mouku, vločky, sodu, kakao, cukr a sůl) a přidáme k nim vejce a mléko.
Mandle si dáme do mističky, zalijeme vařící vodou a...
více o Muffiny s mandlemi a čokoládou
* troubu předehřejeme na 180°C
* z vajec oddělíme žloutky, které přidáme ke všem ingrediencím
* z bílků ušleháme sníh a opatrně smícháme s těstem
*...
více o Ovesné muffiny
Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny. Zapneme program celozrnný chléb a po cca 3 hodinách máme hotový vynikající zdravý chlebíček...
více o Jogurtový celozrnný chléb
Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední, program Kynutí (Těsto).
Poté vytvoříme dalamánky,...
více o Dalamánky IV.
Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia. Čtvrt litru vlažné vody, mouky, prášek do pečiva a sůl smícháme. Můžeme přidat špetku cukru, ale není...
více o Celozrnná focaccia bez kynutí
Smícháme obě mouky a cukr s práškem do pečiva. Do směsi vyklepneme žloutek a nakrájíme na kousky sádlo. Zpracujeme těsto a necháme v chladu alespoň 1...
více o Makový koláč do malé formy (20 cm)
Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí pekárny dáme nejprve Meltu, pak...
více o Celožitný tmavý chléb
Vložíme do pekárny (Eta Harmony nebo jiné na 1,5 kg chleba) v uvedeném pořadí, zapneme program Základní, velikost 2, kůrka střední nebo tmavá, dle...
více o Podmáslový chléb Harmony
Do domácí pekárny vložíme suroviny v obvyklém pořadí, nasucho opražená semínka přidáme po zapípání. Na začátku 3. kynutí potřeme povrch solným...
více o Chlebík Fantazie
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím si nachystáme náplň - nejlépe makovou, ale může být jakákoliv jiná. Hotové...
více o Růžicový celozrnný koláč
Vykynuté těsto na vále rozdělíme a vytvarujeme tvary podle chuti.
Necháme chvíli dokynout a pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova....
více o Celozrnné dalamánky
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem, vločkami,...
více o Celozrnný pivní chléb
Ingredince vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku velká, barva kůrky střední (pekárna Vega, Eta Sympatic...
více o Kefírový chléb
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost II, barva kůrky střední.Po upečení vyklopíme z formy a necháme v...
více o Chléb skoro jako Šumava
Ingredience (od vody až po droždí) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou...
více o Olivový chléb s rozmarýnem
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.
Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky.
Necháme 20 minut kynout,...
více o Tmavé housky pro domácí pekárnu